Nieuwsbrief

Wegwijzer

Deze week: 1ste jaar: klasuur ‘Leren Leren’

maandag 16 oktober

dinsdag 17 oktober

 • 12.05 u.: 2de en 3de graad: leerlingenraad
 • 20.00 u.: Toneel ‘Het laxeermiddel’ (Hofpoorttheater Elckerlijc)

woensdag 18 oktober

 • namiddagsport: voetbal Scholieren (2de ronde)

donderdag 19 oktober

 • 8.30 – 10.10 u.: 1LAa, MOb, e: TALENT-onderzoek
 • 10.25 – 12.05 u.: 1LAb, MOa, c, d: TALENT-onderzoek
 • 12.05 u.: vergadering Lentefeesten
 • Middagpauze: spellenmiddag
 • NM: 5de jaar: toneel Kloppend Hert/Haider Al Timimi (KUUB)
 • 15.55 u.: oudercontact

vrijdag 20 oktober

 • Dag van de Jeugdbeweging
 • Amnesty International: Schrijf-ze-vrijdag

Mededelingen

Leerlingenraad 3de graad

Op dinsdag 17 oktober gaat de vergadering voor de leerlingenraad van de 3de graad door in lokaal D106.

Spelletjesmiddag 19 oktober

Deze week donderdag houden we onze eerste gezamenlijke middagactiviteit, namelijk de spelletjesmiddag. Er zal voor iedereen wat wils zijn. Speciaal voor de leerlingen van de derde graad is er Doctor Who, een strategisch spel, of weerwolven. Voor alle sportievelingen is er een basketspel ‘knock out’ op de speelplaats. Leerlingen van 2de en 3de graad kunnen meespelen met Brug naar de hemel of Heroquest. Leerlingen van alle jaren kunnen meedoen aan het denkspel mijnenveld,  het strategisch spel kolonisten van Catan, het kaartspel Dobble, het team-partyspel Cranium, het kaartspel Take 5 en de snelheidsspelletjes Halli Galli en Jungle Speed.

Bovendien kan je uiteraard ook nog steeds je eigen spelletjes meebrengen. Bij goed weer zetten we tafels buiten op de speelplaats. Als het regent of het waait te hard, zullen we ons verdelen over de lokalen in de D-gang, polyvalente ruimte en hal.

Dag en nacht van de jeugdbeweging

Vrijdag 20 oktober is het dag van de jeugdbeweging. Volgens de SPT-traditie zullen ook dit jaar leerlingen van de derde graad op donderdagavond op school activiteiten voorbereiden.
Een vijftigtal leerlingen stelden zich hiervoor kandidaat. Zij mogen ook op school in hun tentje blijven slapen onder het wakende oog van enkele bereidwillige collega’s

Schrijf-ze-VRIJdag 20 OKTOBER 2017: MIJN MENING, MIJN RECHT!

Je bent vrij om jouw mening te uiten. Het maakt niet uit hoe je dat doet: mondeling, geschreven, via kunst, op het internet of via andere media. Je moet steeds in alle vrijheid je gedacht kunnen geven. Overheden moeten zich daar zo weinig mogelijk in mengen.

Het recht op vrije meningsuiting komt echter in steeds meer landen onder druk te staan. Daarom staat de Schrijf-ze-VRIJDAG van dit jaar in het teken van ons recht op vrije meningsuiting.

Op vrijdagmiddag 20 oktober schrijven we op onze school voor 2 Turkse journalisten (Ahmet Sik en Zehra Dogan) en voor Ivo Feh Fomusoh, een student uit Kameroen. De Turkse journalisten werden gearresteerd na de mislukte staatsgreep in juli 2016, enkel en alleen omdat zij de politieke situatie in Turkije hadden beschreven. Ivo werd dan weer gearresteerd omwille van een sms-bericht met een grapje over hoe moeilijk het is om een job te vinden als je geen diploma hebt. In het grapje werd gezegd dat je zonder diploma alleen maar aan de slag kan gaan bij “Boko Haram”. Ivo werd opgepakt en veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Hij zit nu al bijna 3 jaar gevangen.

Voor €1 kan jij een brief schrijven of een petitie onderteken om de overheden van deze landen onder druk te zetten om het recht op vrije meningsuiting te respecteren en deze personen vrij te laten.

Wij hopen op jullie massale opkomst!