Masterplan Sint-Pietersinstituut 2.0

De laatste lijntjes zijn getrokken op een masterplan waarin we de hele campus op alle vlakken in een groen kleedje stoppen. De school zal letterlijk een veel groenere aanblik krijgen waarbij we voluit kiezen voor inheemse planten. Maar we trekken ook volledig de ecologische kaart door optimale regenwaterinfiltratie en –recuperatie. Ook aan het comfort van de leerlingen werd gedacht: rubberen sportvelden, een buitenklas, …

De werken starten in het voorjaar van 2019 in 3 fases en zijn in mei 2020 volledig afgerond. Een gigantische banner op de speelplaats laat iedereen zich al verlekkeren op een zonnige toekomst.

En om te bewijzen dat het niet bij mooie dromen blijft, is het begin van dat proces al ingezet. Een zonnepaneelinstallatie van 132kWp die we met een eerste hap uit een klimaatsubsidie van 75000 euro van de provincie Antwerpen konden bekostigen, draait al op volle toeren.

Ook een gloednieuwe fietsenstalling, met twéé verdiepingen, zit in de afwerkingsfase en wordt voor een deel al gebruikt door de leerlingen van de basisschool en onze eerste graad.

link naar artikel hln (26/04/'18)