AANBOD EERSTE JAAR

Naar aanleiding van de onderwijshervorming herorganiseerden we ons 1ste jaar tot een uitgebalanceerde waaier aan opties. Alle richtingen zijn algemeen vormend. Ze bieden een stevige basis talen, wetenschappen en wiskunde. Afhankelijk van de basisoptie wordt dit aangevuld met:

Een frisse en eigentijdse aanpak van de klassieke talen (5 uur Latijn) met de verbinding tussen vroeger en nu, boeiende verhalen en een stevige portie taalinzicht.

In de lessen M&M (Mens en Maatschappij) werken de leerlingen aan projecten rond hedendaagse, sociale en economische thema’s.

Creatief taalgebruik, expressie, presentatie-en communicatievaardigheden en hoge interactie staan centraal in de lessen T&T (Taal en Talent).

Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in de gezonde geest en het gezonde lichaam en van een extra fysieke uitdaging houden is de optie Sport de ideale keuze.

Bij STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) word je uitgedaagd om met behulp van wetenschappen, techniek, ICT en wiskunde diverse problemen op te lossen.

Zo bereiden we onze leerlingen optimaal voor op de basisopties in het tweede jaarKlassieke talen, Economie & Organisatie, Maatschappij & Welzijn, Moderne talen & Wetenschappen en STEM-Wetenschappen.

Lessentabel 1ste graad