2 december 2019

Beste ouders

 

 • Gisteren begon de advent. Wij staken in de lagere school en in de kleuterschool de eerste kaars aan.

Diaken Bart kwam vertellen over mensen in de parochie die het moeilijk hebben. Misschien kunnen wij een lichtje zijn voor hen in deze donkere dagen… Daarom zamelen wij voedselpakketten in voor de vierde wereld. Wie nog voedsel in zijn kast heeft staan dat lang houdbaar is en dit eigenlijk wel kan missen, mag dit vanaf morgen meegeven met zijn/haar kind. Zo proberen we de minderbedeelden onder ons toch een warme kerst te geven.

 

 • Er blijkt wat onduidelijkheid te zijn over wat wel en wat niet toegestaan is in de brooddozen.

In de brooddozen van de kleuters staan we geen verpakte voeding zoals yoghurtjes, smeerkaas met stokjes,… toe. Een worstje of kaasje dat al uit de verpakking gehaald werd thuis, mag uiteraard wel!

In de lagere school staan we die verpakte voeding wel toe, maar de verpakkingen moeten terug in de brooddoos mee naar huis genomen worden.

Mogen wij u er ook nog eens op wijzen om de brooddozen van de kinderen met zoveel mogelijk gezonde voeding te vullen aub? Bruin brood, stukjes groenten en fruit, geen snoep,…

 

 • Ondertussen is de leerlingenraadopnieuw van start gegaan.  Uit elke klas van het 4de, 5de en 6de leerjaar werd een vertegenwoordiger gekozen. Louise (4A), Janne (4B), Helena (4C), William (4D), Sep (5A), Alice (5B), Nina (5C), Stan (5D), Lotte Bynens (6A), Renske (6B) en Amélie (6C) vergaderen één keer per maand tijdens een middag. Ze bespreken mogelijke acties en allerhande ideeën. Ieder heeft ook een peter- of meterklasje uit het 1e, 2e of 3de leerjaar, dus ook hun ideetjes komen aan bod.  Wie een ideetje heeft, laat maar weten dus!

 • Op woensdag 4 december vieren we met heel de school de komst van Sinterklaas. We verwachten dat de grote kindervriend zal aankomen rond 8.45u. Elk jaar opnieuw is het spannend. Hoe hij komt is nog een grote verrassing. We kijken er in ieder geval naar uit! Ouders en grootouders zijn welkom om een half uurtje mee te genieten van het spektakel. De leerlingen uit de klassen van de benedengang mogen ’s morgens hun boekentas al in de gang aan de klas gaan zetten. De kinderen van de bovengang mogen hun boekentas onder het afdak zetten. Mogen we vragen om de kinderen warm aan te kleden die dag aub?
 • Tijdens de textielophaling is er 1,62 ton opgehaald geweest. We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen! De opbrengst gaat ditmaal naar het nieuwe Ravottenkot.

 

 • We merken tegenwoordig steeds vaker dat de poort van de nabewaking open wordt gelaten wanneer kinderen opgehaald worden. Mogen wij met aandrang vragen om de poort terug te sluiten aub? De mensen van de nabewaking doen hun uiterste best om de veiligheid van alle kinderen te garanderen. Graag vragen wij ook uw medewerking hiervoor.

 

Goed om weten

Op vrijdag 20 december is iedereen welkom vanaf 14.00u. op de grote speelplaats voor onze kerstmarkt. Kinderen die dan nog niet opgehaald kunnen worden blijven onder hoede van hun klasleerkracht tot 15.15u. Nadien worden zij indien nodig naar de nabewaking gebracht. Opgelet! Het is die dag nabewaking tot 16.30u. in plaats van tot 17.30u.!Agenda

dinsdag 3 december:

 • zwemmen voor klassen 2B, 4D, 1D en 3B
 • MEGA-les voor het 6de leerjaar

woensdag 4 december: Hoog bezoek van Sinterklaas. Daarom zal het zwemmen vandaag niet doorgaan voor klassen 1A en 4C.

donderdag 5 december:

 • zwemmen voor klassen 2D, 5A, 3D en 5B
 • MEGA-les voor het 6de leerjaar

vrijdag 6 december: schaken om 15.30u.

maandag 9 december: bezoek aan het crematorium voor klas 5D

woensdag 11 december: pedagogische studiedag! Geen school!!

 

Familienieuws

Op 22 november is de heer Louis Geudens, schoonvader van Ingrid Exelmans (medewerker kleuterschool) overleden. We wensen haar en de hele familie veel sterkte toe.

 

Post

 • Brief en uitnodiging ivm kerstmarkt op 20 december 2019

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 9 december.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.