13 mei 2019

Beste ouders

 

  • Zaterdag genoten we allemaal weer van geslaagde Lentefeesten! De weergoden waren ons gelukkig goed gezind!
    Aan tappers, opdieners, versierders, bonnetjesverkopers, dansers, zangers, muzikanten, inschrijvers, afwassers, presentatoren, opruimers, toeschouwers,…. aan ieder van u afzonderlijk een hartelijke dankjewel!!!

 

  • De kinderen van onze kleuter- en lagere school verkochten voor 6 375 euro loten van de tombola. Hartelijk dank aan alle kopers en verkopers. De uitslag van de tombola staat op de website en wordt mee verstuurd met deze nieuwsbrief.

 

  • De winnaars van de affichewedstrijd zijn ondertussen bekend. Stan Lefévre (vlinderklas), Dean Janssens (uiltjesklas), Eelan Van Opstal (2A), Hana Tarek (4D) en Kenji Stessens (6C) mogen hun prijs komen afhalen bij meester Jan of op het secretariaat. Proficiat!

 

  • Het vrij podium was tijdens de Lentefeesten een groot succes! Iedereen kon genieten van een dansoptreden, prachtig zangtalent en nog veel meer! Juf Kristine en meester Joren zouden graag het vrij podium nog eens overdoen, maar dan voor de medeleerlingen en leerkrachten. De (groot)ouders zijn dan ook van harte welkom. Dit optreden vindt plaats op dinsdag 28 mei om 13.15 uur op de grote speelplaats van de lagere school. Indien het regent gaat het door in de sporthal van de lagere school.

 

  • Afgelopen week mochten we weer een nieuwe peuter verwelkomen. Liam Klimov startte in de vlinderklas. We hopen dat Liam en zijn ouders zich snel thuis zullen voelen op onze school.

 

  • Ondanks het kwakkelweer beleefden de kinderen van het eerste leerjaar vorige vrijdag een topdag in De Schuur in Borsbeek. Ze werden verwelkomd met een lekker drankje in het kindercafé van Rosse Rik. De plassen en de modder maakten het avonturenparcours en de tractortocht supercool! Maar ook het zonnetje was van de partij toen ze mochten spelen in de speeltuin. Tussendoor was er tijd voor verkleedpartijen, volksspelen en het ontwerpen van een heerlijke cocktail. Via de QR-code op de flyer kunnen de kinderen nog nagenieten van de liedjes van deze geslaagde schoolreis.

 

  • Vorige maand werd de fluo-actie afgesloten. De kleuters werden getrakteerd op een lekkere, gezonde appel omdat ze zo flink meegedaan hadden.

 

 

  • Wij herinneren u er nogmaals aan dat vanaf morgen de Hogestraat en een deel van de Goedendagstraat een Schoolstraat zullen worden voor een proefperiode tot 30 september 2019.

 

Schaaknieuws

Vrijdag 17 mei willen we met zijn allen het schaakjaar afsluiten. De leerlingen krijgen dan hun diploma! Daarna kunnen ze kiezen uit 2 opties. Ze kunnen schaken tot 16.30 uur (zelfde einduur als anders) of film kijken (einduur +/- 17.45 uur!). De jongste leerlingen kunnen de film 'Lang leve de Koningin' kijken. Voor de oudere leerlingen van het 5e en 6e leerjaar is er 'The dark horse'. Er zal ook een nieuwe schaakfilm te zien zijn: 'Queen of Katwe’ (vanaf het derde leerjaar)! Zeker komen kijken dus! Ook onze middagschakers mogen aansluiten! Kies je voor schaken, dan kan je eens andere vormen van schaken uitproberen: kannibaalschaak, pakschaak, schietschaak, ...

Een dikke merci nog aan alle schaakbegeleiders en helpers die tijdens de middag en vrijdag na school altijd klaar stonden.

 

Bewegingstussendoortje

Doe maar na: 1 iemand voert een handeling uit, bijvoorbeeld opstaan. De anderen doen dit na. Een tweede doet dit ook, maar voegt er iets aan toe, bijvoorbeeld opstaan en klappen. De anderen doen dit weer na. Je blijft dit doen totdat je de juiste volgorde niet meer weet.Agenda

dinsdag 14 mei:

-          “Kidz on Wheelz” voor het 5de leerjaar

-          fietsexamen 6A

-          zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

woensdag 15 mei:

-          Theater Propop ‘Rara’ voor olifanten-, giraffen- en bijtjesklas

-          zwemmen voorklassen 5B en 6B

donderdag 16 mei:

-          textieltentoonstelling 5de leerjaar

-          zwemmen voor klassen 5A, 6C, 1A en 5C

vrijdag 17 mei:

-          fietsexamen 6B en 6C

 

Post

-          Brief TIMMS voor klassen 4A en 4C

-          Uitslag tombola 2019

-          Brief bezoek aan Hooibeekhoeve voor de 3de kleuterklas


Wij wensen u allen een aangename werkweek. 
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 20 mei.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.