Wegwijzer

Deze week: eerste graad: klasuur leren leren

maandag 19 november

dinsdag 20 november

  • 10.25-12.05 u.: 3de graad: proefwerk Griekse vertaling
  • 12.05 u. – 12.40 u.: 1ste jaar: meter- en peteractiviteit (massaspelen)
  • 13.10 u.: 6de jaar: toneel Para (KVS)

woensdag 22 november

  • 8.30 u.-11.15 u.: Columbus Onderwijskiezer (6ECMT,MTWE)

donderdag 23 november

  • 13.15 u. – 15.55 u.: Columbus Onderwijskiezer (6LA)
  • 20.00 u. – 22.00 u.: 6de jaar: beroepenavond Rotary (campus Blairon)

vrijdag 24 november

  • rapport 2, 3, 5
  • 19.30 u.: Quiz ouderraad

Mededelingen

Donderdag ZERO-afvaldag

Op donderdag 22/11 organiseert de werkgroep AAP de eerste ZERO-afvaldag van dit schooljaar. AAP wil werken aan een AfvalActiePlan en rekent op jullie medewerking om afval op school te vermijden. Haal donderdag dus je koekendoosje, drinkbus en brooddoos weer boven, want alle vuilnisbakken worden de hele dag lang de mond gesnoerd. We gaan voor 100% ademruimte voor onze planeet!

Rode Neuzendag

Vanuit de werkgroep Warme Scholen werden we gevraagd om mee te werken aan een actie rond Rode Neuzendag. Elke Warme School kreeg een miniversie van Warme William, de grote blauwe beer die je kent van op de speelplaats, ter beschikking om creatief mee aan de slag te gaan. Deze gepimpte beertjes worden geveild en de opbrengst gaat naar de Rode Neuzenactie. Voor deze veiling zullen een aantal grote bedrijven worden betrokken.

Wij kozen ervoor om een vergrote versie van het beertje te laten maken en vroegen aan oud-leerling en mode-ontwerper Tim Van Steenbergen om voor ons beertje een outfit op maat te maken. We zullen binnenkort ons exclusieve object aan jullie kunnen tonen en we hopen dat er op de veiling veel geld voor wordt geboden!

Proefwerkreglement en vademecum

De leerlingen krijgen deze week de brieven met het proefwerkreglement mee. Zij brengen het laatste blad, ondertekend door de ouders, uiterlijk op dinsdag 27 november terug mee. Wannes Starckx haalt deze bladen bij de ronde van de afwezigheden op.

Klas op slot tijdens de pauzes

Er zullen geen sleutels meer worden uitgeleend tijdens de pauzes. Denk er aan om alles wat je nodig hebt mee te nemen.

Schoolschaakkampioenschappen

Zaterdag 17 januari trokken we met 2 secundaire ploegen naar de provinciale schoolschaakkampioenschappen. Ons eerste team eindigde knap op de tweede plaats, achter Mechelen met spelers met internationale ervaring. Liese, Xander en Dries zitten nog maar in het eerste middelbaar. Anouck in het tweede middelbaar. Anouck werd beste derde bord speler en kon als enige een punt afpakken van het ongenaakbare Mechelen. Xander verraste tegen een topspeelster. Dat belooft voor de toekomst. Ons tweede team trad aan met 3 spelers, maar kon toch nog 3 overwinningen boeken en nog 2 keer gelijk spelen. Knap van Robin, Nora en Arthur.

Op 19 januari trekken we naar Gent om deel te nemen aan de Vlaamse schoolschaakkampioenschappen. Hier kan je je plaatsen voor de Belgische schoolschaakkampioenschappen, die op 16 maart plaats vinden op onze school. Daarom zouden we graag met veel teams deelnemen. Wie wil deelnemen, moet een seintje laten aan meester Dusty of meester Jan, de schoolschaakanimatoren.

Elke dinsdagmiddag is er gelegenheid om te schaken. Iedereen is welkom om te komen oefenen of de beginselen van elkaar te leren.