19 april 2021

Beste ouders

 

  • Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van de verlengde paasvakantie en zijn we helemaal opgeladen voor het 3de trimester!

 

  • We hebben weer enkele starters in de peuterklassen vandaag. In de muisjesklas verwelkomen we Leyla Degirmenci, Luka Van den Broeck en Maryam Yegolayeva. In de vlinderklas maken Joshua Corthals, Vic van Grinsven en Noah Van Olmen hun intrede.

We hopen dat deze kinderen en hun ouders zich snel thuis voelen op onze school.

 

Aangezien onze peutergroepen nu wel erg groot aan het worden zijn, willen we de grote groepen een beetje ontlasten.

Alle kinderen worden ’s ochtends onthaald in hun eigen klas bij hun eigen juf. Nadien worden er uit zowel de muisjesklas als uit de vlinderklas 8 kinderen opgehaald om in een kleinere groep te gaan werken/spelen. Deze groep zal steeds opgevangen worden door een kleuterjuf én een kinderverzorgster.

Iedere dag zullen andere kinderen uit de klas gehaald worden.

 

  • Aangezien de coronacijfers in Turnhout nog niet optimaal zijn heeft de school beslist volgende maatregelen nog steeds aan te houden:

* zwemlessen gaan nog steeds niet door zodat klassen niet samen in de bus en kleedkamer moeten zitten

* Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar moeten nog steeds een mondmasker dragen (beslissing overheid)

* We eten nog steeds in de klassen ’s middags

* Kleuters mogen nog steeds vanaf 15u. opgehaald worden om drukte aan de poort te vermijden.

* Ouders zijn nog steeds niet toegelaten in onze gebouwen zonder afspraak (communicatie kan via mail, Smartschool of agenda gebeuren)

 

  • Elk jaar van 16 tot 23 mei laat de Bib in Turnhout het licht schijnen op het thema 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Daarom organiseert het Huis van het Kind Stadsregio Turnhout in samenwerking met de Gezinsbond en de vier bibliotheken van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar tijdens deze week inspirerende lezingen van bekende en minder bekende auteurs. Thuis, vanuit je gezellige zetel, maak je online kennis met deze schrijvers en hun ervaringen in het thema opvoeden. Daarnaast kan je na elke lezing concrete tips en tricks verkrijgen via een lokale partner uit ons netwerk.

Men organiseert vier gratis webinars over:

  1. Scheiden en een nieuw samengesteld gezin - Ann van Elsen vertelt over haar eigen ervaringen (17 mei)
  2. Jij en je puber - Sarah Van Gysegem geeft opvoedingstips mee aan ouders van tieners (18 mei)
  3. Gamende kinderen in huis? - Max Dedulle leert je hoe je gamende kinderen kan begeleiden (20 mei)
  4. Rust in je gezin - Nele De Ganseman helpt je de drukte in je gezin te verzachten (25 mei)

 

Inschrijven kan via volgende link: https://www.cognitoforms.com/HuisVanHetKind1/Inschrijvingsformulier?fbclid=IwAR3mzbK47lxpux5dW2RCQs-TL_Lv30sBTbKWCGls218oHm0K1_X9l__3wGM

 

  • De Jeugdboekenmaand is ondertussen voorbij maar wij gaan gewoon verder met het digitaal voorlezen van prentenboeken. Deze week laten wij jullie graag kennismaken met ‘Rudolf’ van Stefan Boonen en Jan De Kinder. Een fijn boek over Rudolf de kikker die op zoek is naar een eigen plekje. Veel kijk- en luisterplezier!

https://youtu.be/s3Jx4E__Ne0

 

  • Hierbij geven we u nog een beeld mee van de vorderingen van onze speelplaats. Hier kunnen de kinderen vanaf half mei spelen naar hartenlust.

 

 

Agenda

Geen zwemmen, geen schaken.

 

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek toe.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 26 april 2021.

Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.