23 september 2019

Beste ouders

 

 • Allereerst willen we een kleine rechtzetting doen. De eerste vergadering van de ouderraad zal niet vanavond plaatsvinden zoals vorige week vermeld in de nieuwsbrief, maar wel morgen, op 24 september om 20.00u. in de leraarskamer (eerste verdieping kleuterschool). Onze excuses voor deze verwarring.

 

 • Woensdag 25 september (voormiddag) nemen we met heel de lagere school deel aan de scholenjogging in het stadspark. De leerlingen van het 1ste 2de en 3de leerjaar gaan met de bus. De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar doen de verplaatsing met de fiets. Zij brengen dus woensdag hun fiets (helemaal in orde!) mee naar school. Onze leerlingen lopen in hun turnkledij en met loopschoenen. Alle ouders, grootouders,... zijn welkom om te komen supporteren.

Hierbij geven we per leerjaar de geplande start-tijdstippen door:

  • 1ste leerjaar: 9.36u.                                                                          - 4de leerjaar: 10.15u.                                                      
  • 2de leerjaar: 9.48u.                                                                           - 5de leerjaar: 10.22u.                                                      
  • 3de leerjaar: 10.01u.                                                                         - 6de leerjaar: 10.38u.

Voor ons is aankomen aan de eindstreep veel belangrijker dan wie eerst aan de eindlijn is!!

 

 • Samen zorgen we voor een nette speelplaats. Elke week steekt één klas de handen uit de mouwen om de speelplaats op te ruimen en verloren voorwerpen terug te bezorgen.

Graag willen we nogmaals oproepen om alle potjes en brooddozen te naamtekenen. Zo geraken die verloren voorwerpen veel sneller terug bij hun eigenaar.

 

 • Vandaag zal er een toilet-container op de speelplaats komen te staan. Aangezien wij te weinig meisjestoiletten in onze school hebben, hebben we er voor gezorgd dat er op deze manier 6 meisjestoiletten bij komen. Wanneer de speelplaats binnenkort een grondige renovatie krijgt, zullen de toiletten vernieuwd worden en zal deze container niet meer nodig zijn.

 

 • Werken met een QR-code

Sinds vorig jaar werken we met een nieuwe methode voor wiskunde, genaamd ‘Wiskanjers’. Op de huistaken of in het werkboek vind je vaak een QR-code terug. Deze kan je inscannen met je smartphone of tablet.

Bij een Apple-toestel is het voldoende enkel een foto van deze code te nemen. Bovenaan het scherm zal je dan de link kunnen aantikken. Op andere toestellen moet je er echter een app voor downloaden. Er zijn veel gratis apps ter beschikking. Download een app op je toestel. Open de app en houd het toestel boven de QR-code. Als de code gescand is, zal er een link verschijnen. Druk op deze link. Er zal een filmpje getoond worden met de leerstof van deze les.

Een QR-code is een vierkant gevuld met witte en zwarte pixels. De code hiernaast zal je doorsturen naar onze inlogpagina van smartschool.

Is deze uitleg niet voldoende? Vraag dan een uitgebreide handleiding aan de klasleerkracht.  

 

Schaaknieuws

De bestelde borden, stukken en schaakklokken kunnen bij meester Dusty (2C) voor of na school opgehaald worden. Wanneer de schaak-T-shirts er zijn, wordt er ook een seintje gegeven via de nieuwsbrief!Agenda

dinsdag 24 september:

 • zwemmen voor klassen 1C, 4A, 3C en 1B
 • eerste vergadering ouderraad om 20.00u.

woensdag 25 september:

 • Voormiddag: scholenjogging voor alle leerlingen van de lagere school in het Stadspark.
  Supporters zijn welkom!
 • De zwemlessen voor klassen 2C en 4B zullen daarom vandaag NIET doorgaan

donderdag 26 september:

 • zwemmen voor klassen 2A, 5D, 3A en 5C
 • LABO (Leren Afval Beheren Op School) voor 4de leerjaar

vrijdag 27 september: VRIJE DAG voor alle kinderen van de kleuterschool en de lagere school

maandag 30 september:  Toneel ‘Nautilus’ voor 6de leerjaar

 

Familienieuws

Op 8 september is mevrouw José Wagemans, overgrootmoeder van Xander Van Poppel (4C) overleden. Wij wensen de familie veel sterkte toe met dit verlies.

Vorige week is Bilal Ade Hadji, een broertje voor Sahid (1C), Zakariye (4C) en Hamza (1B) geboren. Onze hartelijke gelukwensen aan het hele gezin!

 

Post

 • Uitnodiging grootouderwandeling (kleuters) wordt deze week meegegeven

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek.
Tot de volgende nieuwsbrief op maandag 30 september.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.