11 februari 2019

Beste ouders

 

  • De leerlingen van het 5de leerjaar werken een project uit rond het thema ‘Anders zijn’. Door de grote variëteit aan lessen, activiteiten, opdrachten,…. zullen ze zich verbazen over de durf, de creativiteit, de inspiratie, de fantasie, de mogelijkheden,… van mensen die “ANDERS ZIJN” .
    Dit project maakt hen bewust van de verschillen en gelijkenissen tussen mensen. 
    Ze leren dat mensen met een beperking volwaardige individuen zijn.

Op dinsdag 12 februari mogen de leerlingen aan den lijve ondervinden hoe je als mindervalide toch aan sport kunt doen. Ze krijgen een initiatie in: boccia (soort petanque spel voor anders- validen), smashball (samen met enkele jong volwassenen met het syndroom van Down), torbal (balsport voor slechtziende en blinde mensen), netbal (i.s.m De Muylenberg, mensen met een verstandelijke beperking) en dovensport.

Op vrijdag 15 februari komt Marie-Louise Vermeulen, een slechtziende vrouw op bezoek. Zij vertelt haar levensverhaal, toont een aantal hulpmiddelen en de leerlingen mogen vragen stellen.

Tijdens de LO lessen gaan ze samenwerken met onze kleuters rond de bewegingsleer van Veronica Sherborne. Dit is een bewegingsmethode waarbij bewegingsactiviteiten individueel, met 2 of met meer worden aangeboden met als doel de ontwikkeling van de totale persoonlijkheid te bevorderen. De leerlingen sluiten hun project af met de film ‘le huitième jour’.

Een wijze les is dan ook: IEDEREEN IS ANDERS, IEDEREEN MAG ANDERS ZIJN !

 

  • Wij zouden nogmaals een zeer warme oproep willen doen om in te schrijven voor de SPT QUIZ van zaterdag 23 februari. We zijn ervan overtuigd dat onze school met zoveel leerlingen vast en zeker nog wat quizploegen kan opleveren. U kan een ploeg vormen met maximum 6 familieleden en/of vrienden. Inschrijven kan nog tot woensdag 20 februari. Een échte aanrader!

 

  • Morgen, op 12 februari neemt onze school deel aan Dikketruiendag. Het Vlaams Departement Leefmilieu, Natuur en Energie roept elk jaar iedereen in Vlaanderen op om aandacht te geven aan de klimaatverandering. De thermostaat in onze school wordt morgen één graad lager gedraaid. Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Best lekker warm aankleden dus. We steunen er een goed doel mee!

 

  • Naar aanleiding van de nationale stakingsdag op woensdag 13 februari willen wij via deze weg laten weten dat de lessen die dag gewoon doorgaan. Als er leerkrachten zouden deelnemen aan de staking zal de school vervanging voorzien.

 

  • Wij kregen de opmerking van bewoners van de Hogestraat dat er tegenwoordig zeer vaak mensen parkeren op en/of voor de oprit van de huizen in de Hogestraat bij het brengen en halen van hun kinderen. Mogen wij met aandrang vragen dit niet meer te doen aub? U kan uw auto parkeren op de Ringlaan, aan de parkeerplaatsen van de Chiro of u kan uw kinderen afzetten aan de kiss-and-ride zone aan de Jubileumlaan.

 

 

Schaaknieuws

Zaterdag trokken we met 24 SPT-ers naar het schaaktoernooi van Beerse. Bij de jongste deelnemers vielen Nora en Lise in de prijzen. In de B-reeks Louise en in de C-reeks Hervano en Amélie. Aan allen een dikke proficiat en ... vergeet niet in te schrijven voor het KOTK-schaaktoernooi op 23 februari op onze school!!

 

Bewegingstussendoortje

Warm of koud: 1 of 2 spelers worden naar buiten gestuurd. De overige spelers spreken een plaatsje af om een vooraf afgesproken voorwerp te verstoppen. De 2 spelers komen terug binnen en zoeken hand in hand naar het voorwerp. De rest van de groep klapt in een regelmatig tempo in de handen, eerst zachtjes, luider als de zoekers in de buurt van het voorwerp komen. Ieder kiest iemand anders.

 

Agenda

dinsdag 12 februari: zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

woensdag 13 februari: zwemmen voor klassen 5B en 6B

donderdag 14 februari:

-          zwemmen voor klassen 5A, 6A, 1A en 5C

-          bezoek AZ Sint-Jozef voor klas 1C

vrijdag 15 februari:

-          2de en 3de kleuterklas gaat schaatsen

-          15.30u: schaken


Post

-          Brief oudercontact kleuterschool

-          Brief Spring in het rond met Danone Nations Cup voor 6de leerjaar

 

Wij wensen u allen een mooie werkweek!
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 18 februari.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut