13 januari 2020

Beste ouders

 • Kinderen van het 6de leerjaar maken zich stilaan klaar voor de grote stap naar het secundair onderwijs. Om hen en hun ouders goed te kunnen begeleiden in dit keuzeproces, organiseren verschillende secundaire scholen uit Turnhout en Arendonk, waaronder onze school, samen met het CLB op vrijdag 7 februari van 15.30u. tot 20.00u. en zaterdag 8 februari van 9.00u. tot 12.30u. een scholenbeurs. Deze gaat door in Thomas More Turnhout, Campus Blairon. Hier kunnen de kinderen op een interactieve manier kennis maken met de verschillende scholen. Bij de infostands kan men terecht voor meer uitleg en staat men u graag persoonlijk te woord.

 

 • Ook ter voorbereiding van de studiekeuze in het middelbaar bezoeken onze leerlingen van het 6de leerjaar eind januari en begin februari de HT²O-campus. Op deze manier willen wij de kinderen met een uitgesproken technische belangstelling kennis laten maken met de richtingen die deze school aanbiedt.

 

 • Juf Annick (bijtjesklas) blijft nog afwezig tot aan de paasvakantie. Ook juf Anja (kikkerklas) is afwezig tot en met 21 januari. Veel beterschap aan beide juffen!

 

 • Op 1 februari 2020 gebeurt er weer een telling van onze leerlingen. Aan de hand van het aantal getelde leerlingen op die dag worden de beschikbare lestijden voor volgend schooljaar bepaald. Mogen wij dus vragen dat wanneer u een kind heeft dat op 1 februari 2,5 jaar is, ook al start hij/zij nog niet op school, u de inschrijving vóór deze datum toch al in orde maakt aub?

 

 • In de kleuterschool werkt men momenteel in het kader van sociale vaardigheden rond beleefdheid (alstublieft, dank je wel, hallo, dag, smakelijk eten). Op vrijdag doen alle kleuters een dansje met Cas en Lisa hierrond.

Ook in de lagere school werkt men rond dit thema. Daarom kan u overal de leuze zien hangen:

“Alsjeblieft” is een prachtig woord, ’t wordt door iedereen graag gehoord!

 

 • Wij doen nogmaals een oproep om je met een team van maximaal 6 leden in te schrijven voor onze quiz! Deze quiz, georganiseerd door de ouderraad zal plaatsvinden op zaterdag 15 februari. De prijs bedraagt 15 euro per ploeg, dit wordt ter plaatse betaald op de quizavond. Inschrijvingsbrieven zijn nog te verkrijgen op het secretariaat. Je kan ook per e-mail inschrijven via ouderraadspt@hotmail.com. Geef je ploegnaam door + naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Wij rekenen op een volle zaal!

 

Ter informatie

Om kinderen in te schrijven voor schooljaar 2020-2021, zijn we vanaf nu verplicht om net zoals alle andere Turnhoutse scholen, met een aanmeldingssysteem van Stad Turnhout te werken. Meer informatie hierover kan u bekomen via volgende link: https://www.turnhout.be/inschrijven-op-school en via de folder die vandaag wordt meegegeven met de gezinsoudsten.

Opgelet! Broertjes en zusjes van kinderen die reeds naar onze basisschool gaan, moeten deze aanmeldingsprocedure niet volgen. Zij krijgen voorrang en kunnen rechtstreeks inschrijven van 3 februari tot en met 21 februari 2020.

Ook kinderen die al schoollopen bij ons moeten niet opnieuw ingeschreven worden voor volgend schooljaar. Dit gebeurt automatisch, tenzij u aan ons meedeelt dat uw kind onze school na dit schooljaar zal verlaten! (ook niet bij overstap 3de kleuterklas – 1ste leerjaar)

 

 

Schaaknieuws

Zaterdag 18 januari trekken we met 3 mini-ploegjes (eerste tot derde leerjaar), 6 maxi-ploegjes (vierde tot zesde leerjaar) en 1 secundaire ploeg naar de Vlaamse schoolschaakkampioenschappen in Gent. We wensen iedereen veel succes en hopen dat velen zich plaatsen voor de Belgische schoolschaakkampioenschappen. Wie mee moet rijden, verzamelt om 8.10 uur aan de ingang van onze school zodat we op tijd kunnen vertrekken. Graag een gsm-nummer meegeven waarop we een ouder kunnen bereiken. Wie rechtstreeks rijdt, moet om 9.30 uur ten laatste in Gent, Zilverenberg 1 aanwezig zijn op het Sint-Lievenscollege. We rekenen op de aanwezigheid van iedereen die inschreef. Er werden deze week inschrijvingsbrieven voor het toernooi van Beerse op 8 februari en het Kom- Op-Tegen-Kanker-toernooi van onze school op 7 maart meegegeven. 

 

Agenda

dinsdag 14 januari:

 • zwemmen voor klassen 2B, 4D, 1D en 3B
 • toneel ‘ De tuin van de Walvis’ voor het 2de leerjaar

woensdag 15 januari: zwemmen voor klassen 1A en 4C

donderdag 16 januari:

 • zwemmen voor klassen 2D, 5A, 3D en 5B
 • auteur Luc Descamps op bezoek in het 5de leerjaar

vrijdag 17 januari :

 • rapporten in de lagere school
 • 15.30 uur: schaken

 

Familienieuws

Op 8 januari overleed mevrouw Lizette Torremans, overgrootmoeder van Sep Van Beers (4A). Wij delen in het verdriet van de familie.

 

Post

 • brief fluo-hesjes
 • folder nieuw inschrijvingsbeleid Stad Turnhout
 • Brief studiekeuzeproject 6de leerjaar

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 20 januari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.