21 september 2020

Beste ouders

 

 • Vorige woensdag kwamen veel leerlingen in de outfit van hun sportclub naar school. Op deze manier lieten ze zien trots te zijn om hier deel van uit te maken. Wij als school kunnen alleen maar toejuichen om extra te bewegen na school!

 

 • Heb je zin om actief mee te werken aan "samen school maken", heb je leuke ideeën of wil je gewoon een stukje dichter bij de school staan en samen met ons het reilen en zeilen op school bespreken, kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze eerste ouderraad vergadering van dit schooljaar, morgen, op dinsdag 22 september 2020 om 20u00 in de refter van de lagere school. Dit staat alvast op de agenda:

 

   • kennismaking en info over werking ouderraad
   • onze komende activiteiten
   • het algemene schoolnieuws
   • thema's ouderraad...
   • de verkeersaandachtspunten in de schoolomgeving
   • eventueel eigen variapunten

 

 

 • Aangezien wij dit jaar door Corona niet konden deelnemen aan de jaarlijkse scholenjogging in het Stadspark, hebben de turnjuffen vorige vrijdag een leuk alternatief georganiseerd. Ze stippelden een jogroute uit rond onze schoolgebouwen. Deze werd voorgelopen door onze zesdeklassers.

Leerlingen van de eerste graad liepen 1 toer van deze route, leerlingen van de 2de graad liepen 2 toeren en onze leerlingen van het 5de en 6de leerjaar liepen 3 toeren. Heel goed gedaan allemaal!

In de loop van deze week worden jullie beloond voor deze prestatie met een appel en bon.

 

 • Het grootouderfeest van de kleuterschool dat normaal ieder schooljaar in de herfst plaatsvindt, wordt o.w.v. Corona ook uitgesteld. We hopen dat we in het voorjaar een spetterend optreden kunnen geven voor alle oma’s, opa’s, moeke’s, voke’s, bompa’s,… maar we moeten uiteraard afwachten wat er tegen maart – april 2021 toegestaan is.

 

 • Juf Frederica (2A) zal vanaf vandaag 2 weken afwezig zijn wegens familiale omstandigheden.

Juf Caroline Claessens vervangt haar.

 

Er zit een schat in jezelf!

Dat is het thema van sociale vaardigheden waaraan we dit schooljaar in de lagere school willen werken.  Iedereen heeft een schat in zichzelf.  Samen met de dieren van de axenroos ontdekken we de verschillende gedragingen en talenten.  Elke maand zetten we er eentje in de kijker. 

Voor september is dat de pauw die zich toont of zoals we ’t in ons lied zingen: “Laat je zien! Wees maar fier, je bent belangrijk hier!”

 

Er zit een schat

In jezelf

In ons allemaal

Laat je zien,

Wees maar fier

Je bent belangrijk hier

 

SPT dat is een schatkist

Allemaal parels bij elkaar

Schitter mee, hou je klaar

Voor dit jaar!

 

 

Schaaknieuws

Deze week start het schaken voor alle leerlingen. De verdeling van alle schaakgroepen hangt uit aan het venster van de refter. Voor het middagschaken: ga op jouw dag om 12.05u. met je brooddoos naar de klas van jouw schaakjuf/-meester.

Vrijdag na school: verzamel om 15.30 uur onder het afdak aan de refter na het belsignaal. Meteen na school kan je eventueel nog een koek eten en wat drinken van je drinkbus. Einde om 16.30u.! 

 

Agenda

Dinsdag 22 september:

 • Zwemmen voor klassen 2C, 1A, 1C en 4B
 •   Eerste vergadering ouderraad om 20u.

Woensdag 23 september:

 • Zwemmen voor klassen 2B en 2A

Donderdag 24 september:

 • Zwemmen voor klassen 6A, 5D, 5C en 4A

Vrijdag 25 september:

 • 30u.- 16.30u.: schaken

Vrijdag 2 oktober: lokale verlofdag. GEEN SCHOOL!

 

Familienieuws

Op  9 september hebben Anouar (2C) en Nassim (bijtjesklas) El Haddad er een kleine broer bij gekregen, Nouri. Hartelijk gefeliciteerd aan het hele gezin!

Op 15 september overleed de heer Jos Lenaerts, overgrootvader van Olivia Hufkens (2B). Wij delen in het verdriet van de familie.

Zaterdag 19 september trad juf Katrien (directie) in het huwelijksbootje met Marc Lurinx! Wij wensen hen en uiteraard ook hun kinderen Menno en Kato van harte proficiat!

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 28 september.

Personeel en directie van het Sint-Pietersinstituut