1 september 2020

Beste ouders

 

 • We sloten vorig schooljaar af met de hoop op een ‘gewone’ start van het nieuwe schooljaar. We weten dat dit slechts gedeeltelijk gelukt is, maar we zijn enorm blij alle leerlingen te mogen verwelkomen.

Het gaat niet alleen maar om de leerstof, maar vooral om samen met vrienden te spelen, te praten en te genieten.

Het zal voor iedereen deugd doen om terug samen school te maken.

 

Een school zonder kinderen is een GEBOUW

Een klas zonder kinderen is een KAMER

Een speelplaats zonder kinderen is een PLEIN

Kinderen geven betekenis aan deze woorden: gewoon door er te zijn.

 

We heten ze dan ook welkom

 

In onze SCHOOL, KLAS en op de SPEELPLAATS

 

Een fijn schooljaar 

 

 •  Via onze wekelijkse nieuwsbrief zullen we u als ouders op de hoogte houden van het dagelijkse school- en klasgebeuren. Vanaf dit jaar zullen we de nieuwsbrief naar alle e-mailadressen sturen die we kennen. Op de klasvergadering van volgende week zal gevraagd worden wie de brief nog graag wekelijks op papier ontvangt. Indien u de nieuwsbrief niet ontvangen heeft via mail vandaag en dit wel wenst, mag u een mail sturen naar basisschool@sint-pietersinstituut.be.

Vanaf dit schooljaar zullen we ook meer met pictogrammen werken in onze wekelijkse nieuwsbrief, zodat dit meer verstaanbaar wordt voor onze anderstalige ouders.

 

 • In onze basisschool zijn we vandaag gestart met 232 kleuters in 11 kleuterklassen en met
  432 leerlingen in 23 klassen van de lagere school.

 

 • Dit schooljaar verwelkomen we meester Wim Proost en juf Sarah Barrera in ons leerkrachtenteam. Meester Wim zal instaan voor vervangingen en zal ons zorgteam versterken. Juf Sarah zal ons turnteam versterken.

 

 • U zal reeds gemerkt hebben dat de verbouwingen aan onze speelplaats van start gegaan zijn. Aangezien we hierdoor een pak minder plaats hebben, zullen alle kinderen van het 5de en 6de leerjaar op de parking van het personeel spelen. Tegen 20 september zou de put op de speelplaats gedicht moeten zijn en kan iedereen terug op de grote speelplaats spelen. Mogen we nog eens extra vragen om alle kleuters ‘s morgens af te zetten aan de poort van de Hogestraat u.b.? Ouders zijn ’s ochtends niet toegelaten op de speelplaats en kleuters zijn nog te klein om de oversteek over de grote speelplaats alleen te maken.

Om 15.15u. mogen kinderen van de lagere school wél opgehaald worden op de speelplaats. Gelieve hier steeds afstand te houden van elkaar en mondmaskers te dragen.

 

 • Binnenkort gaan de eerste klasvergaderingen door:
  • Op dinsdag 8 september voor het 5de, 4de, 1ste en 3de leerjaar
  • Op woensdag 9 september voor de kleuterschool
  • Op donderdag 10 september voor het 6de en 2de leerjaar

Wegens Corona kunnen we slechts 1 ouder toelaten op deze vergadering.

 

 • Wij blijven de Corona-maatregelen, opgelegd door de overheid volgen. We starten in code geel. Dit betekent dat er weinig aanpassingen zijn voor kinderen van de lagere school. De kinderen spelen samen, mogen gaan eten in de refter en lopen eigenlijk school zoals ze dit kennen. Voldoende (hand)hygiëne en verluchting blijven uiteraard essentieel.

Mocht er in de loop van het jaar een omschakeling zijn naar code oranje of rood, zouden de basisscholen wel open blijven, maar worden er geen derden toegelaten op school, zullen de buitenschoolse activiteiten niet doorgaan en wordt er meer in klasbubbels gewerkt (spelen, eten,…).

 

Schaaknieuws

Heb je interesse voor een schaakclub? Zondag 13 september start het nieuwe schaakseizoen van Jeugdclub schaken Turnhout in het Sint-Pietersinstituut te Turnhout, Jubileumlaan 1. Lessen zijn van 10u tot 12u. Meer info via info@jsturnhout.be. Voorinschrijving verplicht. Hopelijk tot dan!

 

Familienieuws

Op 6 juli is meester Jens (5D) voor de derde keer papa geworden. Dit keer van een dochtertje, Sue Philipsen. Hartelijk gefeliciteerd aan mama, papa en de 2 grote broers.

Op 8 augustus is juf Karima (giraffenklas en muisjesklas) in het huwelijksbootje getreden met Abdelkader. Onze hartelijke gelukwensen aan het pasgetrouwde stel.

 

Post

 • Inlichtingenfiche (oudsten)
 • Kalender schooljaar 2020-2021 (oudsten)
 • Uitnodiging klasvergadering
 • Infobrief i.v.m. turnlessen (oudsten)
 • Brief i.v.m. zwemmen (1ste leerjaar)
 • Bestelformulier turngerief (nieuwe lln. en 1ste leerjaar)
 • Kalender zwemmen (oudsten)
 • Smartschool inloggegevens

 

Wij wensen u allen een fijne werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 7 september.

Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.