4 februari 2020

Beste ouders

 

 • Vandaag starten er weer enkele nieuwe peutertjes. We mogen Acquaah Jayla, Adam Ahmed Bhatti, Ylliana Marien Langewouters, Domien Remeysen, Noore Vajda-Dierckx en Niene Webers verwelkomen in de vlinderklas!

In klas 1D start Rayan Kabiri en in de bijtjesklas zijn zusje Rania Kabiri. Tenslotte mogen we Jason Van Kampen welkom heten in de vosjesklas. We hopen dat al deze kinderen en hun ouders zich snel thuis zullen voelen op onze school.

 

 • Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag. 

Dat mochten we vorige week donderdag op de gedichtendag zelf ondervinden. De peter- en meterklassen maakten gedichtjes voor elkaar, de meesters en de juffen werden verrast en de hele lagere school hing vol toffe gedichten.  We hebben genoten!

 

Een dichter

 

Een dichter is een tovenaar:

hij tovert woorden bij elkaar

die zo tezamen komen

als beelden doen in dromen.

 

Een dichter is een taalatleet

die alle woorden die hij weet

zo aan elkaar kan rijgen

dat jij ervan gaat zwijgen.

 

Een dichter is een virtuoos:

van elke bloem maakt hij een roos

zijn woorden staan te dringen

om maar te mogen zingen.

 

Een dichter is een vreemd persoon.

Maar verder is hij heel gewoon.

 

Johanna Kruit

 

 • Vorige week dinsdag bezochten de leerlingen van 6B de nieuwe HT²O-campus . Ze kregen een rondleiding in de werkhuizen en werden ondergedompeld in de technisch georiënteerde richtingen die deze school aanbiedt. Hartelijk dank aan de ouders die voor vervoer zorgden! Deze week donderdag 6 februari zijn 6A en 6C aan de beurt.

Wij willen onze leerlingen van het 6de leerjaar en hun ouders er aan herinneren dat de scholenbeurs die wordt georganiseerd door verschillende secundaire scholen en het CLB, deze week plaatsvindt. Op vrijdag 7 februari van 15.30u. tot 20u. en op zaterdag 8 februari van 9.30u. tot 12.30u. zijn jullie welkom in Thomas More, Campus Blairon om op een interactieve manier kennis te maken met de verschillende middelbare scholen in de buurt. Bij de infostands zal men jullie ook persoonlijk te woord staan.

 

 • Op dinsdag 11 februari neemt onze school deel aan Dikketruiendag. Het Vlaams Departement Leefmilieu, Natuur en Energie roept elk jaar iedereen in Vlaanderen op om aandacht te geven aan de klimaatverandering. De thermostaat in onze school wordt die dag één graad lager gedraaid. Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Best lekker warm aankleden dus. We steunen er een goed doel mee!

 

Schaaknieuws

Zaterdag trekken we naar het schaaktoernooi van Beerse. Wie wil meerijden, moet om 8.45 uur klaar staan aan de hoofdingang. Wie rechtstreeks gaat, moet zich voor 9.15 uur aanmelden.

Je kan nog steeds inschrijven voor ons schaaktoernooi op 9 maart tvv de 1000 km voor Kom op tegen kanker. Ook studenten van het secundair en volwassenen kunnen deelnemen. 

Op 23 februari richt de Geelse schaakkring een criterium in. Wie graag deelneemt, mag een seintje geven aan meester Dusty. 

 

Agenda

dinsdag 4 februari:

 • zwemmen voor klassen 1C, 4A, 3C en 1B

woensdag 5 februari:

 • Trefbaltornooi in de namiddag voor de leerlingen van het 3de en 4de leerjaar die hiervoor inschreven in de sporthal van het Heilig Graf (Nijverheidstraat)
 • zwemmen voor klassen 2C en 4B

donderdag 6 februari:

 • zwemmen voor klassen 2A, 5D, 3A en 5C
 • 6A en 6C rondleiding in HT2O-campus (voormiddag)

vrijdag 7 februari:  

 • 15.30u: schaken
 • Scholenbeurs secundaire scholen in Thomas More, campus Blairon van 15.30u tot 20u

zaterdag 8 februari: Scholenbeurs secundaire scholen in Thomas More, Campus Blairon van 9.30u tot 12.30u

 

Familienieuws

Op 26 januari is de heer Frans Nijs, grootvader van juf Ann Van Echelpoel en overgrootvader van Dries (6B) en Anis (uiltjesklas) Drif en Daan Van Beeck (muisjesklas) overleden.
Wij wensen de hele familie veel sterkte toe met dit verlies.

 

Post

 • Inschrijvingsformulier Moev - netbal 3de graad
 • brief inschrijvingsbeleid

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek!   
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 10 februari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut