14 januari 2019

Beste ouders

 

  • Kinderen van het zesde leerjaar maken zich stilaan klaar voor de grote stap naar het secundair onderwijs. Om hen en hun ouders goed te kunnen begeleiden in dit keuzeproces, organiseren verschillende secundaire scholen uit Turnhout en Arendonk, waaronder onze school, samen met het CLB op vrijdag 8 februari van 15.30u tot 19.30u en zaterdag 9 februari van 9.30u tot 12.30u een scholenbeurs. Deze gaat door in Thomas More Turnhout, Campus Blairon. Hier kunnen de kinderen op een interactieve manier kennismaken met de verschillende scholen. Bij de infostanden kan men terecht voor meer uitleg en staat men u graag persoonlijk te woord.

 

  • Ook ter voorbereiding van de studiekeuze in het middelbaar bezoeken onze leerlingen van het zesde leerjaar op dinsdag 5 februari de VTST. Op deze manier willen wij de kinderen met een uitgesproken technische belangstelling kennis laten maken met de richtingen die deze school aanbiedt. Ze zullen opgehaald worden met de bus en in de VTST een rondleiding krijgen in de werkhuizen.

 

  • Vandaag start er een nieuwe leerling in klas 5A. Wij heten Gelysse Douiri van harte welkom en hopen dat zowel zij als haar ouders zich snel thuis voelen op onze school!

 

  • Heb je zin in een gezellige avond met vrienden of familie? Wil je er gewoon eens tussenuit? Schrijf je dan snel in voor de quiz van zaterdag 23 februari. Het wordt zeker een fantastische en ontspannende avond. Een team bestaat uit maximaal zes leden. De prijs bedraagt 15 euro per ploeg, dit wordt ter plaatse betaald op de quizavond. Inschrijvingsbrieven zijn nog te verkrijgen op het secretariaat. Je kan ook per e-mail inschrijven via ouderraadspt@hotmail.com. Geef je ploegnaam door + naam en telefoonnummer van de contactpersoon. De ouderraad rekent op een volle zaal!

 

 

  • Iedere winter is het weer zover: de grieppiek. Op school doen we ons uiterste best om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden door goede verluchting van onze klaslokalen, regelmatig te poetsen en voldoende hygiënisch materiaal te voorzien voor de leerlingen. Mogen wij vragen om ook thuis voorzorgen te nemen zoals bijvoorbeeld papieren zakdoekjes mee te geven in plaats van stoffen zakdoeken, uw kinderen regelmatig hun handen te laten wassen en vooral uw kinderen thuis te houden als ze ziek zijn aub.

 

 

Schaaknieuws

Zaterdag 19 januari trekken we met 2 mini-ploegjes (eerste tot derde leerjaar), 5 maxi-ploegjes (vierde tot zesde leerjaar) en 2 secundaire ploegen naar de Vlaamse schoolschaakkampioenschappen in Gent. We wensen iedereen veel succes en hopen dat velen zich plaatsen voor de Belgische schoolschaakkampioenschappen die op 16 maart plaats vinden op onze school. Wie mee moet rijden, verzamelt om 8.15 uur aan de ingang van de school zodat we op tijd kunnen vertrekken. Graag een gsm-nummer meegeven waarop we een ouder kunnen bereiken. Wie rechtstreeks rijdt, moet om 9.30 uur ten laatste in Gent, Zilverenberg 1 aanwezig zijn op het Sint-Lievenscollege. We rekenen op de aanwezigheid van iedereen die inschreef. Er werden vorige week inschrijvingsbrieven voor het toernooi van Beerse op 9 februari en het kom Op Tegen Kanker-toernooi van onze school op 23 februari meegegeven. 

 

Ter informatie

Woensdag 30 januari om 11.00 uur voorzien we weer een kennismakingsmoment voor de nieuwe peuters. Kinderen die op 1 februari 2,5 jaar zijn mogen zeker ingeschreven worden. Ook als ze nog niet effectief starten is het belangrijk dat de inschrijving in orde gemaakt wordt. Het aantal ingeschreven leerlingen op 1 februari bepaalt het aantal lestijden voor volgend schooljaar. Alvast hartelijk welkom!

Agenda

dinsdag 15 januari: zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

woensdag 16 januari: pedagogische studiedag. Vrije dag voor alle leerlingen!

donderdag 17 januari:

-          zwemmen voor klassen 5B en 6A

-          auteur Luc Descamps op bezoek in het 5de leerjaar

vrijdag 18 januari :

-          rapporten in de lagere school (rapporten van klas 2D worden op maandag 21/01 door meester Jens zelf uitgedeeld)

-          15.30 uur: schaken

Familienieuws

Op 21 december is Mattia Claesen, een broertje voor Line (lieveheersbeestjesklas) geboren. Hartelijk gefeliciteerd aan mama, papa en grote zus!

Post

-          brief opvragen kids-id kleuters, 2de en 3de leerjaar

-          brief Sport Snack 1ste en 2de graad

-          brief vervoer Mega Spelenpaleis 2de leerjaar

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 21 januari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.