21 januari 2019

Beste ouders

 

  • Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar auteur Luc Descamps op onze school ontvangen.

Zijn bezoek aan het Sint-Pietersinstituut is ondertussen een traditie. Elk jaar opnieuw is zijn lezing een succes. Hij weet de aandacht van de leerlingen van het begin tot het einde vast te houden door zijn grappige, spannende vertelling. We maken kennis met verschillende boeken. Achteraf zijn alle leerlingen en leerkrachten unaniem enthousiast. Elk jaar opnieuw lukt het hem een aantal leerlingen over de leesdrempel te trekken. Ook dit jaar was Luc Descamps blij met zo'n fijn publiek.

 

  • Morgen, dinsdag 22 januari, gaan de leerlingen van het derde leerjaar naar toneelvoorstelling ‘Laika De Passant’ in de Kuub (Warande). Het zou kunnen dat ze iets later dan 15.15u terug op school zullen zijn. Mogen wij vragen om de kinderen warm genoeg aan te kleden aub? Ze zullen te voet naar de Kuub gaan en men voorspelt koude en sneeuw.

 

  • Het jaarlijkse vogeltelweekend van stichting Natuurpunt is in zicht! Via deze link https://vogelweekend.natuurpunt.be/ krijgt u meer informatie om eventueel met uw kinderen de tuinvogeltjes te tellen. Een duidelijk filmpje legt u en uw kinderen uit hoe dat exact moet.  Online vindt u een informatiebrochure om alles verder met uw kind te ontdekken. Dit kan via deze link: https://vogelweekend.natuurpunt.be/tuingids/.  Alvast een fijn vogeltelweekend gewenst!

 

Schaken: Vlaamse schoolschaakkampioenschappen – Gent – zaterdag 19.01.2019

 

9 ploegen met daarin 38 SPT-ers streden op deze kampioenschappen. De kleuren van onze school werden effectief verdedigd. Er werd zelfs officieus gefluisterd dat wij een reële kans maken dat 8 ploegen geselecteerd zullen worden voor de Belgische Schoolschaakkampioenschappen op onze school. Een dikke proficiat aan alle deelnemers die dat waargemaakt hebben. Wij zijn fier op jullie en jullie prestaties, want elke deelnemer heeft zijn steentje ertoe bijgedragen. Er werden grenzen verlegd. Fantastisch !

Wij namen 2 blinkende bekers mee naar huis: onze 4 dames mogen zich Vlaams Schoolschaakkampioen 2019 van de meisjes noemen en onze mini's behaalden een eerste plaats in hun reeks. De nabije schoolschaaktoekomst is verzekerd. We hebben allemaal met grote teugen genoten van dit toernooi: de deelnemers, de begeleidende ouders, onze schaakmeesters, … . We hebben kinderen zien groeien, we hebben prachtige duels gezien, soms werd de emotie te groot en vloeide er een traan, maar iedereen stond er de volgende ronde weer, want we zijn een echte vriendengroep, die elkaar door dik en dun steunen. Er hangt dan een deugddoende sfeer tussen de SPT-clan.
De eerste ploeg van ons secundair eindigde op een verdiende vijfde plaats, dat is in onze schoolschaakgeschiedenis nog nooit gebeurd. Wie de precieze eindstanden wil weten, kan de volgende sites aantikken:

                                                            

                                                   

reeks 1 → http://chess-results.com/tnr408596.aspx?lan=17

reeks 2 → http://chess-results.com/Tnr408480.aspx?lan=1

reeks 3 → http://chess-results.com/tnr408592.aspx?lan=17

Alles wat gekleurd is, is een link naar meer gegevens. Dus exploreren maar! En zoek je naam …!

Dank aan de ouders, die ons voerden, en aan meester Dusty en meester Joren, onze coaches.

Ook ontzettend hard bedankt aan Jan Janssens, onze schaakanimator op wie we telkens weer kunnen rekenen!

En nu hop naar een volgend toernooi: BAB-Beerse. Je kan nog altijd inschrijven.
Wie zet kanker schaakmat op 23.02.2019 ? Ook volwassenen en leerlingen van het secundair kunnen spelen ten voordele van het goede doel. Inschrijvingsbrieven kan je op het secretariaat bekomen.

 

Bewegingstussendoortje

Met de drukte van de afgelopen weken zijn we de voorbije nieuwsbrieven telkens vergeten een bewegingstussendoortje te vermelden! Dit willen we graag terug opnemen.

Partnerwerk: Je gaat zitten, met de rug tegen de partner. De ellebogen zitten aan elkaar vast en de benen zijn gebogen
je tracht nu samen omhoog te komen. Deze oefening wordt moeilijker wanneer de armen niet vasthaken aan elkaar en we de handen niet mogen gebruiken.

 

Agenda

maandag 21 januari: rapporten voor klas 2D

dinsdag 22 januari:

-          toneel ‘Laika De Passant’ voor 3de leerjaar (kinderen kunnen later dan 15.15u op school toekomen)

-          zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

-          gedichtenpad voor 4B

woensdag 23 januari:

-          zwemmen voor klassen 2C en 4B

-          fruitdag in de kleuterschool

donderdag 24 januari:

-          zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

-          gedichtenpad voor 4D

vrijdag 25 januari: schaken om 15.30u

maandag 28 januari: Mega Spelenpaleis voor 2de leerjaar

maandag 4 februari: lokale verlofdag!

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 28 januari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.