25 november 2019

Beste ouders

 • De voorleesweek zit er weer op. We hopen dat alle kinderen hebben kunnen genieten van het luisteren naar wondermooie verhalen!

Graag zouden wij alle mama’s, papa’s, bompa’s, bomma’s, nonkels, tantes,…. die zijn komen voorlezen op onze school hierbij in de bloemetjes willen zetten. Jullie hebben de voorleesweek mee tot een groot succes gemaakt! Hartelijk dank hiervoor!

 

 • Dit schooljaar zal onze school zich op de laatste dag voor de kerstvakantie (20 december) weer inzetten voor een goed doel naar aanleiding van de Warmste Week. Vorig jaar steunden we het onderzoek naar Parkinson. Dit jaar steunen we ‘Kom Op Tegen Kanker’. Op deze manier willen we Vic, de jongen van klas 5A die nog niet zo lang geleden de diagnose ‘leukemie’ gekregen heeft, laten zien dat wij met heel de school achter hem staan en veel aan hem denken!

Meer info hierover volgt in een aparte brief. Wij willen u hierbij al wel laten weten dat (groot)ouders die dag vanaf 14.00u. welkom zijn op onze kerstmarkt.

 

 • Vorige week donderdag heerste er weer een gezellige drukte op het boekenfeest. Zowel de leerlingen van de lagere school, de kleuters, de juffen, de meesters en de (groot)ouders gingen snuffelen tussen het uitgebreid boekenaanbod op zoek naar hun favoriete boek.

Met de opbrengst van ons boekenfeest hebben we weer heel wat nieuwe boeken kunnen aankopen voor onze schoolbib. Hartelijk dank voor de talrijke opkomst!

Er werden heel veel aanwezigheidsbriefjes uitgedeeld. De gelukkige winnaars zijn: Marie De Decker (kikkerklas), Nand Adriaensens (2A) en Kaat van Hoeymissen (mama van Sep en Roos Potters)! Zij mogen hun boek komen ophalen op het secretariaat. Een dikke proficiat!

 

 • In het eerste leerjaar werken de kinderen rond het thema ‘Beeldig/kunst'. De leerlingen leren verschillende kunstenaars kennen en gaan na de kennismaking met de werken zelf aan de slag. Zo kwamen kunstenaars als Keith Haring, Kandinsky, René Magritte, Mondriaan,... al aan bod. Deze week brengen de kinderen een bezoekje aan Art Galery Marain de Baron Frans du Fourstraat in Turnhout. Daar krijgen ze de kans om de tentoonstelling van Georges De Groot te bewonderen. De fantasierijke werken, boordevol felle kleuren zullen hun verbeelding zeker prikkelen! Iedereen die in kunst geïnteresseerd is, kan vrijblijvend een kijkje gaan nemen in de galerij. Meer informatie en openingsuren vindt u op de website art-gallery-mara.be. Om het kunstig project mooi af te sluiten, organiseert het eerste leerjaar een eigen kunstgalerij in de refter op vrijdagnamiddag 29 november. In deze galerij zullen de werken van de kinderen te bewonderen zijn. Ook Georges De Groot is vrijdag van de partij!  Nieuwsgierig? Kom dan zeker even langs tussen 14u30 en 15u30 in de refter van de lagere school! 

 

 • Mogen wij u nog eens herinneren aan de verkeersveiligheid rond onze school aub. Wij ontvangen zeer regelmatig klachten van ouders, kinderen en leerkrachten aangezien er zo snel gereden wordt in de Jubileumlaan. Iedereen wil ’s ochtends op tijd op zijn werk geraken, maar laat dit aub niet ten koste gaan van de veiligheid van onze kinderen! Jubileumlaan = zone 30!

 

Oproep

Juf Lynn is op zoek naar puzzelstukken. Indien u thuis een onvolledige puzzel heeft liggen, zou klas 3A hier heel graag mee knutselen voor onze kerstmarkt.

 

Schaaknieuws

Zaterdag trokken we met 9 ploegen of 35 leerlingen naar de provinciale schoolschaakkampioenschappen in Brasschaat. Er werd gespeeld in 3 reeksen: eerste tot derde leerjaar, vierde tot zesde leerjaar en secundair. We werden kampioen in de eerste reeks. We werden kampioen en derde van de tweede reeks en kampioen van het secundair. Daarboven hadden we nog een winnende meisjesploeg en 11 beste bordspelers!

Aan allen een dikke proficiat voor hun knappe spel en sportieve deelname! Op naar het kersttoernooi op 26 december op onze school en het Vlaamse schoolschaakkampioenschap op 18 januari in Gent!!! Inschrijvingsbrieven volgen snel.

 

Agenda

maandag 25 november: oudercontacten kleuterschool (ingang langs de Hogestraat!)

dinsdag 26 november:

 • Bezoek aan het crematorium voor 5C
 • Zwemmen voor klassen 1C, 4A, 3C en 1B

woensdag 27 november:

 • Bezoek aan het crematorium voor 5D
 • Theater Propop: ‘Zie ginds komt de stoomboot’ voor 2de kleuterklas
 • Zwemmen voor klassen 2C en 4B
 • Vergadering ouderraad (20.00u. in de leraarskamer, 1ste verdieping kleuterschool)

donderdag 28 november:

 • Theater Propop: ‘Sint en de bron’ voor 3de kleuterklas
 • Zwemmen voor klassen 2A, 5D, 3A en 5C

vrijdag 29 november:

 • Kunstgalerij 1ste leerjaar van 14.30u. tot 15.30u. in de refter van de lagere school
 • 15.30u.: schaken

woensdag 11 december: pedagogische studiedag. Geen school!

Vrijdag 20 december is een volledige schooldag. De bel voor het begin van de kerstvakantie gaat die dag dus om 15.15u. Er zal die dag nabewaking zijn tot 16.30u!

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 2 december.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut
.