18 februari 2019

Beste ouders

 

  • ALARM!!! We zouden graag meer inschrijvingen krijgen voor onze familiequiz die aanstaande zaterdag doorgaat in de refter van de lagere school. Inschrijven kan door een mail te sturen naar ouderraadspt@hotmail.com of door het inschrijvingsstrookje binnen te brengen op het secretariaat. Het wordt vast en zeker een leuke, ontspannende avond!

 

  • Sinds enkele jaren voorziet onze school een verrijkingstraject voor sterke en hoogbegaafde leerlingen. Voor de uitbouw van dit traject worden we begeleid door Exentra vzw.

Op dinsdag 26 februari 2019 organiseren wij in samenwerking met Exentra hieromtrent een toelichtingsavond in Vosselaar. Vorige week werden hiervoor inschrijvingsformulieren meegegeven met de kinderen van de lagere school. Alle ouders zijn van harte welkom!

 

  • Mogen wij de ouders van alle kleuters en leerlingen van het 2de en 3de leerjaar er nog eens aan herinneren een kopie van het kids-ID van hun kind aan de klasjuf of –meester te bezorgen aub? Dit is nodig voor de schoolreis die voor deze kinderen dit jaar zal plaatsvinden in Nederland.

 

  • Afgelopen donderdag heeft klas 1C een rondleiding gekregen in het ziekenhuis (AZ Sint-Jozef). Ze mochten een kijkje nemen op de spoedafdeling, de kinderafdeling en de zaal van de kiné waar de sporttoestellen en het zwembad staan. Sommige kinderen mochten hun arm laten inpakken in gips en andere kinderen kregen een nep-infuus. Ze mochten ook toekijken hoe men bloed trekt,…

Het was een zeer leerrijke ervaring en de kinderen waren enorm enthousiast! Ook de andere klassen van het eerste leerjaar zullen in de volgende weken van deze rondleiding kunnen genieten.

Hartelijk dank aan ouders en grootouders die voor vervoer zorgden!

 

  • Wij willen iedereen er nog eens op wijzen dat kinderen die op school toekomen voor 8.15u, hun boekentas mogen wegzetten in hun rij, maar nadien onmiddellijk naar de voorbewaking moeten gaan. Er is voor 8.15u geen bewaking voorzien op de grote speelplaats.

 

Bewegingstussendoortje

Billenklets: Alle deelnemers zitten in een cirkel met hun beide handen op de rug. Een speler roept de naam van een andere speler. De buren van deze laatste moeten hun handen op hun benen leggen, als ze dit niet op tijd doen, mag de genoemde speler hen op de billen kletsen. Nadien mag de genoemde speler weer een nieuwe naam roepen,… Klop wel niet te hard hé, het moet leuk blijven.

 

Schaaknieuws

Inschrijven voor het KOTK-schaaktoernooi, nu zaterdag 23 februari op onze school, kan nog steeds! Mail naar jmcj@telenet.be!

Aanmelden vanaf 9.00 tot 9.45 uur. Te laat is eerste ronde niet spelen! We rekenen op de aanwezigheid van allen die reeds inschreven. De teller staat al op 100 deelnemers!

Voor de Belgische Schoolschaakkampioenschappen die op onze school zullen plaatsvinden op 16 maart 2019 zijn we nog op zoek naar helpende handen. Zowel op 15 maart om alles klaar te zetten als tijdens het schaaktoernooi zelf op 16 maart.

Naast dit gesloten schaaktoernooi (BSSK) voor ploegen van 4 zal er deze dag ook een individueel, open schaaktoernooi plaatsvinden. Alle hulp is dus welkom!

Gelieve hiervoor onderstaande doodle in te vullen:

https://doodle.com/poll/3bxibud4utezkt8v?utm_campaign=poll_created&utm_medium=email&utm_source=poll_transactional&utm_content=inviteparticipants-cta#email

Alvast hartelijk dank!

 

Agenda

Dinsdag 19 februari: zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

Woensdag 20 februari:

-      Zwemmen voor klassen 2C en 4B

-      Fruitdag in de kleuterschool

-      Netbal voor 5de en 6de leerjaar voor de kinderen die zich hiervoor inschreven (namiddag)

Donderdag 21 februari: zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

Vrijdag 22 februari:

-      Spring in het rond (Danone Nations Cup) voor 6de leerjaar

-      Open klas in 5A

-      15.30u: schaken

Zaterdag 23 februari: Quiz!!

Maandag 4 maart 2019 t.e.m. zondag 10 maart 2019: Krokusvakantie!

 

Familienieuws

Op 12 februari is de heer Toine Soethoudt, overgrootvader van Fleur (1A), Lenthe (uiltjesklas) en Liam (kikkerklas) overleden. Wij delen in het verdriet van de familie.

 

Wij wensen u allen een zeer aangename, zonnige werkweek.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 25 februari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut