24 september 2018

Beste ouders

 

Woensdag 26 september (voormiddag) nemen we met heel de lagere school deel aan de scholenjogging in het stadspark. De leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar gaan met de bus. De leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar doen de verplaatsing met de fiets. Zij brengen dus woensdag hun fiets (helemaal in orde!) mee naar school. Onze leerlingen lopen in hun turnkledij en met loopschoenen. Alle ouders, grootouders, …. zijn welkom om te komen supporteren.

Voor ons is aankomen aan de eindstreep veel belangrijker dan wie eerst aan de eindlijn is!!

 

Naar jaarlijkse traditie verschijnen woensdag 26 september de klasfoto’s van het eerste leerjaar in de Gazet van Antwerpen. Jammer genoeg kan er vanaf dit jaar niet meer gestemd worden op de klasjes. Door de vernieuwde Privacywet worden de foto’s niet meer online gezet en kunnen er dus geen stemmen meer uitgebracht worden.

Toch blijft het een leuke ervaring voor de kinderen om een keer in de krant te staan!

 

Van vrijdag 28 september t.e.m. donderdag 4 oktober 2018 staat er een grote wagen van TECHNO TRAILER geparkeerd in de Hogestraat aan de kant van onze kleuterspeelplaats.

Daarom wordt een tijdelijk parkeerverbod ingevoerd in de Hogestraat van 28 september t.e.m. 4 oktober 2018. De stadsdiensten zullen de borden tijdig plaatsen. Gelieve hiermee rekening te houden.

De Techno Trailer is een trailer omgebouwd tot een technologisch labo, een project van de provincie Antwerpen in samenwerking met een aantal partners en bedrijven uit de nijverheidssector. Deze trailer rijdt naar de scholen waar de leerlingen begeleid en in groep aan de slag kunnen.

Onze leerlingen van het 5de en 6de leerjaar maken in de techno trailer op een speelse manier kennis met chemie, techniek en technologie.

 • Maandag 1 oktober 2018: klassen 5C en 6A
 • Dinsdag 2 oktober 2018: klassen 5A en 6C
 • Donderdag 4 oktober: klassen 5B en 6B

Opgelet, de activiteiten in en rond de technotrailer duren tot 15.30 uur. Voor die leerlingen eindigt de schooldag dus een beetje later.

Ook de ouders van leerlingen uit de deelnemende klassen kunnen die dag in de trailer een kijkje komen nemen tussen 15.30 en 16.00 uur.

 

Vorige week (voor sommige klassen deze week) mochten alle leerlingen van de lagere school genieten van handbalinitiatie tijdens de turnles. Zo konden ze kennismaken met deze leuke teamsport. De initiatie werd gegeven door handbalclub Rhino. Hartelijk dank aan deze vrijwilligers!

Indien kinderen gebeten werden door de handbal-microbe, kunnen ze voor meer info steeds bij onze turnjuffen terecht. Flyers van deze sportclub kan je terugvinden op het inforek aan de klas van juf Isabelle. Contact opnemen met de club kan via Ward Verheyen: ward.verheyen@telenet.be of Sabrina Mikovic: hc.rhino.secretaris@gmail.com.  Alle kinderen mogen gratis 3 trainingen mee komen proberen!

 

Oproep

De juffen van het derde leerjaar zijn op zoek naar (groot)ouders, tantes, nonkels, buren,… die willen komen helpen met niveaulezen. Hierbij worden kinderen in kleine groepjes verdeeld zodat ze op hun niveau het luidop lezen kunnen inoefenen.

Voor klassen 3B en 3C zal dit steeds op maandag van 14.45u tot 15.15u doorgaan.

Voor klas 3A zal dit op dinsdag van 14.45u tot 15.15u zijn.

Vrijwilligers mogen zich melden bij de klasjuffen.

Schaaknieuws

De bestelde borden, stukken en schaakklokken kunnen bij meester Dusty (2C) voor of na school opgehaald worden. Wanneer de schaak-T-shirts er zijn, wordt er ook een seintje gegeven via de nieuwsbrief!

 

Bewegingstussendoortje

Opstaan: Iedereen zit op een stoel. Om de beurten ga je even staan. Er mogen nooit meer dan 3 personen tegelijk rechtstaan en niemand mag meer dan vijf seconden blijven staan.

Agenda


maandag 24 september:  

 • Viering begin schooljaar in Kerk Goddelijk Kind
 • Startvergadering ouderraad: 20.00u in de leraarskamer (eerste verdieping kleuterschool)

dinsdag 25 september: zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A


woensdag 26 september:

 • Voormiddag: scholenjogging voor alle leerlingen van de lagere school in het Stadspark.
  Supporters zijn welkom!

         De zwemlessen voor klassen 2C en 4B zullen daarom vandaag NIET doorgaan

 • Fruitdag in de kleuterschool. De ouderraad trakteert met een lekker en gezond stukje fruit. De kleuters moeten geen koek of fruit meebrengen naar school.
 • De klassen van het eerste leerjaar staan met hun foto in de Gazet Van Antwerpen

donderdag 27 september: zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

vrijdag 28 september : VRIJE DAG voor alle kinderen van de kleuterschool en de lagere school
maandag 1 oktober:  Technotrailer voor 5e en 6e leerjaar

Post

 • Uitnodiging grootouderfeest (kleuters)
 • Inloggegevens Smartschool voor de lagere school. De codes voor de kleuterschool volgen later.
 • Flyer Technotrailer voor 5de en 6de leerjaar


Wij wensen u allen een mooie werkweek.
Tot de volgende nieuwsbrief op maandag 1 oktober.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.