7 oktober 2019

Beste ouders

  • Wij hebben ondertussen heel wat inschrijvingen ontvangen voor de grootouderwandeling (kleuterschool) die zal doorgaan op woensdag 16 oktober. We willen er op wijzen dat dit gebeuren enkel voor grootouders Indien uw kleuter geen grootouder(s) heeft die kan meekomen die dag, kunt u dat vooraf bespreken met de klasjuf.

 

  • De container met de extra meisjestoiletten zal deze week worden aangesloten en kan vanaf dan dus ook in gebruik worden genomen.

 

  • We heten jullie welkom op onze Familiepicknickdag. Deze gaat door op zondag 13 oktober van 11u. tot 14u. Breng je eigen picknick mee! Wij voorzien drank aan democratische prijzen. Verder zou het fijn zijn dat jullie allemaal een dessert meebrengen zodat we hiervan een heus desserten buffet kunnen maken. Zo kan iedereen van al dat lekkers proeven. Er zal voldoende randanimatie zijn zoals volksspelen. We hopen dat jullie allemaal aanwezig zijn zodat we er een fijne gezellige middag van kunnen maken!

 

  • Via deze weg willen we laten weten dat bij extreem regenweer de poort onder het afdak van de kleuterschool ook gebruikt mag worden om de kinderen ’s ochtends af te zetten!

 

Schaaknieuws

Rechtzetting: de provinciale schoolschaakkampioenschappen (PSSK) gaan niet door op 16 november, maar wel op 23 november!

Deze week worden de inschrijvingsbrieven voor 2 schaaktoernooien uitgedeeld in de klassen. Op 1 november richt Jeugdclub schaken Turnhout een schaaktoernooi in op onze school. Op 23 november trekken we naar Brasschaat om deel te nemen aan de provinciale schoolschaakkampioenschappen.  

De bestelde schaak-T-shirts worden ook deze week bezorgd.

 

Agenda

maandag 7 oktober: bezoek aan bib en Taxandriamuseum voor klassen 2A en 2B

dinsdag 8 oktober :

  • zwemmen voor klassen 1C, 4A, 3C en 1B
  • Kinderwereldatelier ‘Studio Globo’ en Bokrijk voor 6de leerjaar

woensdag 9 oktober: zwemmen voor klassen 2C en 4B

donderdag 10 oktober:  zwemmen voor klassen 2A, 5D, 3A en 5C

vrijdag 11 oktober: 15.30u: schaken

zondag 13 oktober: familiedag (ouderraad)

Opgelet! 22 oktober: pedagogische studiedag. Geen school voor de kinderen van de lagere school en kleuterschool.

 

Familienieuws

Op 26 september is Lewis, een broertje voor Imani Maes (2A) én kleinkind voor juf Lut Van Eyck geboren. Onze hartelijke gelukwensen aan de hele familie!

Vorige week is Roos geboren, een zusje voor Evas (2B), Jamshid (1A) en Jamal (1D) Rezai. Hartelijk gefeliciteerd aan het hele gezin!

 

Post

  • Brief oudercontact 1ste en 4de leerjaar
  • Brief ondertekening schoolreglement
  • Bestelbrief klasfoto
  • Uitnodiging Familie-picknick (ouderraad)

Wij wensen u allen een mooie werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 14 oktober.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.