28 januari 2019

Beste ouders

 

  • We doen nogmaals een warme oproep om in te schrijven voor de quiz van zaterdag 23 februari! Extra inschrijvingsformulieren kunnen nog steeds bekomen worden op het secretariaat.

 

  • Vrijdag 22 maart 2019 is het weer tijd om jullie beste dansmoves boven te halen. De ouderraad organiseert dan een mega leuke JUNGLE FUIF. Aan alle ‘party animals’ die willen komen > meer informatie volgt binnenkort!

 

  • Vandaag nemen de leerlingen van het tweede leerjaar deel aan een heel fijne sportieve activiteit, nl. het Mega Spelenpaleis (organisatie van Moev).
    Dit evenement vindt plaats in de sporthal van het Stadspark in Turnhout. Dankzij bereidwillige (groot)ouders geraakt iedereen vlot ter plaatse en weer terug op school! Hartelijk dank hiervoor!

 

  • Afgelopen donderdag is er een knuffelkonijn gevonden in de Hogestraat. Het ziet er een knuffel uit die al goed zijn dienst bewezen heeft (+/- 20 cm hoog) en dus waarschijnlijk erg gemist zal worden door iemand. Meneer Konijn zit op zijn eigenaar te wachten op het secretariaat.

  

  • Enkele weken geleden kregen alle kinderen van het 1ste tot en met het 4de leerjaar een brief mee over SportSnack (Sport na School).

Er waren 25 vrije plaatsen voor elke graad. De plaatsen voor de 1ste graad waren al snel volzet, maar er kunnen nog 9 kinderen van het 3de en 4de leerjaar inschrijven. De kostprijs is € 20 voor 10 lessen. Indien u recht heeft op kansentarief en woonachtig bent te Turnhout, moet u slechts € 4 betalen (graag uw Uit-pas dan meenemen bij betaling aub). U kan inschrijven door een mailtje te sturen naar basisschool@sint-pietersinstituut.be of door langs te komen op het secretariaat.

 

Bewegingstussendoortje

Just Dance: Even lekker dansen? Via de computer/tablet kun je naar YouTube surfen. Een grote hit daar is ‘just dance ‘. Het zijn populaire top 40 liedjes met dansbewegingen en tekst. De liedjes zijn in het Engels. De pasjes van het ene liedje zijn wat sneller dan die van het andere liedje. Bij sommige filmpjes wordt er ook een voorbeeld gegeven van hoe de bewegingen moeten worden uitgevoerd. Wie kan de mannetjes volgen?

 

Agenda

maandag 28 januari: Mega Spelenpaleis voor het 2de leerjaar

dinsdag 29 januari:

-          zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

-          gedichtenpad voor klas 4A

woensdag 30 januari:

-          kijkdag voor nieuwe peuters die starten op 01/02

-          auteur Stijn Moekaers op bezoek in het 2de leerjaar

-          zwemmen voor klassen 5B en 6B

donderdag 31 januari:

-          zwemmen voor klassen 5A, 6A, 1A en 5C

-          gedichtenpad voor klas 4C

vrijdag 1 februari: schaken

maandag 4 februari: LOKALE VERLOFDAG!

dinsdag 5 februari: rondleiding VTST voor 6de leerjaar

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op dinsdag 5 februari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.