3 december 2018

 Beste ouders

 

  • Gisteren begon de advent. Wij staken in de lagere school en in de kleuterschool de eerste kaars aan.

Diaken Bart kwam vertellen over mensen in de parochie die het moeilijk hebben. Misschien kunnen wij een lichtje zijn voor hen in deze donkere dagen… Daarom zamelen wij voedselpakketten in voor de vierde wereld. Wie nog voedsel in zijn kast heeft staan dat lang houdbaar is en dit eigenlijk wel kan missen, mag dit vanaf morgen meegeven met zijn/haar kind. Zo proberen we de minderbedeelden onder ons toch een warme kerst te geven.

 

  • Juf Karin (zorgjuf) zal wegens een heelkundige ingreep enkele weken afwezig zijn. Juf Karima zal haar tijdens haar afwezigheid vervangen. Juf Karen Wils zal juf Karima als kleuterjuf vervangen. Wij wensen juf Karin een spoedig herstel toe en heten juf Karen hartelijk welkom op onze school.

 

  • Ondertussen is de leerlingenraadopnieuw van start gegaan.  Uit elke klas van het 4e, 5e en 6e leerjaar werd een vertegenwoordiger gekozen.  César (4A), Jul (4B), Camille (4C), Glodi (4D), Mees (5A), Amélie (5B), Isabella (5C), Manou (6A), Jules (6B) en Rayan (6C) vergaderen één keer per maand tijdens een middag. Ze bespreken mogelijke acties en allerhande ideeën. Ieder heeft ook een peter- of meterklasje uit het 1e, 2e of 3de leerjaar, dus ook hun ideetjes komen aan bod.  Bovendien is er ook nog onze gele ideeënbus.  Wie een ideetje heeft, laat maar weten dus!

 

  • Sinds vorige week staat er een gouden schoen in onze school. De hele school is er in de ban van en iedereen vraagt zich af wie de eigenaar is!?! Misschien vinden we het antwoord wel op woensdag 5 december. Dan vieren we met heel de school de verjaardag van Sinterklaas. We verwachten dat de grote kindervriend zal aankomen rond 8.45 uur. Elk jaar opnieuw is het spannend. Hoe hij komt is nog een grote verrassing. We kijken er in ieder geval naar uit! Ouders en grootouders zijn welkom om een half uurtje mee te genieten van het spektakel. De leerlingen uit de klassen van de benedengang mogen ’s morgens hun boekentas al in de gang aan de klas gaan zetten. De kinderen van de bovengang mogen hun boekentas onder het afdak zetten. Mogen we vragen om de kinderen warm aan te kleden die dag aub?

 

  • De winnaars van de fakkeltocht-wedstrijd zijn bekend! Mien Dirkx (kikkerklas), Niels Janssens (6A), Flor De Bont (2C), Marthe Geeraert (1D), Gijs Van Aken (muisjesklas) en Kaat Van Beek (uiltjesklas) mogen hun prijs komen afhalen op het secretariaat!

 

  • Wij herinneren de ouders van kleuters geboren in het jaar 2015 er nog eens aan om een afspraak te maken voor een medisch onderzoek van hun kind bij het CLB! Dit kan op het secretariaat van onze school (014/63.99.22 of via basisschool@sint-pietersinstituut.be).

 

  • We merken tegenwoordig steeds vaker dat de poort van de nabewaking open wordt gelaten wanneer kinderen opgehaald worden. Mogen wij met aandrang vragen om de poort terug te sluiten aub? De mensen van de nabewaking doen hun uiterste best om de veiligheid op onze school te garanderen. Graag vragen wij ook uw medewerking hiervoor.

 

  • Afgelopen woensdag liepen enkele leerlingen van 6A, alsook juf Cathérine (6A) en juf Evelien (6C) mee met de “Run4Fun”. Deze sponsorloop werd georganiseerd naar aanleiding van de Warmste Week, ten voordele van Theater Stap. Wij zijn enorm fier op jullie inzet Senne, Damir, Niels, Noura, Lore, Margot, Ella, Eline, Stien, Manou, Bruno, Yves, Xander en juffen!

 

Goed om weten

Op vrijdag 21 december is iedereen welkom vanaf 14.00u op de grote speelplaats voor onze kerstmarkt. Kinderen die dan nog niet opgehaald kunnen worden blijven onder hoede van hun klasleerkracht tot 15.15u. Nadien worden zij indien nodig naar de nabewaking gebracht. Opgelet! Het is die dag nabewaking tot 16.30u in plaats van tot 17.30u!

Bewegingstussendoortje

De juf zegt …: Iedereen staat per twee arm in arm (indien voldoende personen)waardoor het spelletje iets moeilijker wordt. Wanneer de leider een bevel geeft voorafgegaan door ‘de meester/juf zegt’, dan proberen de leerlingen dit bevel uit te voeren, zonder elkaar los te laten. Bevelen niet voorafgegaan door ‘de meester of juf zegt’ worden genegeerd. Doe je het mis, dan val je even af. Wie blijft er als laatste over?

Agenda

dinsdag 4 december: zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

woensdag 5 december: Hoog bezoek van Sinterklaas. Daarom zal het zwemmen vandaag niet doorgaan.

donderdag 6 december: zwemmen voor klassen 5A, 6A, 1A en 5C

vrijdag 7 december: pedagogische studiedag. Geen school voor de kleuters en leerlingen van de lagere school!

Familienieuws

Op 22 november is Stan, een broertje voor Vince (kikkerklas) geboren. Hartelijk gefeliciteerd aan het hele gezin!

Post

  • Brief ivm kerstmarkt

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 10 december.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.