Schoolkamp

Paasmaandag stonden we met gespannen zenuwen en hoge verwachtingen klaar om op de bus te springen. Na een laatste zoen aan mama en papa, werd koers gezet richting Maasmechelen, naar Koningin Fabiola Home om vijf dagen op schoolkamp te trekken onder leiding van de G’s, een zotte bende vijfdejaars.

Na een verkenningstocht, het opdekken van de bedden en een lekkere maaltijd, zijn we er in gevlogen met allerlei pleinspelen zoals vlaggenroof, dikke Bertha, …’s Avonds was er eerst een kleine zangstonde om daarna opnieuw het bos op te zoeken voor een spannend nachtspel.

Dinsdag werden we na een korte nacht gewekt. Vandaag was ook de zon van de partij. In de voormiddag hebben we verschillende spelen gedaan langs het spoorlijntje dat op het domein gelegen is. Na de middag werd de groep opnieuw in twee gesplitst. Het eerste deel vertrok voor een fotozoektocht, terwijl de andere groep op de kampplaats bleef voor ‘Een bank vooruit’ en een zwempartij. Bij ‘Een bank vooruit’ moet je punten verzamelen door kleine opdrachtjes uit te voeren bij de verschillende G’s. ’s Avonds was er een tof doorschuifspel in de grote zaal.

Woensdag hadden de G’s een bosspel klaar waar we allerlei vormen moesten gaan ontdekken in het kamp van de andere ploegen en ook het plein werd opnieuw onveilig gemaakt. ’s Avonds in de grote zaal was het tijd voor het ‘Familiespel’. Hierbij worden verschillende ploegen gemaakt, zoals de hooliganfamilie, de snobfamilie, … Deze strijden dan om de eerste plaats met opdrachten zoals geblinddoekt de tanden poetsen van de baby, het origineelste familierecept van oma, de beste verleidingstrucs van grote broer of zus, …

Donderdag werd gestart met een laddercompetitie. In kleine groepjes werden opdrachten tegen elkaar gedaan om zo hoog mogelijk op de ladder te eindigen. Na de middag konden we kiezen uit verschillende workshops: wafels bakken, paratocht, improvisatie … Na het avondeten was het tijd om ons klaar te maken voor het free-podium en aansluitend de fuif. De verschillende optredens brachten de sfeer er al goed in om dan een geweldig feestje te bouwen.

De laatste dag waren we niet echt uitgeslapen en moesten dus serieus moeite doen om tijdens de toch wel leuke quiz wakker te blijven. Na de middag zijn konden we vrij kiezen: een beetje luieren in de zon, chillen op het luchtkussen of nog een beetje dobberen in het zwembad.