6 mei 2019

Maandag 6 mei 2019

Beste ouders

 • Vandaag beginnen we aan een drukke Lentefeestenweek. 
  • Voor onze Lentefeesten van zaterdag 11 meihebben we nog heel wat nieuws te melden:
   • Alle kinderen kregen reeds eerder de uitnodiging mee naar huis. Zaterdag vieren we een vrolijk muziek- en dansfeest!
   • De verkoop van de tombolaloten verloopt goed. Als er thuis nog lootjes liggen die zeker niet verkocht worden, mogen die morgen al meegebracht worden. Ten allerlaatste vrijdag 10 mei verwachten we van alle kinderen het tombolageld en de niet-verkochte lootjes terug. Het is héél belangrijk dat dit tijdig in orde gebracht wordt – niet vergeten, a.u.b.
   • De kleuters worden zaterdag 11 mei om 13 uur aan de klas verwacht. Na het optreden van de kleuters mogen de ouders van de 2 peutergroepen (vlinder- en muizenklas)  + de ouders van de peuters van de konijnenklas hun kind in de klas terug ophalen. De andere kleuters genieten samen nog verder van het spektakel.
   • De leerlingen van de lagere school verzamelen om 13 uur in de klas.
   • Iedereen wil natuurlijk de voorstelling van kleuters en leerlingen goed kunnen zien. Daarom vragen we dat kinderen, ouders, grootouders, … blijven zitten en niet rechtstaan aan de dranghekken.
   • Schaaksimultaan: vooraf inschrijven hoeft niet.  Deelnemen kost één bonnetje van de Lentefeesten per schaakpartij. Als je wint, verdien je een consumptie (frisdrank).
   • Vanaf 12.30 uur zijn onze eetkramen reeds open. U bent hartelijk welkom om van een lekker frietje, hamburger, wafel,… te genieten!
   • We voorzien één grote kassa waar men drankkaarten kan kopen. Eén drankkaart bevat 5 bonnetjes van € 1,00 en kost dus € 5,00. Hiermee kan aan alle kramen betaald worden (behalve aan de frietkraam en de foodtruck, daar betaalt men met geld).

 

 • Dinsdag 30 april gingen de kleuters van de tweede kleuterklas op uitstap naar boerderij de Hooibeekhoeve in Geel. 

Ze leerden Klaartje de koe kennen, een handpop die hen alles vertelde over de koeien en de kalfjes. Ook gingen ze ijverig aan de slag om de koeien goed te verzorgen. De kleuters stelden het eten samen, veegden de stallen, gaven de kalfjes eten, maakten een bananenmilkshake en nog veel meer. Na deze vermoeiende dag keerden ze met de bus terug... De heenrit was met veel lawaai; de terugrit ... met heel wat slapende snoetjes. 

 

Schaaknieuws

Op de Lentefeesten kan je gratis schaken tegen enkele schaaktoppers: Luc Jansen, Liese Roymans en Xander Gijsels. Zij spelen een kleine kloksimultaan of blitzen met een tijdhandicap. Dit zijn korte spelletjes, zodat je ook tijd hebt om andere dingen te doen. Iedereen mag deelnemen: jong en oud!

Op vrijdag 17 mei sluiten we het schaakjaar af met keuze uit enkele schaakfilms. Meer info volgt!

 

Bewegingstussendoortje

Kousenroof: Iedereen doet zijn schoenen uit en doet zijn kousen voor de helft van zijn voet. Vanaf nu geldt het principe van dassenroof: je moet proberen iemand zijn kousen af te trappen en tegelijkertijd je eigen kousen beschermen. Degene die als laatste een kous aan heeft is gewonnen.


Agenda

Een drukke week met veel repetities en voorbereidingen voor het schoolfeest, maar ook nog enkele andere dingen op het programma.

Dinsdag 7 mei: zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

Woensdag 8 mei: zwemmen voor klassen 2C en 4B

Donderdag 9 mei: zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

Vrijdag 10 mei:

-          Schoolreis 1ste leerjaar: ‘Alles loopt op rolletjes’

-          Allerlaatste afrekening van de Lentefeestentombola! Alle niet-verkochte lootjes + het geld moeten zeker binnen zijn vandaag!

-          15.45u: schaken

 

Familienieuws

Op 10 april is Marleen (middagmoeder lagere school) opnieuw fiere oma geworden van een flinke kleinzoon, Matto! Van harte gefeliciteerd aan haar en natuurlijk ook aan haar zoon en schoondochter!

 

 Post

- brief atletiek (Moev) voor de lagere school

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.

We hopen u te ontmoeten op zaterdag 11 mei tijdens onze Lentefeesten.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 13 mei.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.