22 oktober 2018

Beste ouders

 

 • In het eerste leerjaar werken de kinderen rond het thema ‘Beeldig’. Daarom brachten ze vorige week een bezoek aan Art Galery Mara in de Baron Frans du Fourstraat in Turnhout. Ze kregen de kans om de tentoonstelling van Georges De Groot te bewonderen. De fantasierijke werken, boordevol felle kleuren prikkelden hun verbeelding.

Iedereen die in kunst geïnteresseerd is, kan vrijblijvend een kijkje gaan nemen in de galerij. Meer informatie en openingsuren vindt u op de website art-gallery-mara.be .

De wondere wereld van de kunst, een aanrader voor groot en klein!

Om het project ‘Beeldig’ mooi af te sluiten, organiseert het eerste leerjaar een eigen kunstgalerij in de refter op donderdagnamiddag 25 oktober.      Georges De Groot zal hier ook persoonlijk aanwezig zijn! Wie nieuwsgierig is, mag komen piepen van 15.00 uur tot 15.15 uur.

 

 • Meester Dusty (2C) zal vanaf vandaag zorgverlof opnemen tot aan de kerstvakantie. Op de oudercontacten die deze week plaatsvinden zal meester Dusty wel aanwezig zijn. Juf Lissa Severins zal hem vanaf donderdag vervangen. Wij heten haar van harte welkom in onze school.

 

 • We merken dat het vaak veel te druk is op de trap wanneer de kleuters van de schaapjes- en uiltjesklas worden opgehaald om 15.15u. Mensen die hun kinderen al opgehaald hebben kunnen vaak niet meer naar beneden omdat er zo’n grote groep mensen zo snel mogelijk naar boven wil.

Zouden we kunnen afspreken dat iedereen voortaan rechts aanhoudt? Zowel de mensen die naar boven gaan als wie terug naar beneden gaat. Dit is het veiligst voor iedereen. Alvast bedankt!

 

 • Vrijdag 26 oktober vindt het jaarlijkse grootouderfeest weer plaats in de kleuterschool. De kleuters zijn volop bezig hun pasjes in te oefenen zodat ze kunnen schitteren voor oma, opa, moeke, voke,…. Wij kunnen nog wel sterke helpende handen gebruiken op donderdag 25 oktober om 15.15u om de zware delen van het podium mee naar de sporthal te dragen. Vrijwilligers mogen zich melden bij de kleuterjuffen. Alvast bedankt!

 

 • De kinderen van de lagere school hebben vrijdag de dag van de jeugdbeweging Zowel chiro, scouts, KSJ,… Alle uniformen waren vertegenwoordigd! Een half uur voor de middagpauze kwamen alle kinderen van de lagere school samen op de speelplaats om een spel te spelen.

 

 • Op zaterdag 24 november 2018 organiseert de ouderraad de jaarlijkse fakkeltocht. Hou deze avond alvast vrij in uw agenda. De inschrijvingsformulieren zullen na de herfstvakantie verdeeld worden.

 

 • Op donderdag 18 oktober organiseerde het Onderwijsnetwerk de ‘Dag van de Ouder’. Dit jaar stond deze dag in het teken van de communicatie tussen ouders en leerkrachten. 'Elkaar goed verstaan' want dan groeit het kind, wordt het sterker en is het gelukkiger. Wij wilden deze dag toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom ontvangt u vandaag een kleine attentie. Wij willen u oprecht danken voor het vertrouwen dat u dagelijks stelt in ons.

 

 

Oproep

 • De juffen van de giraffenklas zijn op zoek naar iemand die handig is met naald en draad en het ziet zitten om voor deze klas een “dino-landschap” te naaien.

Momenteel gebruikt de klas zo’n exemplaar van een ander klasje, maar ze zouden het fijn vinden om zoiets ook in hun eigen klas steeds ter beschikking te hebben. U kan het voorbeeld steeds gaan bekijken in de giraffenklas. Alvast bedankt!

 • Om de fijne motorische ontwikkeling bij kleuters te stimuleren, is de zorgjuf op zoek naar bouten en bijpassende moeren.  Ook dunne, lange spijkers zijn welkom. 

 

Schaaknieuws

Veel succes aan alle deelnemers van het schaakcriterium van Turnhout op 1 november op onze school. Aanmelden kan vanaf 9 uur, maar moet zeker voor 10 uur. De eerste ronde start om 10.30 uur. 

Nu vrijdag is er geen schaken na school!

 

Bewegingstussendoortje

Touwtje springen: We proberen om ter meest in een touw te springen gedurende 1 minuut. Wie van de mama’s/papa’s kan dit nog?

 

Agenda

dinsdag 23 oktober:

 • Zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A
 • Bezoek aan kunstgalerij Mara voor klas 1B
 • Oudercontacten lagere school

woensdag 24 oktober:

 • Zwemmen voor klassen 2C en 4B
 • Kennismakingsmoment voor de peuters die starten na de herfstvakantie
 • Fruitdag in de kleuterschool. De ouderraad trakteert met een lekker, gezond stuk fruit.

donderdag 25 oktober:

 • Zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D
 • Oudercontacten lagere school

vrijdag 26 oktober:

 • Grootouderfeest in de kleuterschool
 • Eerste rapport van dit schooljaar voor de leerlingen van de lagere school
 • GEEN schaken na school!!!

Herfstvakantie: van maandag 29 oktober tot en met zondag 4 november


Van woensdag 7 november tot woensdag 14 november:

Textielinzameling tijdens de schooluren (ouderraad) onder het afdak van de refter van de
lagere school. Indien u meer witte zakken nodig heeft, zijn deze steeds verkrijgbaar op het secretariaat.

donderdag 15 november: boekenfeest (uitnodigingen worden na de herfstvakantie verdeeld)


Familienieuws

Op 13 oktober overleed mevrouw Maria Theresia Theunis-Cavens, grootmoeder van Kayla Peelmans (5B). Wij wensen haar en haar familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek en alvast een prachtige herfstvakantie.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 5 november.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.