10 september 2018

Maandag 10 september 2018

Beste ouders

 

In het kader van “Samen bewegen maakt iedereen beter” zullen wij vanaf vandaag in de nieuwsbrief iedere week een bewegingstussendoortje Deze kan je steeds onderaan de nieuwsbrief terugvinden.

Waarom is bewegen voor kinderen belangrijk?

 • Voldoende bewegen zorgt voor een goede conditie.
 • Als je kind overdag genoeg beweegt, is hij ’s avonds lekker moe, waardoor hij beter slaapt.
 • Op een sportclub leert je kind andere kinderen kennen. Dit is goed voor zijn sociale ontwikkeling.
 • Voldoende beweging houdt het gewicht van je kind op peil. In combinatie met gezonde en gevarieerde voeding voorkomt het overgewicht.
 • Bewegen komt het leren ten goede: zo kunnen kinderen zich beter focussen, sneller switchen tussen leertaken en lukt het ze beter om verbanden te leggen.
 • Het is ook leuk om deze oefeningetjes gewoon eens SAMEN met je gezin te doen.

 

 

In de loop van de week ontvangen alle leerlingen nieuwe logingegevens voor smartschool. Dit is een digitaal schoolplatform. Via smartschool kunnen we gemakkelijk brieven en allerlei info verspreiden. Zodra u de brief met login en wachtwoord ontvangen hebt, kan u al eens een kijkje nemen.

 

Dacht u reeds aan de aanvraag voor studietoelagen? Wij raden iedereen die denkt recht te hebben op deze toelagen aan om in elk geval de formulieren in te vullen. Formulieren en informatiefolders zijn te bekomen op het secretariaat.

Ook op www.turnhout.be/studietoelagen kan u meer informatie lezen.

 

Deze week zullen alle leerlingen die turnkledij bestelden hun T-shirt en broekje krijgen. Denk a.u.b. aan het naamtekenen van alle turngerief (ook de turnpantoffels). Mogen wij ook vragen om passend schoeisel te voorzien voor de kinderen? De turnjuffen hebben gemerkt dat er bij veel kinderen te grote of te kleine schoenen in de turnzak zitten. Aangezien dit hindert tijdens de lessen willen we vragen om een zooltje te voorzien in te grote turnschoenen of nieuwe schoenen te voorzien als de turnschoenen van vorig schooljaar te klein zijn.

 

Schaaknieuws

De inschrijvingsbrieven voor schaken tijdens de middag of op vrijdag na school werden meegegeven. Inschrijven kan nog tot woensdag 12 september.  

Vrijdag 14 september mogen alle nieuwe schakers komen van 15.30 uur tot 16.30 uur. We verzamelen onder het afdak aan de refter. Ophalen dient op de speelplaats. 

De activiteiten voor alle schakers starten op maandag 17, dinsdag 18, donderdag 20 of vrijdag 21 september. Houd goed je mail in het oog voor de groepsverdeling. Deze zal vanaf maandag ook uithangen op de speelplaats, aan de klas van meester Dusty.

Op zondag 16 september zal Jeugdclub schaken Turnhout in de namiddag op de braderij in de Paterstraat staan. Iedereen is welkom om een partij te komen spelen.

 

Bewegingstussendoortje

Touwtje springen: We proberen om ter meest in een touw te springen gedurende 1 minuut. Wie van de mama’s/papa’s kan dit nog?

 

Agenda

 • Maandag 10 september: klasvergadering voor de hele kleuterschool
 • Dinsdag 11 september:  - klasvergadering voor alle klassen van het 1ste tot en met het 4de leerjaar

                                             - zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A

 • Woensdag 12 september: zwemmen voor klassen 2C en 4B
 • Donderdag 13 september: zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D
 • Vrijdag 14 september: eerste keer schaken van 15.30u tot 16.30u (niet meer tot 17u!)

 

Goed om weten

Vrijdag 28 september: vrije dag voor alle kleuters en leerlingen van de lagere school


Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag
17 september.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut