28 september 2020

Beste ouders

 

  • Vorige woensdag vertrokken de leerlingen van het 6de leerjaar op talentklassen naar Malle. Ieder jaar gaat dit door voor het 5de leerjaar, maar door Corona kon dit voor hen jammer genoeg niet doorgaan in mei.

Wat waren ze blij en opgelucht dat ze dit nog mochten inhalen. Het hoogtepunt van de lagere school!
Zij verbleven tot en met vrijdag op een fantastisch domein. Ze ontdekten daar tal van talenten bij zichzelf en bij de anderen, die mogelijk mee bepalend zullen zijn voor hun latere studiekeuze.
Ouders of geïnteresseerden kunnen nagenieten via volgende link:  
https://youtu.be/DzYuGtGA1aY

 

  • Er zijn vandaag 2 nieuwe kinderen gestart in onze school. In klas 1A mochten we Jarno Melis verwelkomen en in de bijtjesklas zijn zusje Esmée. Wij hopen dat deze kinderen en hun ouders zich snel thuis voelen op onze school.

 

  • Update werken speelplaats. Nu de regenwaterput geïnstalleerd is, gingen vrijdag de werken aan onze toiletblokken van start. Ze werden reeds gedeeltelijk uitgebroken.

Tot deze werken klaar zijn, zijn de kinderen genoodzaakt de toilet-containers te gebruiken. We hebben ook extra wasstraten geïnstalleerd zodat kinderen voldoende mogelijkheid hebben om hun handen regelmatig en grondig te wassen.

Tegen woensdag zouden de werken op de speelplaats zelf klaar moeten zijn zodat de kinderen terug meer speelruimte hebben en ze niet meer (gedeeltelijk) op de parking van de leerkrachten moeten spelen.

Het is een tijdje vervelend, deze werken, maar nadien kunnen we er ten volle van genieten. Hier moeten we nu even samen door.

 

Agenda

  • Dinsdag 29 september:zwemmen voor klassen 1B, 3C, 3B en 4C
  • Woensdag 30 september: zwemmen voor klassen 4D en 3D

  • Donderdag 1 oktober: zwemmen voor klassen 5B, 3A, 5A en 2D

  • Vrijdag 2 oktober: Facultatieve verlofdag. Geen school!

 

Post

  • Brieven CLB voor 1ste leerjaar, 2de kleuterklas en 5de leerjaar

 

Wij wensen u allen een fijne werkweek toe.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 5 oktober 2020.

Personeel en directie van het Sint-Pietersinstituut.