7 december 2020

Beste ouders

 

  • Vandaag hebben we de tweede kaars We naderen Kerstmis, het feest van het licht.

We luisterden vandaag naar het tweede deel van het verhaal van Simon. Het verhaal gaat over Simon die mensen in nood tegen komt en hen wil helpen.

Zoals reeds eerder aangekondigd, zamelen wij voedsel in voor mensen in Turnhout die het moeilijk hebben. Zo willen we licht brengen bij de minst bedeelden onder ons. We blijven inzamelen tot en met donderdag 17 december. Dan kunnen kerstpakketten samengesteld worden.

 

  • Afgelopen vrijdag kregen we bezoek van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Anders dan anders, zonder aankomstspektakel dit schooljaar, maar toch hebben we genoten! Sinterklaas met een mondmasker, het was toch weer eens iets wat we nooit eerder zagen.

Hartelijk dank aan de Heilige man en de Pieten voor het bezoek. Fijne terugreis naar Spanje en tot volgend jaar!

Foto’s van zijn bezoek zijn terug te vinden op onze website: https://www.sint-pietersinstituut.be/bo.

 

  • De fruitdag die in de kleuterschool gepland stond op woensdag 16 december zal niet doorgaan. Er werd beslist om geen fruitdagen meer te organiseren zolang we in fase oranje zitten in de Coronacrisis. Gelieve dus wel een stuk fruit met uw kleuter mee te geven die dag.

 

  • Na de kerstvakantie zal de ouderraad een textielinzameling organiseren van 6 t.e.m. 13 januari 2021. Ditmaal gaat de opbrengst naar de talentklassen van het vijfde leerjaar.

(Dit alles onder voorbehoud dat de dan geldende regels i.v.m. Covid-19 het toelaten.)

 

  • Helm op, fluo top!

's Morgens zien we al heel wat kinderen met fluo aankomen op school, super!

Vanuit de organisatie van "Helm op, fluo top!" kregen we onderstaande info.

 

Prijzen

Naast de beloningen op de stickerkaart, vallen er ook prijzen te winnen:

Kinderen die 17 stickers gespaard hebben, kunnen via het wedstrijdformulier op www.helmopfluotop.be deelnemen aan een wedstrijd en zo mooie prijzen winnen van Nutcase, Gofluo, Wowow, Torfs, AS Adventure of JBC.

 

Beloningen vorig schooljaar

De geldigheid van de stickerkaarten van vorig schooljaar werd door de huidige epidemie al eens verlengd, tot 31 december 2020. Aangezien alle dierenparken vorige maand opnieuw moesten sluiten, verlengen de mensen van de ZOO de geldigheid nogmaals, tot 31 maart 2021.

Zo kunnen de kinderen hopelijk toch nog genieten van hun verdiende beloning.

 

Oproep

  • Voor de nabewaking zijn we op zoek naar speelgoed dat geschikt is voor grotere kinderen (4de, 5de en 6de van de lagere school).
  • Onze stickerkaart van de Zespri-kiwi-actie is reeds helemaal vol! Hartelijk dank voor de medewerking!

 

Agenda

  • Zwemlessen gaan nog steeds niet door
  • Andere jaren eindigt de nabewaking de laatste vrijdag voor de kerstvakantie al om 16.30u. Dat zal dit jaar niet het geval zijn. Kinderen kunnen op vrijdag 18 december opgehaald worden tot 17.30u.

 

Wij wensen ieder van u een aangename werkweek toe.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 14 december 2020.

Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.