10 december 2018

Beste ouders

 

 • Vandaag hebben we de tweede kaars aangestoken. We naderen Kerstmis, het feest van het licht.

We luisterden vandaag naar het eerste deel van het verhaal van Irenus. Irenus gaat zijn vader stiekem achterna om ook een bezoek te kunnen brengen aan de pasgeboren Vredevorst. Hij neemt voor Hem 3 stukken speelgoed mee: een bal, zijn lievelingsboek en zijn hondje Pluto. Op zijn tocht komt hij verschillende hulpbehoevende mensen tegen waaraan hij zijn geschenken een voor een weggeeft. Daardoor komt hij met lege handen aan bij kind Jezus. Maar Maria vindt wat hij voor anderen gedaan heeft, het mooiste geschenk wat hij kon geven.

Zoals reeds eerder aangekondigd, zamelen we voedsel in voor mensen in Turnhout die het moeilijker hebben. Zo willen we licht brengen bij de minst bedeelden onder ons. We blijven inzamelen tot en met donderdag 20 december. Dan kunnen kerstpakketten samengesteld worden.

 

 • Morgen, op 11 december zal de tweede vergadering van de ouderraad doorgaan. Deze vindt plaats om 20.00u in de leraarskamer, op de eerste verdieping van de kleuterschool. Wees welkom!

 

 • We blikken nog even terug op vorige week. Toen stond alles nog in het teken van het Sinterklaasfeest. Sinterklaas bracht weer een bezoek aan onze school.
  De leerlingen waren getuige van een huwelijk tussen 2 Zwarte Pieten! Het werd weer een onvergetelijke dag voor iedereen!

 

 • In deze kersttijd is het altijd leuk om kerstkaartjes te krijgen en te geven.
  Mogen we echter vragen om op school geen kaartjes uit te delen omdat niet alle kinderen hieraan kunnen meedoen. Dank voor uw begrip.

 

Oproep

Indien u thuis turnkledij van onze school of turnpantoffels heeft liggen die te klein zijn voor uw kinderen, mogen deze altijd terug bezorgd worden aan de school. Deze zullen aan kansarme gezinnen gegeven worden.

 

Schaaknieuws

De inschrijvingsbrieven voor het kersttoernooi van JST (26 december 2018 op het SPT), het Vlaams schoolschaakkampioenschap voor 4e, 5e en 6e leerjaar (19 januari 2019 in Gent) en het Vlaams schoolschaakkampioenschap voor het 1e, 2e en 3e leerjaar (19 januari 2019 in Gent) werden meegegeven. Schrijf tijdig in. Als je inschrijft, rekenen we echt op jullie aanwezigheid! Je kan je enkel via de Vlaamse schoolschaakkampioenschappen plaatsen voor de Belgische schoolschaakkampioenschappen die op 16 maart 2019 plaats vinden op onze school.

 

Bewegingstussendoortje

Ga je gang: Je staat in twee rijen. De eerste krijgt de opdracht om op een bepaalde manier door de rij te lopen. De anderen raden wie ze nadoen.
Voorbeelden: 

 • iemand met een grote hond aan de leiband
 • een peuter die leert lopen
 • een agent in achtervolging
 • iemand die een hoge berg beklimt
 • iemand die op blote voeten over glas loopt

 

Agenda

dinsdag 11 december:

 • zwemmen voor klassen 2D, 3B, 1C en 4A
 • vergadering ouderraad om 20.00u in de leraarskamer

woensdag 12 december: zwemmen voor klassen 2C en 4B

donderdag 13 december: zwemmen voor klassen 3A, 4D, 4C en 1D

vrijdag 14 december:  15.30u: schaken

 

Post

 • Uitnodiging voor de kerstmarkt op vrijdag 21 december

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek.
Tot volgende nieuwsbrief op maandag 17 december.
Directie en personeel van het Sint-Pietersinstituut.