24 juni 2019

Beste ouders

 

 • In deze laatste nieuwsbrief van dit schooljaar willen we eerst en vooral onze dank uitspreken voor het vertrouwen dat we van u kregen. We hopen dat ieder van u zich thuis gevoeld heeft op onze school. Ook volgend schooljaar willen we u graag op de hoogte blijven houden van het dagelijkse schoolleven van uw kind(eren).

 

 • Dinsdagavond krijgen de leerlingen van het 6de leerjaar hun getuigschrift van het lager onderwijs. We wensen alle leerlingen van 6A, 6B en 6C heel veel geluk toe in hun verdere schoolleven en hopen dat ze af en toe hun oude school eens komen opzoeken!

 

 • Woensdag 26 juni sluit juf Lief van de kleuterschool haar carrière als kleuterjuf sportief af tijdens de sportdag. Wij wensen haar het beste toe en hopen dat ze enorm zal genieten van haar welverdiende pensioen!

 

 • Vorige week dinsdag vergaderde de leerlingenraad voor de laatste keer dit schooljaar. We blikten even terug op het voorbije jaar en de ideetjes die we konden verwezenlijken.

Er werden nieuwe slogans voor in de toiletten bedacht, we zetten de ‘helm op, fluo top’-actie extra in de kijker, we probeerden een voetbalveldje uit (en voerden het nadien weer af), het middaglezen werd in de wintermaanden terug opgestart en er klonk na de paasvakantie op vrijdag muziek tijdens de middag.

Bovendien gingen we op zoek naar een eigen logo voor de leerlingenraad. Het ontwerp van Julia van 4A kreeg de meeste stemmen!

 

César, Jul, Camille, Glodi, Mees, Amélie, Isabella, Manou, Jules en Rayan: dankjewel voor jullie inzet dit schooljaar!

 

 • We willen de scheidsrechters die de voetbalcompetitie, de trefbalcompetitie en de PowerPlaySoccer in goede banen geleid hebben ook dit jaar van harte bedanken voor hun enthousiasme en inzet.

De winnaars van de trefbalcompetitie zijn klassen 4A en 6A; de winnaars van de voetbalcompetitie zijn 2C, 4A en 5C. Gefeliciteerd aan deze sportieve klassen!

 

 • Leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar kregen afgelopen week een brief mee waarin gevraagd wordt de enquête over de schoolstraat in te vullen.

Mogen wij vragen aan de ouders om hun kinderen te stimuleren hier zeker even tijd voor te maken? U mag uiteraard helpen met invullen! Dit kan nog tot woensdag 26 juni 12.00u. (link naar enquête: https://bit.ly/2FdENOw)

 

 • Wij nodigen iedereen uit om deze week eens rond te lopen tussen de verloren voorwerpen onder het afdak van de lagere school én in de inkomhal van de kleuterschool. Wat niet opgehaald is zullen we aan een goed doel schenken.

 

Agenda

Maandag 24 juni:

 • schoolreis 2de en 3de leerjaar – Dippiedoe (NL)

Dinsdag 25 juni:

 • Schoolreis Lissenvijver voor 6de leerjaar
 • Sportdag 2de en 3de kleuterklas (op school)
 • Receptie 6de leerjaar
 • Zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B (pretbad!)

Woensdag 26 juni:

 • Sportdag peuters en 1ste kleuterklas (op school)
 • Zwemmen voor klassen 5B en 6B (pretbad!)

Donderdag 27 juni: zwemmen voor klassen 5A, 6C, 1A en 5C (pretbad!)

Vrijdag 28 juni: 12.05u.: de schoolbel gaat – de grote vakantie begint! De kleuters mogen tussen 11.30u. en 12.00u. opgehaald worden in de klas. Er is geen nabewaking voorzien op onze school!

 

Op vrijdagnamiddag 28 juni biedt Gabbers&Co opvang aan. De bus haalt de kinderen op. Vooraf inschrijven is verplicht!  (014/42.09.69)

 

 • Inschrijving van nieuwe kleuters en leerlingen voor het schooljaar 2019-2020 kan op volgende momenten: op zaterdag van 10 tot 12 uur: 29 juni, 6 en 13 juli, 24 en 31 augustus. Van maandag 1 juli t.e.m. donderdag 4 juli en van maandag 19 augustus t.e.m. vrijdag 30 augustus van 9 tot 12 uur (of na afspraak).
 • De laatste week van augustus ontvangt u via de post nieuws over het schooljaar 2019-2020.
  Het nieuwe schooljaar begint op maandag 2 september 2019.

 

Op vrijdag 30 augustus 2019 tussen 17.00u. en 18.00u. zetten we onze kleuterschool open. Alle ouders en kleuters zijn welkom om dan te komen kijken naar hun nieuwe juf en klas. De kinderen die volgend schooljaar in het eerste leerjaar starten zijn welkom om een kijkje te komen nemen in hun klasje tussen 17.30u. en 18.30u. Let wel: waar in de kleuterschool tijdens het kijkmoment al kennis gemaakt kan worden met het speelgoed, is dit niet de bedoeling in het eerste leerjaar.


Oproep

Indien u thuis nog turn T-shirts heeft die te klein zijn en die u niet meer kan doorgeven aan broertjes of zusjes; of als uw zesdeklasser niet naar onze middelbare school zal gaan, zijn wij steeds heel blij met reserve turnuniformen!

 

Familienieuws

Op 14 juni is de heer Jos Verheijen, overgrootvader van Milan Plas (1KB) overleden. Wij wensen de familie veel sterkte toe.

 

DANKEN

crea, lezen, vervoer, fruit schillen, schaken, schoolfeest, sport, wandeling, … We willen u heel hartelijk bedanken voor alles! … En volgend schooljaar hopen we weer beroep op u te mogen doen!

 

Wij wensen u allen een fijne en zonnige vakantie toe!

Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut