14 december 2020

Beste ouders

 

  • Vandaag hebben we de derde kaars aangestoken. We naderen Kerstmis, het feest van de vrede. We zamelen nog steeds voedsel in om voedselpakketten te maken voor de vierde wereld. Deze voedingswaren worden in de refter van de lagere school verzameld tot en met donderdagochtend.

 

  • De kerstvakantie staat voor de deur. Jammer genoeg zal er dit jaar niet zoals andere jaren, gezellig met familie en vrienden kunnen gevierd worden.

We roepen iedereen op om zich te houden aan de geldende maatregelen. Op deze manier moeten we de kerstvakantie hopelijk niet verlengen en mogen we iedereen terug verwelkomen op maandag 4 januari 2021.

Let wel!

Indien u met uw gezin op vakantie gaat naar een rode zone (op Ierland en Noorwegen na is dat momenteel heel Europa), is het verplicht om nadien 10 dagen in quarantaine te gaan, en verboden uw kind(eren) naar school te laten komen!

Dit is een keuze die u zelf maakt, en de quarantaine is hier een gevolg van. Graag vragen wij van alle ouders verantwoordelijkheidszin.

 

  • Deze week gaan de turnzakken met de kinderen van de lagere school mee naar huis. Gelieve de turnkleding uit te wassen en maandag na de vakantie terug mee naar school te geven.

 

  • Na de kerstvakantie zullen de zwemlessen nog steeds niet terug van start gaan. Stad Turnhout heeft beslist dat binnensportactiviteiten (ook voor -12 jarigen) nog niet mogen doorgaan, en dit alvast tot 15 januari 2021. Nadien zal deze beslissing herbekeken worden.

 

  • Begin volgende week worden de schoolrekeningen van november 2020 - december 2020 verstuurd via mail. Vorige keer kreeg niet iedereen deze mail aan, of kwam deze terecht in het postvak voor ongewenste e-mail. Dit probleem zou volgens onze IT-mensen opgelost moeten zijn.

Indien u in de kerstvakantie toch geen schoolrekening ontvangen heeft, zullen wij deze maandag na de vakantie alsnog op papier meegeven met uw kind. U kan dit laten weten door een e-mail te sturen naar basisschool@sint-pietersinstituut.be.

 

  • In bijlage van deze nieuwsbrief kan u de uitnodiging voor de winterbubbelwandeling, georganiseerd door de ouderraad terugvinden. Onze ouderraad nodigt elk gezin uit om in de periode tussen de kerstvakantie en de krokusvakantie de wandelschoenen aan te trekken en deze wandeling te maken met hun gezinsbubbel. Op sommige plaatsen kan u een foto nemen en deze voor 15 februari 2021 doorsturen naar ouderraadspt@hotmail.com. De leukste, tofste, origineelste foto kan een prijs winnen.

 

Agenda

Kerstvakantie van zaterdag 19 december 2020 t.e.m. zondag 3 januari 2021

 

Familienieuws

Op 5 december overleed mevrouw Dymphna Verdonck, grootmoeder van juf Caroline (vervanging 6A). We wensen haar en de hele familie veel sterkte toe met dit verlies.

 

 

Wij wensen ieder van u een gezellige, warme kerstvakantie toe.

Tot volgende nieuwsbrief op maandag 4 januari 2021.

Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.