Inhuldiging poëziepaneel in de SPT-tuin

In thema van poëziedag heeft de 5de Latijnse een creatieve bijdrage geleverd. Ze hebben met behulp van het bedrijf Indupol een bord gemaakt, waarop het gedicht vrede van Herman de Coninck te lezen is. Dit gedicht is gekozen omdat het aansluit bij het thema van de gedichtendag van 2015, namelijk oorlog. Het is dit schooljaar reeds precies 100 jaar geleden dat WO1 begon. De 5de Latijnse wilde de tuin graag opfleuren met poëzie, en zijn aardig geslaagd in die opzet.

Leerlingen van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout plaatsen een gedichtenbord in de tuin.De 5 Latijnse hebben een gedichtenbord gemaakt voor in de tuin van het Sint-Pietersinstituut in de Kempen, Turnhout.5 Latijn is een medeleerling van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout dankbaar voor het gedichtenpaneel.

Gedichtendag 2015

Een impressie van wat er tijdens de poëzieweek allemaal op het SPT gebeurde.

Het winnende gedicht van onze gedichtenblog: 'Opgegraven' van onze eigenste Stef Fleerackers:

Leerlingen van 5 Humane wetenschappen maken een stiftgedicht naar aanleiding van de gedichtendag.Naar aanleiding van de gedichtendag kregen de leerlingen van 5 Humane wetenschappen de opdracht om een stiftgedicht te maken.

                                                        2 stiftgedichten van 5HU

Eén van de oorlogsgedichten die 5MTWEWEWIa op film zette: