30 november 2020

Beste ouders

 

  • Gisteren begon de advent. Wij staken in de lagere school en in de kleuterschool vandaag de eerste kaars aan.

Ook luisterden we naar het eerste deel van het verhaal van Simon. In dit verhaal horen we hoe we een licht kunnen zijn voor anderen en leren we dat we goed moeten zijn voor elkaar.

Door Corona kunnen we jammer genoeg niet gezellig met zijn allen rond de kaars met de hele gang samen naar het verhaal luisteren, maar moet dit per klas afzonderlijk gebeuren.

Tijdens de adventsperiode denken we extra aan mensen in de parochie die het moeilijk hebben. Misschien kunnen wij een lichtje zijn voor hen in deze donkere dagen… Daarom zamelen wij voedselpakketten in voor de vierde wereld. Wie nog voedsel in zijn kast heeft staan dat lang houdbaar is en dit eigenlijk wel kan missen, mag dit vanaf morgen meegeven met zijn/haar kind. Zo proberen we de minderbedeelden onder ons toch een warme kerst te geven.

 

  • We hebben ondertussen al enkele Sint-challenges De derde challenge is dat vrijdag iedereen in rode kledij naar school komt, net zoals de Sint. Wees creatief, iets aankopen is absoluut niet nodig!!

 

  • Sinds vorig schooljaar is de Hogestraat een schoolstraat. Dit betekent dat hier geen auto’s zijn toegelaten wanneer de nadarhekken aan het begin en einde van de straat staan.

Er is echter een uitzondering voor de mensen die in de Hogestraat wonen!

We vinden het fijn dat ouders mee toekijken op het naleven van deze regels en zo de veiligheid mee willen garanderen, maar mogen we vragen om de bewoners ook gewoon door te laten rijden en niet voor hen de weg te blokkeren a.u.b.?

Voetgangers moeten ook steeds op het voetpad blijven wandelen. Het is niet omdat de schoolstraat van kracht is, dat we de hele baan mogen innemen.

 

  • De Veiligheidsraad besliste afgelopen vrijdag dat de zwembaden terug open mogen vanaf morgen. Onze school zal voor de kerstvakantie het schoolzwemmen echter nog niet terug opstarten. Vanaf januari bekijken we dit verder.

 

  • Vorige week startten er 2 nieuwe leerlingen in onze school: Guled Abukar Salah in klas 4D en zijn broer Abdulkadir Abukar Salah in de bijtjesklas. We hopen dat zij zich snel thuis voelen op onze school!

 

  • Juf Catherine (6A) zal nog afwezig blijven tot aan de kerstvakantie. Juf Caroline Claessens vervangt haar. De rapporten van 6A worden vandaag met de kinderen mee naar huis gegeven. Over de oudercontacten ontvangt u later nog meer informatie.

 

  • Een tweetal weken geleden werd in de refter een pennenzak gevonden (zie foto: zwart met glitters van het merk Eastpak). We dachten dat deze was achtergebleven in de studie, maar na alle klassen van het 4de, 5de en 6de leerjaar rond te zijn gegaan, is hij nog steeds niet bij de rechtmatige eigenaar geraakt.

Indien je de pennenzak van jouw kind herkent, mag je hem/haar naar het secretariaat sturen om hem op te halen.

Er is ook een badmintonracket gevonden in de gang.

 

Oproep

Juf Ingrid (turnen) neemt deel aan een Zespri Kiwi wedstrijd. Hiermee kunnen we voor de school nieuwe ballen winnen.

Indien u thuis kiwi’s van Zespri eet, mag u de stickertjes die op de kiwi’s kleven met uw kind mee naar school geven a.u.b.

 

Familienieuws

Op 3 november overleed mevrouw Annie Mathé, grootmoeder van Emma Joosten (3C). Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met dit verlies.

 

Post

  • Brief CLB voor kleuters geboren in 2017
  • Rapporten eerste periode voor klas 6A

 

Wij wensen u allen een magische Sinterklaasweek toe.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 7 december 2020.

Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.