Dagindeling

08.25 u.: belsignaal

08.30 u.: eerste les

09.20 u.: tweede les

10.10 u.: pauze

10.25 u.: derde les

11.15 u.: vierde les

12.05 u.: middagpauze en refter

13.10 u.: belsignaal

13.15 u.: vijfde les

14.05 u.: zesde les

14.55 u.: pauze

15.05 u.: zevende les

15.55 u.: einde van de schooldag

16.10 u. - 17.00 u.: avondstudie, inhaaloverhoringen, strafstudie

Op woensdag eindigen de lessen om 12.00 u. en is de pauze 5 minuten korter, namelijk van 10.10 u. tot 10.20 u.
Op woensdagnamiddag is er geen les.

Vanaf 08.10 u. voorzien we toezicht op het schooldomein. Na de schooltijd is er toezicht voorzien tot 16.10 u. en op woensdag tot 12.10 u.

de refterbeurt in het Sint-Pietersinstituut in Turnhout

Pauzes

Zin in een hapje of een drankje tijdens de korte pauzes? Dat kan!

Een appel, vruchtensap of een wafel kan je kopen in de refter. Hier kan je natuurlijk ook je eigen tussendoortje eten of drinken. 

Blijf je zoals de meeste leerlingen tijdens de middagpauze in de schoolrefter? Dat kan!

Je brengt je lunchpakket mee in een brooddoos met je naam erop. Je eigen drank mag je ook meebrengen in een herbruikbare fles. Er is ook koffie, melk, koud water en warm water voor soep of thee verkrijgbaar. Aluminiumfolie, brik en blik zijn niet toegestaan.

Voor of na je refterbeurt kan je je ontspannen op de speelplaats, begeleid sporten in de sporthal, werken op de computer in de informaticaklas, een groepswerkje voorbereiden, een cursus dactylo volgen …

Lesmateriaal

Schoolboeken bestel je eenvoudig online via Studieshop.be. Op het einde van het jaar kan je de boeken van het voorbije schooljaar inleveren. Ander lesmateriaal zoals schriften, kaften, cursusbladen … kan je ook in de school aankopen, best nadat je klastitularis bij het begin van het schooljaar heeft gezegd wat je precies nodig hebt. In de loop van het schooljaar kan je tijdens de voormiddagonderbreking tegen contante betaling lesmateriaal kopen in het winkeltje. In de school koop je de sportkledij die je draagt tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. Je zorgt zelf voor stevige sportschoenen waarvan de zolen geen strepen achterlaten op de vloer van de sporthal.

 

Schoolrekening

Wat je via de school bestelt of in de school aankoopt, komt op de schoolrekening. Ook de kosten van excursies, toneel- of filmvoorstellingen, tijdschriften … komen op de rekening. In de loop van elk trimester sturen we een afrekening naar je ouders. We proberen de kosten steeds zo laag mogelijk te houden.

 

 

Bereikbaarheid

Zowel met de fiets, het openbaar vervoer als de auto is de school vlot bereikbaar.

Met de fiets

Veruit de meeste leerlingen fietsen naar school. Je fiets kan je kwijt in het fietsenrek. Er is daar ook plaats voor bromfietsen. Via de digitale schoolroutekaart vind je de meest aanbevolen route naar onze school. De routes zijn niet altijd de kortste maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten. De digitale schoolroutekaart is een project van de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar in samenwerking met alle scholen.

Met het openbaar vervoer

Er is een bus van ‘De Lijn’ die je ’s morgens van de Grote Markt naar de school brengt. Die bus vertrekt om 08.15 u. van perron 4, op de hoek van de Grote Markt en de Baron du Fourstraat.

’s Avonds vertrekt om 16 u. een bus van de school naar de Grote Markt.

Vanop de Grote Markt zijn er goede verbindingen met alle omliggende gemeenten.

Met de auto

Indien je ouders je met de auto brengen, kunnen zij via de Turnhoutse ring vlot de Jubileumlaan bereiken.