14 september 2020

Beste ouders

 

  • Omdat er weinig kinderen van de lagere school zijn die ’s middags thuis gaan eten en diegene die dit wel doen meestal begeleid worden door een (groot)ouder, heeft onze school beslist dat we geen leerkracht meer inschakelen om de overzet aan de Jubileumlaan te begeleiden. Kinderen die toch alleen de straat moeten oversteken, melden zich aan het secretariaat en zullen alsnog overgezet worden.

Aan de Hogestraat zal nog wel een leerkracht staan om de overzet te begeleiden en ook op woensdag zal er aan de Jubileumlaan een leerkracht staan.

 

  • Heb je een toffe sport gevonden? Ben je trots op je club? Doe dan mee aan de actie ‘Toon jesportclub @ school’.

Deze actie gaat door op woensdag 16 september 2020. Wij roepen die dag alle kinderen van onze school op om in de outfit van hun sportclub naar school te komen. We hopen veel atletiekers, dansers, voetballers, ballerina’s, volleyballers, mountainbikers, … te zien woensdag!

 

  • Vanaf dit schooljaar kan men de voor- en nabewaking bereiken via ons vast telefoonnummer 014/63.99.22. U hoeft dus geen apart gsm-nummer meer te gebruiken hiervoor.

 

  • Ieder jaar neemt onze school samen met alle andere Turnhoutse basisscholen deel aan de scholenjogging. Wegens Corona gaan we dit niet doen dit schooljaar. Wel zullen we volgende week een plaatsvervangende sportactiviteit op onze eigen school organiseren. Meer info hierover volgt.

 

Oproep

De kleuterjuffen doen een oproep voor reservekleding maat 4-5 jaar, 110-116.

Onderbroekjes, onderhemdjes, T-shirts met korte en lange mouwen, shorts, lange broeken, truien, vesten,... Alsook turnpantoffels maat 24-28 mag als reserveschoenen.

Indien u hier thuis kleding van heeft liggen die te klein zijn voor uw kinderen, zijn onze kleuterjuffen hier heel blij mee!

 

Schaaknieuws

Inschrijven voor de schaaklessen tijdens de middag of vrijdag na school graag voor vrijdag  18 september. Zo kunnen de schaakgroepen voor volgende week tijdig ingedeeld worden. Volgende week maandag, dinsdag, donderdag en/of vrijdag na school starten de schaaklessen voor iedereen van het eerste tot het zesde leerjaar.

 

Agenda

Dinsdag 15 september:

 Zwemmen voor klassen 1B, 3C, 3B en 4C

Woensdag 16 september:

  Zwemmen voor klassen 4D en 3D

Donderdag 17 september:

  Zwemmen voor klassen 5B, 3A, 5A en 2D

 

Wij wensen u allen een zonnige werkweek toe!

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 21 september.

Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.