11 juni 2019

Beste ouders

 

  • Afgelopen vrijdag gingen de leerlingen van het 4de leerjaar op schoolreis naar Antwerpen. Ze bezochten het Rubenshuis, wandelden door de voetgangerstunnel onder de Schelde, maakten een stadswandeling en sloten af in de dierentuin. Het was een leuke, leerrijke dag!

 

  • Enkele weken geleden legden onze leerlingen van het 6de leerjaar een individueel fietsexamen af. Met de fiets werd een traject afgelegd doorheen het centrum van Turnhout. Door aan dit project deel te nemen willen we onze leerlingen voorbereiden op het drukke Turnhouts verkeer zodat ze volgend jaar veilig naar de middelbare school kunnen rijden.

Wat hebben onze leerlingen dat goed gedaan! Alle deelnemers slaagden met glans voor het examen. Een dikke proficiat aan hen allemaal!

 

  • Deze week komt de voetbalkooi (Powerplay Soccer) weer op de speelplaats van de lagere school staan. De regeling (beurtrol) zal te vinden zijn aan de refter en in de glazen kast.
    Dit spel is een voetbalvorm waarbij twee teams van 1, 2 of 3 spelers in een ronde voetbalkooi (diameter 10m en 1m hoogte) strijden om de meeste (doel)punten. Door zijn unieke vorm creëert powerPLAY soccer spelvreugde en creativiteit. Hierdoor kunnen kinderen van verschillende leeftijden voetbal op een nieuwe, speelse manier ontdekken. Dit kan zowel gespeeld worden met als zonder begeleiding. Bij Powerplay Soccer zijn er geen exacte spelregels.  Het gaat er gewoon om zoveel mogelijk doelpunten te maken. De ploegen lossen elkaar telkens er een doelpunt gemaakt wordt af. 

 

  • In de lagere school krijgen de kinderen volgende week hun atletiekrapport mee om thuis te laten zien. We verwachten alle turnrapporten (met handtekening) terug in de klas tegen maandag 24 juni! De leerlingen van het 6de leerjaar mogen hun rapport thuis bewaren.

 

Oproep

Tijdens de lessen wiskunde wordt er regelmatig met duplo-blokken gewerkt om blokkenbouwsels te maken. Onze school heeft hier echter een tekort aan. Indien u thuis nog duploblokken heeft liggen waar u niets meer mee doet, zouden we hier erg blij mee zijn.

 

Bewegingstussendoortje

Hoffelijkheid
Iedereen legt een papier of een boek op zijn hoofd en wandelt rond. Als het papier op de grond valt mag je dit niet zelf terug oprapen, maar moet iemand anders dit voor jou doen. Zorg er wel voor dat jouw boek er niet afdondert.

 

Agenda

Dinsdag 11 juni: zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

Woensdag 12 juni: zwemmen voor 5B en 6B

-          Verkeerspark in ’t park voor klas 4A

-          Zwemmen voor klassen 2C en 4B

Donderdag 13 juni:

-          Verkeerspark in ’t park voor klas 4D

-          Zwemmen voor klassen 5A, 6C, 1A en 5C

Vrijdag 14 juni:  verkeerspark in ’t park voor klassen 4B en 4C

Maandag 17 juni: sportdag voor het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar

Post

-          Brief sportdag 1ste en 2de leerjaar

-          Brief treintjes 2de leerjaar

-          Brief sportdag 6de leerjaar

-          Brief schoolreis 5de leerjaar

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 17 juni.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut