17 september 2018

Beste ouders

 

De eerste weken van het schooljaar staan in het teken van informatie tussen school en gezin. Vorige week mochten we op de klasvergaderingen heel wat ouders verwelkomen. We vinden het zeer belangrijk om ouders zoveel mogelijk bij onze schoolwerking te betrekken. Deze ontmoetingsavonden zijn daar al een eerste aanzet toe. Hartelijk dank voor de talrijke aanwezigheid!

 

Heb je zin om actief mee te werken aan "samen school maken", heb je leuke ideeën of wil je gewoon een stukje dichter bij de school staan en samen met ons het reilen en zeilen op school bespreken, kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze eerste ouderraad vergadering van dit schooljaar op maandag 24 september 2018 om 20u00 in de leraarskamer (1e verdieping kleuterschool). Dit staat alvast op de agenda:
- Kennismaking en info over werking ouderraad
- onze komende activiteiten:
- het algemene schoolnieuws;
- thema's ouderraad...
- de verkeersaandachtspunten in de schoolomgeving;
- eventueel eigen variapunten

 

Heb je een toffe sport gevonden? Ben je trots op je club? Doe dan mee aan de actie ‘Toon jesportclub @ school’.

Deze actie gaat door op woensdag 19 september 2018. Wij roepen die dag alle kinderen van onze school op om in de outfit van hun sportclub naar school te komen.

 

Vandaag krijgen alle kleuters en leerlingen tot en met het derde leerjaar een sleutelhanger en alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar een bladwijzer.

Hierop staat het logo van KoBART, de scholengemeenschap waar wij toe behoren. We willen vragen deze sleutelhanger (waar plaats is om je naam op te schrijven) op een zichtbare plaats te hangen. Zo groeien we samen naar een scholengroep waar we fier op mogen zijn!

 

Morgen 18, woensdag 19 en donderdag 20 september zullen er klasfoto’s genomen worden. Iedere klas afzonderlijk zal via de agenda laten weten op welke dag dit voor hen zal plaatsvinden. Voor de kleuters zal dit woensdag zijn.

 

Mogen wij u er nogmaals aan herinneren de kinderen van de lagere school af te zetten aan de witte lijnen op de speelplaats, en niet meer op de speelplaats of aan de rijen te wachten.

 

Juf Lut (anderstalige nieuwkomers) zal afwezig zijn wegens ziekte tot 30 september. Juf Celine Adriaenssen vervangt haar. Wij wensen juf Lut veel beterschap toe en heten juf Celine van harte welkom op onze school.

 

Schaaknieuws

Deze week start het schaken voor alle leerlingen. De verdeling van alle schaakgroepen hangt uit aan het venster bij de klas van meester Dusty. Voor het middagschaken: ga op jouw dag om 12.05 uur met je brooddoos naar de klas van jouw schaakjuf/-meester.

Vrijdag na school: verzamel om 15.30 uur onder het afdak aan de refter -na het belsignaal-. Einde om 16.30 uur! (nieuw einduur!)


Familienieuws

Op 18 augustus werd Tuur geboren, een kleinzoon voor onze middagmoeder, Marleen! Van harte proficiat aan de oma!

Op 5 september is de heer Marcel Van Dooren, overgrootvader van Driez Van Noten (1A) en Jonas Coolen (kikkerklas) overleden. Wij delen in het verdriet van de familie.

Agenda

Dinsdag 18 september:

  • Zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B
  • Klasfoto’s

Woensdag 19 september:

  • Toon je sportclub @ school
  • Zwemmen voor klassen 5B en 6C
  • Klasfoto’s

Donderdag 20 september: zwemmen voor klassen 5A, 6A, 1A en 5C

Maandag 24 september:

  • Startviering schooljaar in kerk Goddelijk Kind
  • Eerste vergadering ouderraad

 

VRIJDAG 28 SEPTEMBER: VRIJE DAG VOOR ALLE KINDEREN VAN DE LAGERE SCHOOL EN KLEUTERSCHOOL


Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 24 september.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.