Leerlingen aan de slag met spade en kruiwagen

Weer een volgende stap om het Sint-Pietersinstituut zo groen mogelijk te maken: de leerlingen stropen de mouwen op om een houtkant aan te leggen aan de voorzijde van de school.

Fietsdisco op Dikketruiendag

Op Dikketruiendag zorgden we ervoor dat de leerlingen helemaal wakker in de klas aankwamen: fietsdisco!

Sint-Pietersinstituut 2.0 in de steigers

Binnen enkele jaren zal het het Sint-Pietersinstituut onherkenbaar zijn. Het masterplan om de school om te vormen tot een state-of-the-art groene campus staat helemaal op punt. Dat moesten we wereldkundig maken!

SPT bestaat nu ook in de virtuele realiteit

Tijdens een Minecraft Event konden onze leerlingen hun droomschool ontwerpen op Minecraft en ons ook zo hun stem laten horen bij de heraanleg van de speelplaats.

De klus van Sus geklaard

Leerlingen én leerkrachten sloegen de handen in elkaar voor een spetterende interpretatie van de klassieker Odyssea.

 

Pakkend slotmoment sociaal kunstproject CWRM

Meer dan een week hadden de leerlingen een steentje en beeldje bijgedragen aan de kunstinstallatie Coming World Remember Me van kunstenaar Koen Vanmechelen dat de slachtoffers van de Groote Oorlog wil eren en geld inzamelt voor jonge slachtoffers van oorlogsgeweld. De laatste vrijdag voor de krokusvakantie was het tijd voor de apotheose.

SPT wint 750 gepersonaliseerde fluohesjes

Vorig schooljaar won het Sint-Pietersinstituut dankzij het ontwerp van leerlingen Eva Goris en Xana Van Gils de publieksprijs van de Pimp-your-fluojacketwedstrijd van XIU. De prijs, 750 gepersonaliseerde fluohesjes, mochten we dit jaar in ontvangst nemen en uitdelen aan de leerlingen.

SPT houdt ook Nacht van de Jeugdbeweging

Traditioneel hebben we een opwarmertje van de Dag van de Jeugdbeweging: de Nacht van de Jeugdbeweging. De tuin wordt een tijdelijk kampeerterrein waarin leerlingen van de derde graad overnachten om de Dag van de Jeugdbeweging voor te bereiden.

Dankzij Bednet kan Gwen ook van thuis de les volgen

Leerlingen die noodgedwongen thuis moeten blijven, verdienen ook een plaats in de klas tussen hun klasgenoten. Klinkt onmogelijk? Bednet geeft ons de kans om leerlingen als Gwen toch de lessen te laten volgen.

Sint-Pietersinstituut Turnhout voor de tweede maal op rij laureaat Olympiade Frans

Fien Sneyers van 4GL leverde een knalprestatie af op Olyfran, de Franse Olympiade, en laat met haar tweede plaats ruim 7000 andere leerlingen achter zich. Fien wint, buiten een goedgevulde rugzak, een 8- à 10-daagse taalstage van Clip, in Frankrijk.

6HU geeft les over vluchtelingen

Onze 6de humaners werkten een lessenpakket uit over de migrantenstroom waarmee Europa te maken heeft en trok ermee naar de Gemeentelijke Basisschool Voorheide in Arendonk waar de leerlingen van de twee laatste jaren heel graag proefkonijn waren.

Sint-pietersinstituut heeft publieksprijs fluowedstrijd beet

Dankzij iedereen die het ontwerp van onze leerlingen Eva Goris en Xana Van Gils van een like voorzien heeft, haalden we de publieksprijs van de fluowedstrijd van vzw XIU binnen. 750 fluohesjes gaan richting het Sint-Pietersinstituut zodat onze leerlingen nog veiliger naar school kunnen.

Sint-Pietersinstituut laureaat 'Pesten-dat-kan-niet'-prijs

In een school waar leerlingen graag naartoe komen, is geen plaats voor pesten. Het Sint-Pietersinstituut zet hier zwaar op in en we zijn dan ook supertrots dat we ons laureaat mogen noemen van de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs. Maandag 1 februari mocht een delegatie van onze school fier als een gieter de prijs en bijhorende som in Anderlecht in ontvangst nemen in aanwezigheid van de minister van Onderwijs en onze vorstin Mathilde.