18 maart 2019

Beste ouders

 

  • Wij willen iedereen er via deze weg nogmaals aan herinneren dat de school op woensdag 20 maart 2019 gesloten zal zijn wegens de Nationale staking. Aangezien de overgrote meerderheid van ons personeel het werk die dag neerlegt, zijn wij niet in de mogelijkheid opvang te voorzien.

 

  • Grote papa’s, kleine papa’s, stoere papa’s, sportieve papa’s, spelletjes papa’s, grappige papa’s, handige papa’s, … De voorbije 2 weken zijn er veel papa’s in de kleuterschool op bezoek geweest om hun talenten aan ons te laten zien. En wat hebben de kleuters en juffen ervan genoten! Hartelijk dank aan de papa’s en voor morgen alvast een hele fijne Vaderdag gewenst!

 

  • Afgelopen vrijdag was het weer zover, de Nationale pyjamadag. Die dag kwamen veel kleuters in pyjama naar school om steun te betuigen aan de vele kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte en thuis les moeten volgen via Bednet. Eén dag trokken ze uit solidariteit hun pyjama aan.

 

  • Al enkele jaren steunen wij met onze basisschool tijdens de vastenperiode verschillende projecten in Rwanda. Ook dit jaar willen we deze traditie in ere houden. Op vrijdag 5 april zullen alle leerlingen van de lagere school alsook de oudste kleuters deelnemen aan een sponsortocht. Donderdag krijgen alle kinderen een grondige uitleg over het nieuwe project dat we dit jaar willen steunen. Zij krijgen dan net zoals ieder jaar een sponsorkaart mee naar huis om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Ook u ontvangt dan in een brief meer informatie over dit project.

We hopen dat wij ook dit jaar op jullie steun mogen rekenen!

 

Schaaknieuws

Zaterdag vonden de Belgische schoolschaakkampioenschappen plaats op onze school. In totaal namen 280 schakers deel aan het toernooi. Van onze school namen 10 ploegen deel: 4 bij de mini's, 4 bij de lagere school en 2 van het secundair. Er waren ook nog 12 deelnemers van onze school bij het neventoernooi. Allen zetten ze hun beste beentje voor. En dat wierp zijn vruchten af! We mogen onszelf Belgisch schoolschaakkampioen noemen van het eerste tot het derde leerjaar. William, Louise, Mathias en Lars staken de grootste beker in de lucht! Louise werd ook nog beste meisje van dit toernooi. Mathias werd beste derde bordspeler. In de reeks lagere school stonden we ook op het podium: Hervano, Rune, Simen en Jasper werden derde op 26 geselecteerde ploegen! SPT 2 stond ook nog in de top 10. Xander Sprangers werd beste vierde bordspeler. We leverden ook het beste meisjesteam met Manou, Isabella, Amélie en Fien. Dit schaakfeest had niet door kunnen gaan zonder de inzet van vele vrijwilligers: de wedstrijdleiding, de scheidsrechters, de schaakanimatoren, de helpers in de cafetaria, de sponsors, ... Aan allen een dikke merci! 

 

Bewegingstussendoortje

Vriezen en ontdooien:
De deelnemers staan recht achter de stoel en zijn allen bevroren. De leider noemt telkens een lichaamsdeel op dat ontdooit. De deelnemers bewegen dan enkel dit lichaamsdeel.

Agenda

Maandag 18 maart: Toneel ’Level Q’ voor het 6de leerjaar

Dinsdag 19 maart:

-          Open klasje 1D

-          Paddenoverzet 3B

-          Oudercontacten kleuterschool

-          Theater Terra: voorstelling ‘Aladdin’ voor 4de leerjaar

-          Zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

Woensdag 20 maart: Staking – GEEN SCHOOL!!

Donderdag 21 maart:

-          Open klasje 1A

-          Kangoeroewedstrijd

-          Zwemmen voor klassen 5A, 6A, 1A en 5C

Vrijdag 22 maart:

-          Open klasje 1B

-          Junglefuif ouderraad vanaf 18u in zaal Meuletiende

Maandag 25 maart tot en met woensdag 27 maart: Talentklassen voor 5de leerjaar!

 

Familienieuws

Op 8 maart 2019 is mevrouw Els Kimenai, grootmoeder van Mathieu (4D) en Gilles (1D) Pockelé gestorven.

Op 13 maart 2019 overleed ook mevrouw Marie-José Billen, overgrootmoeder van Mauro Boonen (1B).

Wij wensen beide families veel sterkte toe met dit verlies.

Er is ook heuglijk nieuws!

Gisteren is juffrouw Stephanie (kleuterschool) bevallen van een flinke dochter, Wies! Hartelijk gefeliciteerd aan juf Stephanie, haar man Nicolas en grote zus Marie!

 

Wij wensen u een aangename werkweek toe.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 25 maart 2019.

Directie en personeelsleden van het Sint-Pietersinstituut.