5 november 2018

Beste ouders

 

 • Na een deugddoende herfstvakantie kunnen we vandaag weer aan de slag voor het tweede deel van het eerste trimester.

 

 • Op deze eerste schooldag van november mogen we 8 nieuwe peuters verwelkomen in de muisjesklas. Hartelijk welkom aan Denis-Adrian Bisog, Finn Cojocariu, Louis Cyx, Elias Deroy, Constance Mei, Jina Mustafa, Louis Nuydens en Filip Wawrzynowicz! Ook in de olifantenklas startte een nieuwe leerling, Dua Mohammed en in de schaapjesklas mochten we haar zus Fayha Mohammed verwelkomen.

          We hopen dat al deze kinderen en hun ouders zich snel thuis zullen voelen in hun klas en op onze school.

 

 • De ouderraad organiseert voor de 4de keer een sfeervolle en gezellige fakkeltocht voor iedereen op 24 november 2018. Deze tocht vindt plaats onder begeleiding van enkele mensen met fakkels, maar omdat de veiligheid primeert, krijgen alle kinderen een LED-lichtje mee. Dat zal ongetwijfeld zorgen voor een warme en aangename sfeer! Inschrijven kan nog tot 19 november!

 

 • We herinneren nog eens even aan de textielinzameling (ook een organisatie van de ouderraad).
  Van woensdag 7 tot en met woensdag 14 november kan u tijdens de schooluren de zakken met kleding, schoenen, beddengoed, hoeden, handtassen, lederwaren, enz. bezorgen. Indien u lege zakken nodig hebt mag u er steeds bijvragen op het secretariaat. Hartelijk dank alvast!

 

 • Het grootouderfeest dat voor de vakantie plaatsvond was weer een groot succes. De kleuters hebben enorm genoten van de aanwezigheid van hun grootouders. Ze schitterden ALLEMAAL op het podium! Wat fijn dat de opkomst van de oma's en opa's ook dit jaar weer zo groot was. Hartelijk dank aan alle ouders en grootouders die ons geholpen hebben bij het opstellen van het podium.

 

 • Op donderdag 15 november is het weer boekenfeest op onze school!
  De (groot)ouders die het wensen mogen hun kleuter vanaf 14.45 uur ophalen aan de klas (dit is geen verplichting!), zodat ze rustig kunnen rondkijken en op zoek kunnen gaan naar mooie boeken. Voor de lagere school kunnen ouders en grootouders zelf op verkenning gaan vanaf 14.45 uur. Vanaf 15.15 uur kunnen ook de leerlingen van de lagere school naar het boekenfeest gaan. Tot 18 uur staat de deur voor u open.

 

 • Zichtbaarheid in het verkeer is heel belangrijk.  Daarom zetten we er ook dit jaar extra op in. Tijdens de periode tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie willen we het dragen van fluokledij en een helm sterk aanmoedigen. Daarbij maken we gebruik van de actie "Helm op, fluo top!" van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Wie fluo draagt, verdient een sticker. Het dragen van een fietshelm is een extra sticker waard. Zo kunnen kinderen sparen voor een leuke beloning. Samen schitteren(d) in fluo!

 

Oproep

Om een gezellig leeshoekje te maken voor de voorleesweek, zoeken de kleuterjuffen oude boomstronken (circa 30 cm hoog), waarvan ze stoeltjes kunnen maken. 

Een oude schommelstoel of andere hoge stoel zou ook heel erg leuk zijn. Deze kunnen dan mooi beschilderd worden, zodat de juffen tijdens het voorlezen in een echte troon mogen zitten!

Wie deze materialen heeft, mag contact op nemen met juf Tine Damen (tine.damen@sint-pietersinstituut.be), of een briefje meegeven in de boekentas van uw kind.

 

Bewegingstussendoortje

De onzichtbare leider: Er wordt één vrijwilliger de kamer uitgestuurd. Terwijl hij buiten is, kiezen de anderen een leider. Deze maakt bewegingen en de anderen doen hem na. Kan de vrijwilliger raden wie de leider van de groep is?

 

Agenda

dinsdag 6 november:

 • zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

woensdag 7 november:

 • zwemmen voor klassen 5B en 6C
 • danshappening voor 1ste en 2de leerjaar voor kinderen die zich hiervoor inschreven (organisatie van SVS in de namiddag)

donderdag 8 november:

 • zwemmen voor klassen 5A, 6A, 1A en 5C

vrijdag 9 november: 15.30u: schaken

 

Familienieuws

Op 31 oktober 2018 overleed mevrouw Monique De Smet, moeke van Lene (2A) en Nore (2C) Maas.

Ook op 31 oktober 2018 overleed mevrouw Lea De Laet, overgrootmoeder van Renske (5A) en Kjell (3B) De Decker.

Wij wensen beide families veel sterkte toe.

 

Post

 • uitnodiging voor het boekenfeest op 15 november
 • bestelbriefje nieuwjaarsbrieven
 • Folder “helm op fluo top”
 • Inschrijvingsformulier fakkeltocht
 • Brief oudercontacten kleuterschool (worden in de loop van deze week verdeeld)

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 12 november.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.