20 januari 2020

Beste ouders

 

  • Afgelopen donderdag hebben de leerlingen van het vijfde leerjaar auteur Luc Descamps op onze school ontvangen.

Zijn bezoek aan het Sint-Pietersinstituut is ondertussen een traditie. Elk jaar opnieuw is zijn lezing een succes. Hij weet de aandacht van de leerlingen van het begin tot het einde vast te houden door zijn grappige, spannende vertelling. We maken kennis met verschillende boeken. Achteraf zijn alle leerlingen en leerkrachten unaniem enthousiast. Elk jaar opnieuw lukt het hem een aantal leerlingen over de leesdrempel te trekken. Ook dit jaar was Luc Descamps blij met zo'n fijn publiek.

 

  • Meester Arnt (3A, 6B + ICT) zal een langere periode afwezig zijn. Juf Magalie (3B) zal hem vervangen. Wij wensen meester Arnt veel beterschap toe!

 

  • Schaken: Vlaamse schoolschaakkampioenschappen – Gent – zaterdag 18.01.2020

 

10 Ploegen met daarin 40 SPT-ers streden op deze kampioenschappen. De kleuren van onze school werden effectief verdedigd. 4 ploegen zullen geselecteerd worden voor de Belgische Schoolschaakkampioenschappen op 14 maart. Een dikke proficiat aan alle deelnemers die dat waargemaakt hebben. Wij zijn fier op jullie en jullie prestaties, want elke deelnemer heeft zijn steentje ertoe bijgedragen. Er werden grenzen verlegd. Fantastisch !

Wij namen 3 blinkende bekers mee naar huis: onze 4 dames mogen zich Vlaams Schoolschaakkampioen 2020 van de meisjes noemen en onze mini's behaalden een eerste plaats en tweede plaats in hun reeks. De nabije schoolschaaktoekomst is verzekerd. We hebben allemaal met grote teugen genoten van dit toernooi: de deelnemers, de begeleidende ouders, onze schaakmeesters,… .

 

We hebben kinderen zien groeien, we hebben prachtige duels gezien, soms werd de emotie te groot en vloeide er een traan, maar iedereen stond er de volgende ronde weer, want we zijn een echte vriendengroep, die elkaar door dik en dun steunen. Er hangt dan een deugddoende sfeer tussen de SPT-clan.

 

 

 

 

 

 

De eerste ploeg van ons secundair eindigde op de 15e plaats. 

Alle uitslagen kan je vinden: 

reeks 1 → http://chess-results.com/tnr507435.aspx?lan=17

reeks 2 → http://chess-results.com/tnr507432.aspx?lan=17

reeks 3 → http://chess-results.com/tnr507434.aspx?lan=1

 

Alles wat oranje is, is een link naar meer gegevens. Dus exploreren maar! En zoek je naam…! Dank aan de ouders die ons voerden, en aan meester Dusty en meester Joren, onze coaches. Ook ontzettend hard bedankt aan Jan Janssens, onze schaakanimator op wie we telkens weer kunnen rekenen! En nu hop naar een volgend toernooi: BAB-Beerse. Je kan nog altijd inschrijven. Wie zet kanker schaakmat op 07.03.2019 ? Ook volwassenen en leerlingen van het secundair kunnen spelen ten voordele van het goede doel. Inschrijvingsbrieven kan je nog op het secretariaat bekomen.

 

Agenda

dinsdag 21 januari: zwemmen voor klassen 1C, 4A, 3C en 1B

woensdag 22 januari: zwemmen voor klassen 2C en 4B

donderdag 23 januari: zwemmen voor klassen 2A, 5D, 3A en 5C

vrijdag 24 januari: schaken om 15.30u.

Opgelet! Maandag 3 februari: lokale verlofdag!

 

Post

  • Brief Sportsnack voor 1ste en 2de graad

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 27 januari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.