23 april 2019

Beste ouders

 

  • Na een deugddoende paasvakantie kunnen we weer fris en uitgerust beginnen aan het derde trimester.

 

  • In de week voor de paasvakantie zijn er 2 nieuwe kinderen gestart in de peuterklassen: Khaleb Jit in de muisjesklas en zijn broer Josua Jit in de vlinderklas.

Ook vandaag maakten enkele kinderen de grote sprong naar de peuterklas: Tosh Mettepenningen en Kaat Devocht startten in de muisjesklas; Niel Paeleman, Jaden Arthur en Fleur Beysen maakten hun intrede in de vlinderklas.

In de bijtjesklas startte Jia van Gom en in de konijnenklas haar zusje Jailey van Gom.

Ook in de lagere school zijn er enkele nieuwe leerlingen:

In het 3de leerjaar mochten we Pepijn Smolders verwelkomen in klas 3A, in het 4de leerjaar startte Mathias Gabriels in klas 4A en Antonio Petrisor in klas 4B.

Wij hopen dat al deze kinderen en hun ouders zich snel thuis voelen op onze school!

 

  • We herinneren nog eens even aan de textielinzameling (organisatie van de ouderraad). 
    De inzameling gebeurt van woensdag 24 april tot donderdag 2 mei tijdens de schooluren onder het afdak van de lagere school. De opbrengst van deze inzameling gaat naar de talentklassen van het 5de leerjaar.

 

  • De turnjuffen laten weten dat vanaf nu ook degelijke sportschoenen aangedaan mogen worden tijdens de turnlessen. Aangezien het weer dit vanaf deze periode toelaat, zullen er meer turnlessen buiten plaatsvinden en zijn sportschoenen vaak aangenamer dan turnpantoffels.

 

  • Voor de paasvakantie heeft het 3de leerjaar deelgenomen aan de paddenoverzet-actie in de Liereman. Jammer genoeg hebben ze dit jaar geen padden kunnen aantreffen in de emmers o.w.v. de koude nachten. Wel zagen ze salamanders en dat maakte de teleurstelling weer goed. Ook in de klas leerden de kinderen over amfibieën. Zoals ieder jaar wordt deze activiteit gesponsord door de ouderraad. Wij willen hen hiervoor hartelijk danken!

 

  • Vandaag start de verkoop voor de tombola van de Lentefeesten. Aan iedere kleuter (niet in de konijnen-, muizen- en vlinderklas) geven we 1 boekje mee, aan de kinderen van het 1e, 2e en 3e leerjaar geven we 2 boekjes mee. De leerlingen vanaf het 4e leerjaar krijgen 3 boekjes mee om te verkopen. Wij hopen dat alle ouders dit initiatief steunen. Iedereen mag steeds boekjes terugbezorgen en boekjes bijbestellen kan natuurlijk ook steeds! Deze week kan er elke dag afgerekend worden. Voor de verkoop van de loten ontvangen de kinderen bonnetjes waarmee ze prijzen kunnen winnen in de klas.

 

Bewegingstussendoortje

Opstaan: Iedereen zit op een stoel. Om de beurten ga je even staan. Er mogen nooit meer dan 3 personen tegelijk rechtstaan en niemand mag meer dan vijf seconden blijven staan.

 

Agenda

Dinsdag 23 april: zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

Woensdag 24 april:

-          Zwemmen voor klassen 2C en 4B

-          Fruitdag in de kleuterschool

-          Oudercontacten 6de leerjaar

Donderdag 25 april:

-          Zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

-          Oudercontacten 6de leerjaar

Vrijdag 26 april:

-          Oudercontacten 6de leerjaar

-          15.30u: schaken

Maandag 29 april:

-          Theater Propop ‘de magische kast’ voor 3de kleuterklas

-          Mooov-film Tesoros voor 1ste leerjaar

 

Familienieuws

Op 1 april is Ella Deroy geboren, een zusje voor Elias (muisjesklas). Onze hartelijke gelukwensen aan het hele gezin!

Op 5 april overleed de heer Tryphon Spaepen, vader van juf Kristine Spaepen (5A) en grootvader van juf Lieselotte (olifantenklas). Wij wensen juf Kristine, juf Lieselotte en de hele familie enorm veel sterkte toe.

Op 19 april is ook de heer Staf Lauryssen, grootvader van Seppe (3A) en Jelle (3B) Van Laer overleden. Wij wensen ook hen en hun familie veel sterkte toe.

 

Post

-          Tombola lootjes

 

Wij wensen u een aangename werkweek toe.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 29 april.

Directie en personeelsleden van het Sint-Pietersinstituut.