26 november 2018

Beste ouders

 

  • Vanaf morgen zal juf Lisanne (1B en 4A) 2 weken afwezig zijn aangezien zij een heelkundige ingreep moet ondergaan. Wij wensen haar alvast een spoedig herstel toe! Juf Nancy Fonteyn zal haar vervangen.

 

  • De voorleesweek zit er weer op. We hopen dat alle kinderen hebben kunnen genieten van het luisteren naar wondermooie verhalen!

Graag zouden wij alle ouders willen bedanken die ons materialen bezorgd hebben om een knusse leeshoek te kunnen maken in de kleuterschool.

Ook een welgemeende dankjewel aan Ria, de oma van Sterre en Siebe. Zij is in verschillende kleuterklassen komen voorlezen. De kleuters luisterden met open mond naar haar verhalen. Maar ook alle mama’s, papa’s, bompa’s, bomma’s, nonkels, tantes,…. die zijn komen voorlezen op onze school willen we hierbij in de bloemetjes zetten. Jullie hebben de voorleesweek mee tot een groot succes gemaakt!

 

  • Dit schooljaar zal er de laatste dag voor de kerstvakantie (21 december) geen kerstevocatie zijn zoals we deze reeds enkele jaren kennen. Wij willen ons naar aanleiding van de Warmste Week die dag inzetten voor een goed doel, nl. het onderzoek naar Parkinson. Aangezien onze directeur, meester Jan, reeds enkele jaren lijdt aan deze ziekte, willen wij ons als school ten volle inzetten om dit goede doel te steunen.

Meer info hierover volgt in een aparte brief. Wij willen u hierbij al wel laten weten dat (groot)ouders die dag vanaf 14.00u welkom zijn op onze kerstmarkt.

 

 

  • De leerlingen van het zesde leerjaar hebben afgelopen week 2 lessen gekregen van agent Bart Geuens in kader van het M.E.G.A.-project.

M.E.G.A. staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord en wordt georganiseerd door de lokale politie, samen met het CLB.  

Op woensdag hebben de kinderen in grote groep kunnen kennismaken met de politie (zones, basistaken, noodnummers 100-101-112, op welke manier ze een nooddienst moeten verwittigen, wat ze moeten vermelden,…).

Op donderdag kwam agent Bart dan weer in elke klas afzonderlijk vertellen over gewoontes en verslavingen. Hier leerden de kinderen om assertief te reageren met ‘Mijn Eigen Goede Antwoord’.

Hartelijk dank voor de fijne lessen!

 

Oproep

De juffen van de derde kleuterklassen zijn op zoek naar lege, glazen potjes van babyvoeding. Als u er nog thuis nog heeft, mogen deze aan de juffen bezorgd worden. Alvast bedankt!

 

Bewegingstussendoortje

Balanceren: Laat iedereen tweetallen maken. De tweetallen gaan tegenover elkaar staan (voeten stevig op de grond) en houden de handen tegen elkaar aan. Op een afgesproken signaal mogen ze gaan duwen om proberen te ander uit balans te krijgen. Je kunt een punt verdienen als je de ander zover krijgt dat hij/zij een stap moet verzetten. Dan start je weer in de beginpositie. Wie heeft er als eerste vijf punten?

 

Agenda

maandag 26 november: auteur Rosalie Moon komt op bezoek in het 1ste leerjaar

dinsdag 27 november: zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

woensdag 28 november:

  • fruitdag in de kleuterschool
  • zwemmen voor klassen 2C en 4B

donderdag 29 november:

  • oudercontacten kleuterschool
  • zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

vrijdag 30 november:

  • 15.30u: schaken

Vrijdag 7 december: pedagogische studiedag. Geen school!

Goed om weten
Vrijdag 21 december is een volledige schooldag. De bel voor het begin van de kerstvakantie gaat die dag dus om 15.15u. Er zal die dag nabewaking zijn tot 16.30u!

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 3 december.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut
.