29 april 2019

Beste ouders

 

 • De voorbereidingen van onze Lentefeesten die dit jaar op zaterdag 11 mei zullen plaatsvinden zijn volop aan de gang.
  Dansjes worden ingeoefend, afspraken gemaakt en taken verdeeld. Samen hopen we op
  warme, zonnige dagen in de maand mei!

Mogen we nogmaals vragen de affiches die meegegeven werden met de kinderen thuis op een zichtbare plaats te hangen aub? Er zullen binnenkort namen getrokken worden. Als de affiche bij deze leerlingen thuis ophangt, zullen zij een prijs winnen!

 

 • De verkoop van de tombolaloten verloopt goed. Als er thuis nog lootjes liggen die zeker niet verkocht worden, mogen die al terug meegebracht worden. Lootjes bijbestellen kan uiteraard ook nog steeds! We danken alvast alle verkopers voor hun inzet en de kopers voor hun financiële steun.

 

 • Deze periode worden in de parochies de eerste communie en het vormsel gevierd. Wij wensen alle jongens en meisjes en hun ouders proficiat met deze feestelijke gebeurtenis. Jammer genoeg mogen we de dag na het feest geen vrije dag toekennen aan de leerlingen.
  Wettelijk gezien zijn die maandagen volwaardige schooldagen. Het is voor de klastitularis erg moeilijk om les te geven als er enkele weken na elkaar op maandag afwezige leerlingen zijn. Mogen wij omtrent deze afwezigheden bij de ouders en de kinderen op enig begrip rekenen?

 

 • De textielinzameling van de ouderraad loopt nog tot en met donderdag 2 mei 2019.

 

 • Nog even terugblikken op onze fijne sponsortocht van vrijdag van 5 april. Met zijn allen trokken we onze wandelschoenen aan om de gesponsorde kilometers te stappen. Samen zijn we erin geslaagd om het prachtige bedrag van € 6 533,17 bij elkaar te stappen! Wederom een ongelooflijk resultaat! Proficiat en duizendmaal dank aan alle dappere kinderen en hun gulle sponsors!

Juf Lut, juf Kristine Spaepen, juf Frederica en juf Christine Meerbergen zullen in augustus een bezoek brengen aan de projecten in Rwanda die wij reeds jaren steunen en zullen dan ook het bedrag van dit jaar aan hen overhandigen. Murakoze!  (1000 x dank!)

 

Oproep

De juffen van de derde kleuterklas zijn op zoek naar speelgoedgitaren voor hun dansje op het schoolfeest. Wie kan hen hierbij helpen? U mag de gitaren bezorgen aan de kleuterjuffen. Graag je naam en klas erop noteren.

Alvast bedankt, de kleuterjuffen en kleuters van de derde kleuterklas.

 

Schaaknieuws

Het schaakjaar zit er bijna op. Voor wie er nog lang niet genoeg van heeft, maken we reclame voor volgende schaaktoernooien: criterium van Aalter op 1 mei, jeugdtoernooi van Lier op 4 mei, jeugdtoernooi van Hoboken op 18 mei, jeugdtoernooi van Beveren op 19 mei en jeugdtoernooi van Mol op 30 juni. Voor meer info zie mail of meester Jan J. / Dusty.

 

Bewegingstussendoortje

Voorwerp dragen
De deelnemers beelden zich in dat er een pluimpje op hun hand ligt. Dit pluimpje verandert telkens in een ander voorwerp: zware steen, bloem, bal, kast, ... + de deelnemers zoeken zelf voorbeelden van voorwerpen.

 

Agenda

Maandag 29 april:

-          Theater Propop: ‘De magische kast’ voor 3de kleuterklas

-          Mooov film ‘Tesoros’ voor 1ste leerjaar

Dinsdag 30 april:

-          Workshop in het Taxandriamuseum voor 4B en 4C

-          Bezoek aan boerderij Hooibeekhoeve voor 2de kleuterklas

-          Mooov film ‘Dilili in Parijs’ voor 2de leerjaar

-          Zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

Woensdag 1 mei: Dag van de Arbeid. Geen school!

Donderdag 2 mei:

-          Workshop in het Taxandriamuseum voor 4A en 4D

-          Zwemmen voor klassen 5A, 6C, 1A en 5C

Vrijdag 3 mei:

-          Mooov film ‘Cloudboy’ voor 4de leerjaar

-          Mooov film 'Supa Modo' voor 3de leerjaar

-          15.30u: schaken

 

Post

-          1ste leerjaar: brief schoolreis “Alles loopt op rolletjes”

 

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 6 mei 2019.

Directie en personeelsleden van het Sint-Pietersinstituut.