Pakkend slotmoment sociaal kunstproject CWRM

Meer dan een week hadden de leerlingen een steentje en beeldje bijgedragen aan de kunstinstallatie Coming World Remember Me van kunstenaar Koen Vanmechelen dat de slachtoffers van de Groote Oorlog wil eren en geld inzamelt voor jonge slachtoffers van oorlogsgeweld. De laatste vrijdag voor de krokusvakantie was het tijd voor de apotheose.

SPT produceert schaaktalent aan lopende band

Na winst in alle categorieën van het provinciale kampioenschap maken onze leerlingen en die van onze lagere school zich op voor de Belgische eindstrijd.

SPT wint 750 gepersonaliseerde fluohesjes

Vorig schooljaar won het Sint-Pietersinstituut dankzij het ontwerp van leerlingen Eva Goris en Xana Van Gils de publieksprijs van de Pimp-your-fluojacketwedstrijd van XIU. De prijs, 750 gepersonaliseerde fluohesjes, mochten we dit jaar in ontvangst nemen en uitdelen aan de leerlingen.

SPT houdt ook Nacht van de Jeugdbeweging

Traditioneel hebben we een opwarmertje van de Dag van de Jeugdbeweging: de Nacht van de Jeugdbeweging. De tuin wordt een tijdelijk kampeerterrein waarin leerlingen van de derde graad overnachten om de Dag van de Jeugdbeweging voor te bereiden.

Dankzij Bednet kan Gwen ook van thuis de les volgen

Leerlingen die noodgedwongen thuis moeten blijven, verdienen ook een plaats in de klas tussen hun klasgenoten. Klinkt onmogelijk? Bednet geeft ons de kans om leerlingen als Gwen toch de lessen te laten volgen.

Sint-Pietersinstituut Turnhout voor de tweede maal op rij laureaat Olympiade Frans

Fien Sneyers van 4GL leverde een knalprestatie af op Olyfran, de Franse Olympiade, en laat met haar tweede plaats ruim 7000 andere leerlingen achter zich. Fien wint, buiten een goedgevulde rugzak, een 8- à 10-daagse taalstage van Clip, in Frankrijk.

6HU geeft les over vluchtelingen

Onze 6de humaners werkten een lessenpakket uit over de migrantenstroom waarmee Europa te maken heeft en trok ermee naar de Gemeentelijke Basisschool Voorheide in Arendonk waar de leerlingen van de twee laatste jaren heel graag proefkonijn waren.

Sint-pietersinstituut heeft publieksprijs fluowedstrijd beet

Dankzij iedereen die het ontwerp van onze leerlingen Eva Goris en Xana Van Gils van een like voorzien heeft, haalden we de publieksprijs van de fluowedstrijd van vzw XIU binnen. 750 fluohesjes gaan richting het Sint-Pietersinstituut zodat onze leerlingen nog veiliger naar school kunnen.

Sint-Pietersinstituut laureaat 'Pesten-dat-kan-niet'-prijs

In een school waar leerlingen graag naartoe komen, is geen plaats voor pesten. Het Sint-Pietersinstituut zet hier zwaar op in en we zijn dan ook supertrots dat we ons laureaat mogen noemen van de ‘Pesten-dat-kan-niet!’-prijs. Maandag 1 februari mocht een delegatie van onze school fier als een gieter de prijs en bijhorende som in Anderlecht in ontvangst nemen in aanwezigheid van de minister van Onderwijs en onze vorstin Mathilde.

Humane wetenschappers in de prijzen met lessen over WO1

Onze leerlingen van 6HU werkten een aantal workshops uit voor leerlingen van het 6de leerjaar en trokken op 20 maart met een journalist van Knack in hun kielzog naar de Gemeentelijke Basisschool Voorheide in Arendonk om de lessen uit te proberen. Het project won maar liefst twee prijzen in de Eustory-wedstrijd van het Brusselse Belvuemuseum: de prijs voor het beste groepswerk én de publieksprijs.

Leerlingen van het Sint-Pietersinstituut bouwen een drone op zonne-energie

De slimste school van de provincie Antwerpen

Het Sint-Pietersinstituut in Turnhout heeft 2 mooie prijzen in de wacht gesleept. 

De tweede slimste school van Vlaanderen en de slimste school van de provincie Antwerpen!

Sint-Pietersinstituut is de slimste school van de provincie Antwerpen.

Link naar het krantenartikel (27 mei '15) (even doorklikken naar pagina 16)

SPT op de Solar Olympics

Talenknobbel van het SInt-Pieter wint prijs

Alsof Latijn en Grieks nog niet genoeg zijn, blinkt Judit Renneboog van het derde ook nog eens uit in Frans en laat ze 3000 leerlingen achter zich bij Olyfran, de Vlaamse Olympiade voor Frans. Een karrenvracht boeken én een reis naar de Lichtstad gaan haar richting uit!

SPT schenkt 8000 euro aan vzw Pirlewiet

De welzijnsweek was dit jaar opnieuw een groot succes. Vzw Pirlewiet kon op onze steun rekenen.

Met de sponsortocht als afsluiter kon het  SPT meer dan 8000 euro schenken aan vzw Pirlewiet. Deze organisatie verzorgt vakanties voor gezinnen die in armoede leven. 

Sint-Pietersinstituut Turnhout zet zich in voor vzw Pirlewiet door acties tijdens hun Welzijnsweek.

Link naar het krantenartikel  (15 februari 2015)