We maken leerlingen mentaal weerbaar in module EQ

De gloednieuwe keuzemodule Life skills waarin leerlingen hun emotionele intelligentie trainen, is meteen een instant-succes!

Fiets baas in SPT

Een gloednieuwe fietsenstalling met verdieping, een autovrije schoolomgeving en een eigen hersteldienst werpen duidelijk hun vruchten af: 9 op 10 SPT-leerlingen komen met de fiets!

Leerlingen aan de slag met spade en kruiwagen

Weer een volgende stap om het Sint-Pietersinstituut zo groen mogelijk te maken: de leerlingen stropen de mouwen op om een houtkant aan te leggen aan de voorzijde van de school.

Fietsdisco op Dikketruiendag

Op Dikketruiendag zorgden we ervoor dat de leerlingen helemaal wakker in de klas aankwamen: fietsdisco!

Sint-Pietersinstituut 2.0 in de steigers

Binnen enkele jaren zal het het Sint-Pietersinstituut onherkenbaar zijn. Het masterplan om de school om te vormen tot een state-of-the-art groene campus staat helemaal op punt. Dat moesten we wereldkundig maken!

SPT bestaat nu ook in de virtuele realiteit

Tijdens een Minecraft Event konden onze leerlingen hun droomschool ontwerpen op Minecraft en ons ook zo hun stem laten horen bij de heraanleg van de speelplaats.

De klus van Sus geklaard

Leerlingen én leerkrachten sloegen de handen in elkaar voor een spetterende interpretatie van de klassieker Odyssea.

 

Pakkend slotmoment sociaal kunstproject CWRM

Meer dan een week hadden de leerlingen een steentje en beeldje bijgedragen aan de kunstinstallatie Coming World Remember Me van kunstenaar Koen Vanmechelen dat de slachtoffers van de Groote Oorlog wil eren en geld inzamelt voor jonge slachtoffers van oorlogsgeweld. De laatste vrijdag voor de krokusvakantie was het tijd voor de apotheose.