12 november 2018

Beste ouders

 

 • Oproepen
 • Afgelopen maandag is een leerling van het 2de leerjaar haar jas kwijtgeraakt in de nabewaking. Het gaat om een pelsen jas, maat 6-7 jaar in de kleuren beige, bruin, donkergrijs en zwart. Als u denkt dat uw kind per vergissing de verkeerde jas meegenomen heeft, zou u deze dan aan het secretariaat kunnen bezorgen aub? Alvast bedankt!

 

 • De juffen van ons bib-team zijn op zoek naar goede, informatieve kinderboeken om de schoolbibliotheek uit te breiden. Indien u weetjesboeken heeft thuis die niet meer gebruikt worden, nog netjes en aantrekkelijk zijn en op niveau van onze kinderen geschreven, dan mag u ze bezorgen op het secretariaat. Hartelijk dank!

 

 • Ook grote dopjes van bussen melk mogen verzameld worden op het secretariaat. Deze zijn vaak handig om bijvoorbeeld te gebruiken als potjes om verf in te mengen.

 

 • “Plezier in lezen, het begint al heel jong!” Op 17 november start de voorleesweek. Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk: het prikkelt de fantasie en is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al op jonge leeftijd ervaren hoe leuk lezen is, gaan zelf meer lezen. Ouders spelen hierin een belangrijke rol. Tijdens de voorleesweek van 17 tot 25 november willen we het voorlezen extra in de kijker zetten. We verzamelen foto’s van kinderen, ouders, grootouders,… die voorlezen. Die foto’s krijgen een mooie plaats op onze school zodat iedereen nog meer zin krijgt om voor te lezen en zelf te lezen.

Voorafgaand aan deze voorleesweek organiseert onze school naar jaarlijkse gewoonte het boekenfeest op donderdag 15 november. Klassen van de lagere school gaan doorheen de dag al eens een kijkje nemen. Kleuters mogen die dag vanaf 14.45u. uit hun klas opgehaald worden om samen met u te gaan snuisteren tussen allerlei soorten boeken. Elke bezoeker krijgt bij het binnenkomen één enquêteformuliertje. Wie alles nauwkeurig invult en het briefje op het boekenfeest afgeeft, heeft kans om een prijs te winnen. De winnaar wordt de week nadien door een onschuldige hand getrokken.

 

 • Vorige donderdag kregen de kinderen van het 1e leerjaar bezoek van de 4 beren. Deze 4 beren tonen aan de kinderen hoe ze een taakje goed kunnen afwerken. De kinderen kregen allemaal een bladwijzer met tekeningen. Voor de ouders werd een boekentasje meegegeven met allerlei tips om de huistaken vlot te laten verlopen.

 

 • Juf Lief (lieveheersbeestjesklas) zal nog afwezig blijven tot 9 december. Juf Tessa Grimon vervangt haar. Wij wensen juf Lief veel beterschap toe!

 

 • Afgelopen vrijdag hebben klassen 2A en 2D kunnen genieten van een leerrijke herfstwandeling in de Liereman. Meester Arnt was onze gids. De kinderen hebben genoten! Hartelijk dank aan meester Arnt voor het gidsen! Foto's hiervan zijn binnenkort terug te vinden op onze website!

Gezien het slechte weer kon de wandeling voor 2B en 2C vandaag niet doorgaan. De wandeling werd voor deze klassen verzet naar woensdag 14 november. OPGELET! Klas 2C zal woensdag pas later dan 12.05u terug op school zijn.

 

 • Graag herinneren we u er nog eens aan dat u nog tot maandag 19 november kan inschrijven voor de fakkeltocht die zal doorgaan op 24 november 2018!

 

Schaaknieuws

Zaterdag 17 november trekken we met 2 mini-ploegjes, 6 maxi-ploegjes en 2 secundaire ploegen naar Brasschaat om deel te nemen aan de provinciale schoolschaakkampioenschappen. De ploegindeling krijg je via mail.

Het juiste adres is Sint-Michielscollege – Kapelsesteenweg 74! Op de inschrijvingsbrief stond een verkeerd adres! We verwachten iedereen ter plaatse om 9.40 uur of vroeger. Wie zich opgaf om mee te rijden moet om 8.40 uur aan de hoofdingang van de lagere school verzamelen. Graag een gsm-nummer meegeven. 

Vergeet je schaak-T-shirt niet te dragen. Aan allen veel succes en plezier! We zijn vermoedelijk terug rond 18.45 uur. 

 

Agenda

Dinsdag 13 november: zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

Woensdag 14 november:

 • zwemmen voor klassen 2C en 4B
 • herfstwandeling voor klassen 2B (eerste beurt) en 2C (tweede beurt)
 • laatste dag textielinzameling

Donderdag 15 november:

 • zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D
 • boekenfeest in de refter van de lagere school

Vrijdag 16 november: 15.30u: schaken

Zaterdag 17 november: schaaktoernooi Brasschaat

Maandag 19 november:

 • bezoek crematorium 5C
 • medisch onderzoek + vaccinaties 1A en 1D
 • oudercontacten kleuterschool

Vrijdag 7 december 2018: pedagogische studiedag. Vrije dag voor alle leerlingen van de kleuter- en lagere school!

 

Familienieuws

Op 7 november is mevrouw Jeanneke Meijvis, grootmoeder van juf Charlotte (muisjesklas en giraffenklas) en overgrootmoeder van Marthe (4B) en Driek (konijnenklas) overleden. Wij wensen de hele familie veel sterkte toe.

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 19 november.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.