16 september 2019

Beste ouders

 

 • De eerste weken van het schooljaar staan in het teken van informatie tussen school en gezin. De voorbije weken mochten we op de klasvergaderingen heel wat ouders verwelkomen. We vinden het zeer belangrijk om ouders zoveel mogelijk bij onze schoolwerking te betrekken. Deze ontmoetingsavonden zijn daar al een eerste aanzet toe. Hartelijk dank voor de talrijke aanwezigheid!

 

 • Heb je zin om actief mee te werken aan "samen school maken", heb je leuke ideeën of wil je gewoon een stukje dichter bij de school staan en samen met ons het reilen en zeilen op school bespreken, kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze eerste ouderraad vergadering van dit schooljaar op dinsdag 24 september 2019 om 20u00 in de leraarskamer (1e verdieping kleuterschool). Dit staat alvast op de agenda:
  - kennismaking en info over werking ouderraad
  - onze komende activiteiten
  - het algemene schoolnieuws
  - thema's ouderraad...
  - de verkeersaandachtspunten in de schoolomgeving
  - eventueel eigen variapunten

 

 • Heb je een toffe sport gevonden? Ben je trots op je club? Doe dan mee aan de actie ‘Toon je sportclub @ school’.

Deze actie gaat door op woensdag 18 september 2019. Wij roepen die dag alle kinderen van onze school op om in de outfit van hun sportclub naar school te komen.

 

 • Ieder jaar organiseren de juffen van de kleuterschool een dag die in het teken staat van hun grootouders. Sommige jaren kunnen grootouders genieten van een optreden, andere jaren organiseren we een spel,…

Dit jaar zal er een grootouderwandeling plaatsvinden op woensdag 16 oktober 2019.

 

 • Deze week worden er klasfoto’s genomen. Voor de lagere school zal iedere klas afzonderlijk via de agenda laten weten op welke dag dit voor hen zal doorgaan. Voor de kleuters zal dit op donderdag 19 of vrijdag 20 september zijn.

 

 • Mogen wij u er nogmaals aan herinneren de kinderen ’s ochtends af te zetten aan de witte lijnen op de speelplaats, en niet meer op de speelplaats of aan de rijen te wachten.

 

 

Oproep

De kleuterschool is op zoek naar enthousiaste (groot)ouders die zich wekelijks willen engageren om te komen voorlezen.  

Het voorlezen gebeurt steeds met hetzelfde groepje kleuters.

Heeft u interesse of wil u graag komen luisteren wat dit exact inhoudt?

Dan bent u welkom in het leraarslokaal van de kleuterschool (boven aan de trap in de kleuterschool). Dit op maandag 23 september om 15u.

 

Schaaknieuws

Deze week start het schaken voor alle leerlingen. De verdeling van alle schaakgroepen hangt uit aan het venster bij de klas van meester Dusty. Voor het middagschaken: ga op jouw dag om 12.05 uur met je brooddoos naar de klas van jouw schaakjuf/-meester.

Vrijdag na school: verzamel om 15.30 uur onder het afdak aan de refter -na het belsignaal-. Meteen na school kan je eventueel nog een koek eten en wat drinken van je drinkbus. Einde om 16.30 uur! 

 


Familienieuws

Op 6 september is de heer Wilfried Van Dijck, grootvader van Hailey Aben-Swaans (olifantenklas) overleden. Wij delen in het verdriet van de familie.

Op 12 september is mevrouw Astrid Wynants, grootmoeder van juf Lies Hermans (1B) overleden. Onze oprechte deelneming aan de hele familie.

Op 13 september is mevrouw Lief Vosters, overgrootmoeder van Amelie (6A) en Loeka (3C) Peeters overleden. Ook Amelie, Loeka en hun familie wensen we veel sterkte toe.

 


Agenda

Dinsdag 17 september:

 • Zwemmen voor klassen 2B, 4D, 1D en 3B

Woensdag 18 september:

 • Toon je sportclub @ school
 • Zwemmen voor klassen 1A en 4C

Donderdag 19 september: zwemmen voor klassen 2D, 5A, 3D en 5B

Vrijdag 20 september: schaken van 15.30u. tot 16.30u.

 

VRIJDAG 27 SEPTEMBER: VRIJE DAG VOOR ALLE KINDEREN VAN DE LAGERE SCHOOL EN KLEUTERSCHOOL


Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 23 september.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.