Leerlingenraad 3de graad zamelt 1720 euro in voor Kind in Nood

De leerlingenraad van de 3de graad liet haar grote warme hart zien en zamelde maar liefst 1720 euro in met allerlei acties. Dat geld gaat naar Kind in Nood, een organisatie die zich inzet tegen kindermishandeling, een erg actueel thema in lockdowntijden.

Ontdek het SPT in VR!

In coronatijden geeft het SPT geïnteresseerde ouders en kinderen de kans om de school te ontdekken met een VR-tour!

Oud-leerling Lucas Bols neemt promofilm over SPT op

Wie konden we beter onder de arm nemen dan oud-leerling Lucas Bols om een promofilm te draaien die de kwaliteiten van het SPT in de verf zet? 

Schoolstraat wordt definitief ingevoerd

Het proefproject dat testte of de Hogestraat een schoolstraat kon worden, was een succes. Daarom besliste de stad dat het Sint-Pietersinstituut voorlopig als enige school in Turnhout definitief een schoolstraat krijgt. Tot grote tevredenheid van al onze fietsende leerlingen!

We maken leerlingen mentaal weerbaar in module EQ

De gloednieuwe keuzemodule Life skills waarin leerlingen hun emotionele intelligentie trainen, is meteen een instant-succes!

Fiets baas in SPT

Een gloednieuwe fietsenstalling met verdieping, een autovrije schoolomgeving en een eigen hersteldienst werpen duidelijk hun vruchten af: 9 op 10 SPT-leerlingen komen met de fiets!

Leerlingen aan de slag met spade en kruiwagen

Weer een volgende stap om het Sint-Pietersinstituut zo groen mogelijk te maken: de leerlingen stropen de mouwen op om een houtkant aan te leggen aan de voorzijde van de school.

Fietsdisco op Dikketruiendag

Op Dikketruiendag zorgden we ervoor dat de leerlingen helemaal wakker in de klas aankwamen: fietsdisco!

Sint-Pietersinstituut 2.0 in de steigers

Binnen enkele jaren zal het het Sint-Pietersinstituut onherkenbaar zijn. Het masterplan om de school om te vormen tot een state-of-the-art groene campus staat helemaal op punt. Dat moesten we wereldkundig maken!

SPT bestaat nu ook in de virtuele realiteit

Tijdens een Minecraft Event konden onze leerlingen hun droomschool ontwerpen op Minecraft en ons ook zo hun stem laten horen bij de heraanleg van de speelplaats.

De klus van Sus geklaard

Leerlingen én leerkrachten sloegen de handen in elkaar voor een spetterende interpretatie van de klassieker Odyssea.