Vlaamse Schoolschaakkampioenschappen 2020

Schaken: Vlaamse schoolschaakkampioenschappen – Gent – zaterdag 18.01.2020

10 Ploegen met daarin 40 SPT-ers streden op deze kampioenschappen. De kleuren van onze school werden effectief verdedigd. 4 ploegen zullen geselecteerd worden voor de Belgische Schoolschaakkampioenschappen op 14 maart. Een dikke proficiat aan alle deelnemers die dat waargemaakt hebben. Wij zijn fier op jullie en jullie prestaties, want elke deelnemer heeft zijn steentje ertoe bijgedragen. Er werden grenzen verlegd. Fantastisch !

Wij namen 3 blinkende bekers mee naar huis: onze 4 dames mogen zich Vlaams Schoolschaakkampioen 2020 van de meisjes noemen en onze mini's behaalden een eerste plaats en tweede plaats in hun reeks. De nabije schoolschaaktoekomst is verzekerd. We hebben allemaal met grote teugen genoten van dit toernooi: de deelnemers, de begeleidende ouders, onze schaakmeesters,… .

 We hebben kinderen zien groeien, we hebben prachtige duels gezien, soms werd de emotie te groot en vloeide er een traan, maar iedereen stond er de volgende ronde weer, want we zijn een echte vriendengroep, die elkaar door dik en dun steunen. Er hangt dan een deugddoende sfeer tussen de SPT-clan.

De eerste ploeg van ons secundair eindigde op de 15e plaats. 

Alle uitslagen kan je vinden: 

reeks 1 → http://chess-results.com/tnr507435.aspx?lan=17

reeks 2 → http://chess-results.com/tnr507432.aspx?lan=17

reeks 3 → http://chess-results.com/tnr507434.aspx?lan=1

 

Alles wat oranje is, is een link naar meer gegevens. Dus exploreren maar! En zoek je naam…! Dank aan de ouders die ons voerden, en aan meester Dusty en meester Joren, onze coaches. Ook ontzettend hard bedankt aan Jan Janssens, onze schaakanimator op wie we telkens weer kunnen rekenen! En nu hop naar een volgend toernooi: BAB-Beerse. Je kan nog altijd inschrijven. Wie zet kanker schaakmat op 07.03.2019 ? Ook volwassenen en leerlingen van het secundair kunnen spelen ten voordele van het goede doel. Inschrijvingsbrieven kan je nog op het secretariaat bekomen.

Foto's van dit schaaktoernooi zijn op onze website terug te vinden onder 'Schaken'.