5 februari 2019

Beste ouders

 

  • Op 1 februari startten er weer enkele nieuwe peutertjes. We mochten Jozien Schurmann, Oscar Vervecken en Aiza Mohammed verwelkomen in de vlinderklas! We hopen dat deze kinderen en hun ouders zich snel thuis zullen voelen op onze school.

 

  • Vandaag bezoeken onze leerlingen van het 6de leerjaar de VTST. Ze krijgen een rondleiding in de werkhuizen en worden ondergedompeld in de technisch georiënteerde richtingen die deze school aanbiedt. Hartelijk dank aan de ouders die voor vervoer zorgen vandaag!

 

  • Wij willen onze leerlingen van het 6de leerjaar en hun ouders er aan herinneren dat de scholenbeurs die wordt georganiseerd door verschillende secundaire scholen en het CLB, deze week plaatsvindt. Op vrijdag 8 februari van 15.30u tot 19.30u en op zaterdag 9 februari van 9.30u tot 12.30u zijn jullie welkom in Thomas More, Campus Blairon om op een interactieve manier kennis te maken met de verschillende middelbare scholen in de buurt. Bij de infostanden zal men jullie ook persoonlijk te woord staan.

 

  • Dit jaar was het thema van de Poëzieweek ‘vrijheid’. Met onze school hebben we getracht ons jaarthema ‘vriendschap’ verder uit te werken met poëzie. Deze week verzamelen we alle werkjes die de klassen gemaakt hebben rond dit thema en maken we in de refter een mooie vriendenketting.

vriendschap

Vriendschap
Dat is geven zonder nemen
Vriendschap
Dat is iemand helpen als dat kan
Vriendschap
Dat is meer dan dingen zeggen
Vriendschap
Dat is heel veel houden van

 

Schaaknieuws

Zaterdag trekken we naar het schaaktoernooi van Beerse. Wie wil meerijden, moet om 9 uur klaar staan aan de hoofdingang. Wie rechtstreeks gaat, moet zich voor 9.30 uur aanmelden.

Je kan nog steeds inschrijven voor ons schaaktoernooi op 23 februari tvv Kom op tegen kanker. Ook studenten van het secundair en volwassenen kunnen deelnemen. 

Op 3 maart richt de Geelse schaakkring een criterium in. Wie graag deelneemt, mag een seintje geven aan meester Dusty. 

Op 16 maart vinden de Belgische schoolschaakkampioenschappen plaats op onze school. Dit is voor geselecteerde ploegen. Onze school mag al zeker met 9 ploegen deelnemen. We organiseren voor al onze andere schakers een neventoernooi. De inschrijvingsbrief volgt snel!

 

Oproep

Juf Ingrid (turnjuf) en de leerkrachten van het 5de leerjaar zijn voor een project (‘Anders zijn’) op zoek naar koptelefoons die niet meer werken. Als u er thuis heeft liggen waar u niets meer mee doet, zijn ze zeer welkom!

 

Bewegingstussendoortje

Rugtekenen: De deelnemers werken samen met hun partner. De ene deelnemer tekent met de vinger een tekening op de rug van de partner. Deze probeert te raden wat er getekend werd. In plaats van tekenen kan men ook woorden schrijven. Daarna vormen de deelnemers een rij en doen ze hetzelfde.

 

Agenda

dinsdag 5 februari:

-          zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

-          6de leerjaar: rondleiding VTST

woensdag 6 februari:

-          Trefbaltornooi in de namiddag voor de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar die hiervoor inschreven in de sporthal van het Heilig Graf (Nijverheidstraat)

-          zwemmen voor klassen 2C en 4B

donderdag 7 februari: zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

vrijdag 8 februari:

-          15.30u: schaken

-          Scholenbeurs secundaire scholen in Thomas More, campus Blairon van 15.30u tot 19.30u

zaterdag 9 februari: Scholenbeurs secundaire scholen in Thomas More, Campus Blairon van 9.30u tot 12.30u

 

Familienieuws

Op dinsdag 29 januari is Liam, een broertje voor Amber Moonen (5A) geboren!

Ook Basma Chmaili (1D) mag zich sinds vorige week grote zus noemen. Zij heeft ook een broertje gekregen, Siraj.

Tot slot hebben ook Fran (2C) en Casper (lieveheersbeestjesklas) D’Hoore er sinds 2 februari een broertje, Gus bij.

Hartelijke gefeliciteerd aan deze gezinnen!


Post

-          Brief vervoer uitstap AZ Sint-Jozef voor klas 1C

-          Uitnodiging lezing Exentra

-          Inschrijvingsformulier Moev - netbal 3de graad

Wij wensen u allen een mooie werkweek en een deugddoende vakantie!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 11 februari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut