9 december 2019

Beste ouders

 

 • Vandaag hebben we de tweede kaars aangestoken. We naderen Kerstmis, het feest van het licht.

We luisterden vandaag naar het tweede deel van het verhaal van de 4 lichtjes. Het verhaal gaat over Simon die op zoek is naar zijn lammetje . Op zijn weg heeft hij 4 lichtjes die hij één voor één uitdeelt aan mensen die het harder nodig hebben dan hijzelf.

Zoals reeds eerder aangekondigd, zamelen wij voedsel in voor mensen in Turnhout die het moeilijker hebben. Zo willen we licht brengen bij de minst bedeelden onder ons. We blijven inzamelen tot en met donderdag 19 december. Dan kunnen kerstpakketten samengesteld worden.

 

 • We blikken nog even terug op vorige week. Toen stond alles nog in het teken van het Sinterklaasfeest. Sinterklaas bracht weer een bezoek aan onze school, en dit jaar waren al zijn huisdieren erbij!

 

 • De leerlingen van het zesde leerjaar hebben afgelopen week 2 lessen gekregen van agent Bart Geuens in kader van het M.E.G.A.-project.

M.E.G.A. staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord en wordt georganiseerd door de lokale politie, samen met het CLB.  

Op dinsdag hebben de kinderen in grote groep kunnen kennismaken met de politie (zones, basistaken, noodnummers 100-101-112, op welke manier ze een nooddienst moeten verwittigen, wat ze moeten vermelden,…).

Op donderdag kwam agent Bart dan weer in elke klas afzonderlijk vertellen over gewoontes en verslavingen. Hier leerden de kinderen om assertief te reageren met ‘Mijn Eigen Goede Antwoord’.

Hartelijk dank voor de fijne lessen!

 

 • Vorig jaar ontstond er tijdens de kerstmarkt wat onduidelijkheid over het ophalen van de kinderen uit de klas. (Groot)ouders mogen op 20 december hun eigen kinderen uit de klas komen halen om naar de kerstmarkt te gaan vanaf 14.00u. Boekentassen blijven in de klas tot de school uit is. Lagere schoolkinderen zijn schoolplichtig en mogen de school pas verlaten om 15.15u. Kinderen die tijdens de kerstmarkt optreden, mogen pas na hun optreden opgehaald worden uit de klas.

 

 • Op dinsdag 3 december werd voor heel het 1ste leerjaar voorgelezen door de leerlingen van het 1ste middelbaar. In kleine groepjes mochten onze leerlingen luisteren naar 2 verhalen. De leerlingen van het middelbaar hadden het extra gezellig gemaakt om ons te ontvangen: we mochten gezellig in de zithoek gaan zitten of op de kussentjes die ze voor ons hadden klaar gelegd. 

 

 • In deze kersttijd is het altijd leuk om kerstkaartjes te krijgen en te geven.
  Mogen we echter vragen om op school geen kaartjes uit te delen omdat niet alle kinderen hieraan kunnen meedoen. Dank voor uw begrip.

 

Schaaknieuws

De inschrijvingsbrieven voor het kersttoernooi van JST (26 december 2019 op het SPT), het Vlaams schoolschaakkampioenschap voor 4de, 5de en 6de leerjaar (18 januari 2020 in Gent) en het Vlaams schoolschaakkampioenschap voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar (alsook 18 januari 2020 in Gent) werden meegegeven. Schrijf tijdig in. Als je inschrijft, rekenen we echt op jullie aanwezigheid! Je kan je enkel via de Vlaamse schoolschaakkampioenschappen plaatsen voor de Belgische schoolschaakkampioenschappen.

 

Agenda

maandag 9 december: bezoek aan het crematorium voor 5D

dinsdag 10 december:

 • 1ste leerjaar: Kronkeldiedoe
 • zwemmen voor klassen 1C, 4A, 3C en 1B
 • bezoek aan het crematorium voor 5B

woensdag 11 december: pedagogische studiedag. Geen school!

donderdag 12 december: zwemmen voor klassen 2A, 5D, 3A en 5C

vrijdag 13 december: 

 • 15.30u.: schaken
 • 20.00u.: vergadering ouderraad

maandag 16 december: 1A en 1C op bezoek in rusthuis Sint-Lucia

 

Familienieuws

Op 2 december is mevrouw Stanske Moelans, overgrootmoeder van Milan Van Heupen (2KB), Kyano (6A) en Nienke Stessens (4A) en schoonmoeder van Sabine (middagmoeder kleuterschool) overleden.

Op 4 december overleed ook de heer Frank Bellemans, grootvader van Marie Rensonnet (3C).

Op 5 december is de heer Frans Van Reusel, overgrootvader van Flor van Loon (6A) overleden.

Wij wensen al deze families enorm veel sterkte toe met hun verlies.

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 16 december.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.