1 april 2019

Beste ouders

 

  • Onze school gaat de strijd aan met telaatkomers! Hierbij willen we eerst toch ook melden dat 95% van onze leerlingen wél steeds op tijd op school aanwezig is. Hartelijk dank daarvoor!

Het is echter zeer vervelend dat (meestal steeds dezelfde) kinderen te laat aan komen lopen in de rij, wanneer de andere kinderen al flink in stilte staan te wachten. Ook stoort het enorm dat lessen verstoord worden door telaatkomers.

Voortaan sluit de tunnelpoort om 8.30u stipt. Iedereen moet vóór het eerste belsignaal op school aanwezig zijn. Komt uw kind toch later aan op school, moet hij/zij dit altijd gaan melden op het secretariaat.

Het secretariaat zal bijhouden wie de telaatkomers zijn. Van zodra een kind 3x te laat op school is aangekomen, wordt er een sanctie gegeven.

 

  • Vasten - sponsortocht: vrijdagnamiddag 5 april stappen alle leerlingen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar hun kilometers van de sponsortocht.
    De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar stappen een tocht van 7 km – vertrek om 13.05 uur! (Graag op tijd terug op school als je ’s middags thuis gaat eten!)

De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar wandelen 5 km. De grootste kleuters en de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar doen een tocht van ongeveer 3 km. Denk vrijdag a.u.b. aan aangepaste kleding en stevige stapschoenen die tegen een modderspat kunnen. De kinderen mogen voor de namiddag een flesje water en een koek of fruit meebrengen, best opgeborgen in een rugzakje.

We hopen dat alle kinderen hun best gedaan hebben om sponsorgeld te verzamelen, zodat er veel materiaal voor de peuterspeelzaal kan aangekocht worden voor de kinderen in Rwanda. We verwachten de sponsorkaarten en het geld zo snel mogelijk en ten allerlaatste vrijdag op school.
Hartelijk dank alvast aan de sponsors en aan de kinderen voor hun inzet!

 

  • Deze week worden de affiches voor de Lentefeesten meegegeven. Mogen wij vragen deze thuis op een zichtbare plaats te hangen a.u.b. Uit alle leerlingen worden drie namen getrokken. Indien bij deze kinderen de affiche thuis hangt, winnen zij een prijs. De namen van de winnaars worden in de nieuwsbrief na de Lentefeesten bekend gemaakt. Op het secretariaat hebben wij nog een voorraad affiches.

 

  • Het is ondertussen al een week geleden dat de leerlingen van het vijfde leerjaar op talentklassen vertrokken. De meesten met veel zin, sommigen met een klein hartje. Het enthousiaste begeleidingsteam van het provinciaal vormingscentrum in Malle daagden de leerlingen via verschillende workshops en activiteiten uit om er hun talenten te ontdekken. Ze maakten kennis met de 8 krachten: beweegkracht, taalkracht, beeldkracht, rekenkracht, muziekkracht, natuurkracht, zelfkracht en teamkracht. Zo kregen ze zicht op hun eigen talentenprofiel. Zowel kinderen als leerkrachten hebben erg genoten van de boeiende, vermoeiende 3-daagse. Op http://blog.talentklassen.be/ kan je de foto’s van het verblijf in Malle bekijken.

Hierbij enkele reacties van leerlingen:

“Het eten was heel lekker. Ik lag op een topkamer! Vrij spel en met de graffiti spuiten was het leukst! Ik zou hier graag nog eens terugkomen.” (Tristan, 5C)

“Talentklassen was super leuk! De kamerverdeling was goed, het eten was lekker en de activiteiten waren leuk. Je krijgt vaak vrij spel en dan mag je soms in het bos waar je kampen kan bouwen en in bomen kan klimmen. Ik vond het jammer dat het zo snel gedaan was!” (Ada, 5C)

“Ik vond het een onvergetelijke driedaagse! Heel lekker eten en ik lag met leuke meisjes op de kamer. De kamers waren mooi en de activiteiten waren heel leuk. Alles was gewoon goed!” (Julie, 5C)

“Deze dagen waren super leuk! Het eten was lekker en we hebben leuke spelletjes gedaan! Ik heb mijn talenten ontdekt. Ik wil dit avontuur nog eens doen!” (Lennert, 5C)

Ook klas 5A was ontzettend enthousiast:     “De activiteiten waren leuk.”      “Het eten was superlekker.” “De slaapkamers waren heel groot.”       “Ik was blij met mijn kamergenoten.”    “De T-shirts maken vond ik heel tof.”        “De workshops waren interessant.”

 

  • Deze week zullen alle verloren voorwerpen nog eens uitgestald worden onder het afdak van de lagere school en in de inkomhal van de kleuterschool. Wat niet opgehaald is voor de paasvakantie, zal in zakken worden meegegeven met de textielinzameling van de ouderraad.

We hebben weer heel wat verloren voorwerpen verzameld. Wil iedereen thuis nog eens extra nakijken of overal een naam in staat aub?

 

Bewegingstussendoortje

Toverbos: De helft van de deelnemers speelt boom in een toverbos. De andere helft van de groep wordt geblinddoekt en moet het bos doorkruisen zonder een boom te raken. De bomen ‘waarschuwen’ door geluid te maken: te ritselen, te rinkelen als een bel, te zoemen… Zo kunnen de geblinddoekte deelnemers een andere route nemen. Aansluitend worden de rollen omgedraaid.

 

Agenda

Dinsdag 2 april:

-          Oudercontacten lagere school

-          Zwemmen voor klassen 2A, 3C, 1B en 2B

Woensdag 3 april:

-          Zwemmen voor klassen 5B en 6B

-          Kijkdag voor peuters die starten na de paasvakantie

Donderdag 4 april:

-          Zwemmen voor klassen 5A, 6A, 1A en 5C

-          Bezoek aan AZ Sint-Jozef voor klas 1D

-          Oudercontacten lagere school

Vrijdag 5 april:

-          GEEN schaken na school!

-          Paasrapport voor de leerlingen van de lagere school

-          Namiddag: sponsortocht voor iedereen van de 3de kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar

Van maandag 11 april tot en met maandag 22 april: paasvakantie!

 

Familienieuws

Op 19 maart overleed mevrouw Gusta Dierken, grootmoeder van juf Lieske (4A). Wij wensen juf Lieske en haar familie veel sterkte toe met dit verlies.

Op 22 maart is ook mevrouw Maria Van Assche, overgrootmoeder van Anna (4A) en Nand (1C) Adriaensens overleden. Wij wensen ook deze familie veel sterkte toe.

 

Wij wensen u allen een aangename werkweek en alvast een heerlijke paasvakantie toe!

Directie en personeelsleden van het Sint-Pietersinstituut.

Tot volgende nieuwsbrief op dinsdag 23 april!